Oyunun çıkmasına daha 1 ay var ancak Aral Game yetkilisi Ayşe Şenel sayesinde önceden oyun üzerinde ön inceleme yapma fırsatı buldum. Kendisine bir teşekkür etmezsem olmazdı her şeyden önce.
İmaj bir marka için her şeydir. Football Manager oyunlarının logo ve oyun içi tasarımlarını hep beğenmişimdir, bu yönden olumlu bir izlenimleri vardı zaten bende. Yeni oyunumuz tasarım itibari ile Football Manager 2010’dan çok farklı değil ancak giriş ekranı muazzam olmuş. Mavi tonları çok iyi kullanılmış ve logo ile bir bütünlük yakalanmış.
En baştan başlayalım, profil yaratırken Twitter hesabımla bağlantı yapmak çok hoşuma gitti açıkçası. Çok iyi düşünülmüş bir özellik. Ayrıca Youtube profilinizle de bağlantı kurma şansınız var. Yukarıda da dediğim gibi oyun içi tasarım FM 2010’dan FM 2010’dan çok farklı değil ancak elbette ki farklılıklar var. Default skin daha modern bir hale getirilmiş. Tasarım olarak bir adım ilerisinde yani önceki oyunların. Ana menajer ekranından devam etmek gerekirse, Inbox özelliği biraz daha ön plana çıkarılmak istenmiş ve daha geniş bir yer ayrılmış.
Giriş ekranı konusunda daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Diğer özelliklere geçelim. Önce antrenman kısmından bahsetmek istiyorum. Önceki oyuna göre göze çarpan en büyük fark taktik-antrenman arasındaki bağı daha net kurabiliyoruz. Maç öncesi belli bir taktiği özel olarak oyuncularınıza çalıştırabiliyorsunuz. Oyuncularla etkileşim seçenekleri de bir hayli geliştirilmiş.Have a private chat kısmından istediğiniz oyuncuyla özel antrenmanın yanı sıra kontrat durumu,dinlendirilmesi gibi konularda görüşmeniz mümkün.Ayrıca oyuncularınız da problemlerini doğrudan size iletebilmekte bu özellik ile birlikte.
Yönetim ile de benzer konuşmalar içine girebiliyoