Şimdi Ara

Football Manager 2008 (ÇIKTI) (259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.408
Cevap
3
Favori
211.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Maitapha, gelelim senin finans soruna;

Aldığın oyuncu mesela Pandev gibi, Matias Fernandez gibi, Diego(W.Bremen'deki) gibi pahalıya alınan ama başarılı sezonlardan sonra çok pahalıya satılabilen oyunculardan biri ise, oynatmak durumundasın. Yedek bekletip, kiralayıp ya da Feeder Club'a gönderip bu futbolculardan çok kısa vadede kâr elde etmen mümkün değildir, böyle futbolculara harcayacağın parayı ucuz ama sayıca daha fazla oyuncular alarak her birini daha hızlı ve toplamda daha fazla kârla satabilirsiniz. Ufak takımlarda orta seviyeli kâr getirecek(örneğin aldığınız değer+8-25 milyon euro) oyunculara yönelmeli, finansınızı azar azar tırtıklayan ama 4-5 sezon sonra deli olacak oyuncuları takımınıza yığmamalısınız. Valencia örneğini verdiğin için sana spesifik yardımda bulunabileceğim, tavsiye vermek benim için daha kolay olacak...

Valencia'nın başlangıç parası öyle ahım şahım olmasa da ofansı çok güçlü, defansta da benim çok beğendiğim defanslardan olan Raul Albiol'ü kadrosunda bulunduran bir yapıya sahip. Miguel, Joaquin ve David Villa iyi paralara gidiyor. İlk sezon bunlar satılabilir, yerine bir önceki sayfada sıraladığım oyunculardan keyfinize, isteğinize göre paranızın yettiği kadarı(veya hepsi) alınabilir. İlk sezon Goran Pandev'i 19 milyon euroya sonraki satıştan pay vermeden satın alabilirsiniz. Hem kâr getireceğinden, hem de kendisi çok iyi bir forvet olduğundan(Tam potansiyelini doldurduğunda Fast Striker ratinginin yüzde 81 olduğuna şait oldum) kendisi oyunun başında iyi bir tercih olabilir. Ya da Agüero'yu benim aldığım yöntemle, yüzdelik dilimi baya yüksek tutarak 36.5 milyon euroya alabilirsiniz(Valencia ile Agüero'yu almayı denemedim ama Barça ile alınabiliyor, bir deneyin derim). Oynatmayacağınız ama gelecekte çok kâr getirecek pahalı oyuncuları oyunun başında takıma yığmayın. Sizin oyundaki ilk amacınız ilk iki sezon sonra çok zengin bir klübe sahip olmak.

İşte Traore gibi, Diogo gibi, Marcelo gibi, van der Vaart gibi, Defour gibi(Çok kârlı, kefen parası olarak 5 milyon eurom olsa düşünmeden bu futbolcuyu alırım), Ben Arfa gibi(Bazen Barça almazsa iki üç sezon sonra ucuza alınabiliyor) oyuncular ile beraber ileride hayvan olacak Sakho gibi, Eros Corradini gibi, Saivet gibi, Vidal gibi, Pineda gibi oyuncular alınıp kalburüstü bir finans sağlanabilir. Oynatacaksanız da ilerlediğiniz oyunlarınızda çok yüksek rakamlara satılan oyuncuları satın alabilirsiniz. Ben hayatımda Mata'nın 20'nin üzerine satıldığını görmemiştim ama Atletico Madrid kaydımda 2009 yılında Real Madrid'e 44 milyon euroya satıldı. Böyle olayların olduğu futbolcuları alıp teklif bekleyebilirsiniz. Ayrıca orta seviye oyuncuları ben çok severim, çok oynatıldığında çok iyi paralara giderler, öneririm. Ben Arfa çok iyi özellikleri olmasa da bir sezon boyunca AMC'de oynamıştı bende. Kendisini 16 milyon euroya almıştım, bir sezon sonra 43.5 milyon euroya sattım. Çok kâr edilecek futbolcuları as tutup daha iyi oyuncuları en azından satacağınız futbolcu satılana kadar yedek tutabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi ben öyle pek taktik dehası sayılmam. Şu zamana kadar yaptığım iki tane taktik var, birini Kimz'a kadar kullanıyordum(4-3-1-2) diğerinin de ne olduğunu unuttum, 8.0.0'da yapmıştım ama gayet başarılıydı o versiyona göre. Ben şu dakikada şunu oyuna sokun, taktiği şöyle yapın adamı da değilim. Gol atıp üzerine yatmayı da beceremem. Çünkü oyun bana o kadar basit geliyor ki, ben en son FM 2007'de uğraşmıştım böyle şeylerle. O zamandan beri fevkalbeşer oyuncuları alıp oynatır gol oranımı 3.6 ve üzeri tutar, gayet parlak bir sezon geçiririm.

Alıp sattığım oyuncular

mertesacker
    van der vaart
    luis fabiano
    felipe
    sinama pongolle
    barzagli
    ben arfa
    pandev
    maduro
    defour
    maxi rodriguez 32 m euro
    simão 18 m euro

Kiradakiler

oscar trejo
    dos santos
    marko marin
    theo walcott

Kendi oyuncularım için ise SS gönderiyorum.

Edit: Alıp sattığım oyuncular kısmında Maxi Rodriguez ve Simao var, onları iyi paraya sattığım için not almışım, ayrıca ben dengeli yapılmış bir güncelleştirme paketi kullandığımdan Sinama Pongolle de bendeydi, onu da bir sezon oynatıp 27 milyon euroya sattım. Şuan kasada 141 milyon euro varmış. Sergio Ramos'u 41 milyon euroya, Bojan'ı 31.5 milyon euroya, Messi'yi 63 milyon euroya, Hugo Lloris'i 32 milyon euroya(Bende Lyon'da ve ucuza alınamıyor), Gareth Bale'i 19.75 milyon euroya, Raul Albiol'ü 24 milyona ve Breno'yu 26.5 milyon euroya aldım. Merak edenler için yazayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 27 Ağustos 2008; 18:41:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

@Maitapha, gelelim senin finans soruna;

Aldığın oyuncu mesela Pandev gibi, Matias Fernandez gibi, Diego(W.Bremen'deki) gibi pahalıya alınan ama başarılı sezonlardan sonra çok pahalıya satılabilen oyunculardan biri ise, oynatmak durumundasın. Yedek bekletip, kiralayıp ya da Feeder Club'a gönderip bu futbolculardan çok kısa vadede kâr elde etmen mümkün değildir, böyle futbolculara harcayacağın parayı ucuz ama sayıca daha fazla oyuncular alarak her birini daha hızlı ve toplamda daha fazla kârla satabilirsiniz. Ufak takımlarda orta seviyeli kâr getirecek(örneğin aldığınız değer+8-25 milyon euro) oyunculara yönelmeli, finansınızı azar azar tırtıklayan ama 4-5 sezon sonra deli olacak oyuncuları takımınıza yığmamalısınız. Valencia örneğini verdiğin için sana spesifik yardımda bulunabileceğim, tavsiye vermek benim için daha kolay olacak...

Valencia'nın başlangıç parası öyle ahım şahım olmasa da ofansı çok güçlü, defansta da benim çok beğendiğim defanslardan olan Raul Albiol'ü kadrosunda bulunduran bir yapıya sahip. Miguel, Joaquin ve David Villa iyi paralara gidiyor. İlk sezon bunlar satılabilir, yerine bir önceki sayfada sıraladığım oyunculardan keyfinize, isteğinize göre paranızın yettiği kadarı(veya hepsi) alınabilir. İlk sezon Goran Pandev'i 19 milyon euroya sonraki satıştan pay vermeden satın alabilirsiniz. Hem kâr getireceğinden, hem de kendisi çok iyi bir forvet olduğundan(Tam potansiyelini doldurduğunda Fast Striker ratinginin yüzde 81 olduğuna şait oldum) kendisi oyunun başında iyi bir tercih olabilir. Ya da Agüero'yu benim aldığım yöntemle, yüzdelik dilimi baya yüksek tutarak 36.5 milyon euroya alabilirsiniz(Valencia ile Agüero'yu almayı denemedim ama Barça ile alınabiliyor, bir deneyin derim). Oynatmayacağınız ama gelecekte çok kâr getirecek pahalı oyuncuları oyunun başında takıma yığmayın. Sizin oyundaki ilk amacınız ilk iki sezon sonra çok zengin bir klübe sahip olmak.

İşte Traore gibi, Diogo gibi, Marcelo gibi, van der Vaart gibi, Defour gibi(Çok kârlı, kefen parası olarak 5 milyon eurom olsa düşünmeden bu futbolcuyu alırım), Ben Arfa gibi(Bazen Barça almazsa iki üç sezon sonra ucuza alınabiliyor) oyuncular ile beraber ileride hayvan olacak Sakho gibi, Eros Corradini gibi, Saivet gibi, Vidal gibi, Pineda gibi oyuncular alınıp kalburüstü bir finans sağlanabilir. Oynatacaksanız da ilerlediğiniz oyunlarınızda çok yüksek rakamlara satılan oyuncuları satın alabilirsiniz. Ben hayatımda Mata'nın 20'nin üzerine satıldığını görmemiştim ama Atletico Madrid kaydımda 2009 yılında Real Madrid'e 44 milyon euroya satıldı. Böyle olayların olduğu futbolcuları alıp teklif bekleyebilirsiniz. Ayrıca orta seviye oyuncuları ben çok severim, çok oynatıldığında çok iyi paralara giderler, öneririm. Ben Arfa çok iyi özellikleri olmasa da bir sezon boyunca AMC'de oynamıştı bende. Kendisini 16 milyon euroya almıştım, bir sezon sonra 43.5 milyon euroya sattım. Çok kâr edilecek futbolcuları as tutup daha iyi oyuncuları en azından satacağınız futbolcu satılana kadar yedek tutabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi ben öyle pek taktik dehası sayılmam. Şu zamana kadar yaptığım iki tane taktik var, birini Kimz'a kadar kullanıyordum(4-3-1-2) diğerinin de ne olduğunu unuttum, 8.0.0'da yapmıştım ama gayet başarılıydı o versiyona göre. Ben şu dakikada şunu oyuna sokun, taktiği şöyle yapın adamı da değilim. Gol atıp üzerine yatmayı da beceremem. Çünkü oyun bana o kadar basit geliyor ki, ben en son FM 2007'de uğraşmıştım böyle şeylerle. O zamandan beri fevkalbeşer oyuncuları alıp oynatır gol oranımı 3.6 ve üzeri tutar, gayet parlak bir sezon geçiririm.

Alıp sattığım oyuncular

mertesacker
    van der vaart
    luis fabiano
    felipe
    sinama pongolle
    barzagli
    ben arfa
    pandev
    maduro
    defour
    maxi rodriguez 32 m euro
    simão 18 m euro

Kiradakiler

oscar trejo
    dos santos
    marko marin
    theo walcott

Kendi oyuncularım için ise SS gönderiyorum.

kullandığın yamayı nerden indirebilirm?

• Yama 8.0.2 ama sen görseli, yani skini soruyorsun sanırım. Hemen link vereyim;

Bu linkte 6. sıradaki Asesino isimli skin. Site üyelik isteyebilir, tam hatırlamıyorum. Black in 2 skini formattan sonra pencere modunda bütün özellikleri tam göstermediği için bu skini kullanıyorum. Görseli de, özellikleri de çok iyi ama biraz karışık ve siyah arka plan olmadığından gözü biraz yoruyor. Belki bir diğer eksisi benim gibi yeri geldiğinde tek elle hızlıca oyunu kontrol eden oyuncuların zorlanabileceği Continue'nin yeri olabilir. Çok ufak ve tam ortada olduğundan ulaşması güç. Ama gördüğüm en iyi ikinci skin. Üçüncüsü de Steklo...

• quote:

Yama 8.0.2 ama sen görseli, yani skini soruyorsun sanırım. Hemen link vereyim;

Bu linkte 6. sıradaki Asesino isimli skin. Site üyelik isteyebilir, tam hatırlamıyorum. Black in 2 skini formattan sonra pencere modunda bütün özellikleri tam göstermediği için bu skini kullanıyorum. Görseli de, özellikleri de çok iyi ama biraz karışık ve siyah arka plan olmadığından gözü biraz yoruyor. Belki bir diğer eksisi benim gibi yeri geldiğinde tek elle hızlıca oyunu kontrol eden oyuncuların zorlanabileceği Continue'nin yeri olabilir. Çok ufak ve tam ortada olduğundan ulaşması güç. Ama gördüğüm en iyi ikinci skin. Üçüncüsü de Steklo...

teşekkürler hocam

• Bu kadar şeyden sonra söylememe gerek yok aslında ama, oyuna döndüğümü de belirtmeliyim
  • iyi hos ama bu taktik ansıl bir taktik yani ben kendimi bildim bileli bu oyunu oynadım ama hic boyle bir taktik gormedim hani mantık dısı gibi

ben genelde 4 defasn olmak uzer 2li forvet varyasyonları kullanırım ama bu gordugume hic bi yorum yapamıyorum o kadar ok takımı karıstırmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Basarrrr

iyi hos ama bu taktik ansıl bir taktik yani ben kendimi bildim bileli bu oyunu oynadım ama hic boyle bir taktik gormedim hani mantık dısı gibi

ben genelde 4 defasn olmak uzer 2li forvet varyasyonları kullanırım ama bu gordugume hic bi yorum yapamıyorum o kadar ok takımı karıstırmasın

ben denedim hocam hileli taktik gibi birşey.Takım gol makinasına dönüşüyor.
  • quote:

Şimdi arkadaşlar bakın. Bir tane eleman vardı, Manchester City'ye Sergio Agüero'yu almıştı ilk sezonda. Hadi onu geçtik, ilk sezonun sonunda mı neydi Valencia'ya Messi ile bir ton kallavi oyuncu alan bir arkadaş daha vardı. Ben Atletico Madrid ile oynuyorum, üçüncü sezonun ortasındayım. 2010 Ocak'ta. Reputation, yani ün 9283 ve Barcelona'nın hiçbir başarısı yok ve ünü 8990, ben ise katıldığım bütün organizasyonlardaki bütün kupaları topladım. Bojan'ın minimum feesi 31.5 milyon euroydu o biraz rahat geldi. Ama Messi için çok uğraştım ve yine Minimum Fee ile satın alabildim, o da ikinci sezonumun sonunda. Ve gayet net söyleyebilirim ki Messi'yi kendi çabalarınızla iki sezon içerisinde almanız imkânsız. Oyun başında en fazla üne sahip takımlardan birinde oynayan bir oyuncuyu almak için takımının başarısız olmasını ve aynı zamanda o oyuncunun da takımda olmaktan rahatsız olmasını beklemelisiniz. Yani iki koşulun ikisi de tutmadan pek mümkün değil bu. Bazen oyuncular farklılık istiyor ama bu da zaten favori takımlarında oynayan oyuncularda iki üç sezondan erken olmuyor. Yani bir şey yapıyorsanız bunu başarı olarak bize göstermeyin. Ya da ben hiçbir şey bilmiyorum, Amiga döneminden beri menejerlik oynamıyorum.

Ben Messi'yi 2.sezonun sonunda (2009-10 sezonuna) aldım. Üstelik ilk sezonumda şampiyonlar ligi yarı finalinde elenmiştim gerçi Barcelona'nın hocası da değişti Arsene Wenger var bu da yaramış bana. Bojan yeni sözleşme yapıp 33.5 milyona indirdi serbest kalma ücretini. Bu yaza onu da getirtiyoruz. Yalnız pot'unun 170lerde olması canımı sıkıyor.
    Ayrıca Maxwell'i alanlara 2-3 sezon içinde satmalarını tavsiye edebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ugr7

quote:

Orjinalden alıntı: Basarrrr

iyi hos ama bu taktik ansıl bir taktik yani ben kendimi bildim bileli bu oyunu oynadım ama hic boyle bir taktik gormedim hani mantık dısı gibi

ben denedim hocam hileli taktik gibi birşey.Takım gol makinasına dönüşüyor.

Aslına bakarsan hile sayılmaz.Oyunun eksilerini artıya dönüştüren bir taktik.Hepimiz biliyoruz 2008 DM pozisyonundaki oyuncular pek performans gösteremiyor bu oyuncuların kanada yaptığı çıkışlar onların performans ve rating olarak biraz daha üstte olmalarını sağlıyor.Ayrıca MC pozisyonu pek bi işe yaramazken AMC pozisyonu her daim gole yakın oluyor.Ayrıca 8.0.2 ile gelen uzaktan gol olanları da iyi kullanılmış ki her oyuncu müsait olduğu zaman şut çekiyor.Ayrıca defansif oyuncuların topu ayağında tutup öyle bekelyerek top kaptırmasını engellemek için pas yüzdesi çok fazla topu fazla ayakta tumuyorlar.Kanat organizasyonlarıda 2008'de kısıtlı olduğu için bu taktikte ona önem verimemiş.Umarım açıklayıcı olmuştur

• Potansiyeli ne olursa olsun Bojan, Pato, Vela alınabilir. Çok iyi, Agüero kadar hayvan bir şey olmaz ama yine de as oynayabilecek kadar iyi forvet olur. Bende 199 potansiyeli vardı ama minimum feesi 31.5 milyon euroydu. İkinci sezonun sonunda alabildim ama değdi. Tevez'i de Roma'ya 40 milyon euroya sattım, Agüero ve Bojan ile kiradaki Diogo'yu forvet olarak kullanıcam 4. sezonumda. 3. sezon da bitti dün gece.
  • Dave teşekkürler yazdığın herşey için eline sağlık deneyeceğim inşallah hepsini.Bu arada Bojan her oyunda mutlaka düşük minimum fee li bir sözleşme imzalıyor mu yoksa denk mi gelmesi gerek?
  • Arkadaşlar ben versiyon 8.0.2 bunu nasıl 8.0.0'e indirebilirim ?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: altiner93

Arkadaşlar ben versiyon 8.0.2 bunu nasıl 8.0.0'e indirebilirim ?

Eğer oyunun Cd'si duruyorsa ordaki fm.exe'yi tekrar kopyalayıp kaynak dizinine kopyala.Emin değilim ama büyük ihtimal versiyon 8.0.0 olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: revenge07

quote:

Orjinalden alıntı: altiner93

Arkadaşlar ben versiyon 8.0.2 bunu nasıl 8.0.0'e indirebilirim ?

Eğer oyunun Cd'si duruyorsa ordaki fm.exe'yi tekrar kopyalayıp kaynak dizinine kopyala.Emin değilim ama büyük ihtimal versiyon 8.0.0 olur..

Sağolasın arkadaşım.Sorunu çözdüm.Oyunu silip baştan yükledim.Bu arada istifa etmem hocam etmem.
  • FM2009 tanıtımı 3 Eylülde yapılacakmıs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @pi

FM2009 tanıtımı 3 Eylülde yapılacakmıs.

• Yamada bir sorun çıktı ve oyunu açamıyorum bile. Reinstall denedim olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @pi

FM2009 tanıtımı 3 Eylülde yapılacakmıs.

Güzel haber umarım köklü degişiklikler yapılmıştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maitapha

Dave teşekkürler yazdığın herşey için eline sağlık deneyeceğim inşallah hepsini.Bu arada Bojan her oyunda mutlaka düşük minimum fee li bir sözleşme imzalıyor mu yoksa denk mi gelmesi gerek?

Denk gelmesi gerek. Ben ilk defa 31.5 milyon euroya imzaladığını gördüm. Daha doğrusu 40 milyon euro altına imza attığını. Her oyunda büyük ihtimalle düşük min. fee'li sözleşme imzalayan isimler Sergio Ramos(8.0.2 patch ile eskisinden daha az sıklıkla olsa da), Lionel Messi(3. sözleşmesinden sonra minimum fee uçuyor), Reyes(Ben 29 milyona sattım), Dos Santos. Önceden de dediğim gibi ben güncelleme patchi ile oynadığım için Dos Santos Tottenham'da.

Benim ikinci sezonda Villareal küme düşmüştü, üçüncü sezonumda da Sevilla küme düştü. Seneye Barça, sonraki sene de Reyalmadrit'in düşmesini bekliyorum

• 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.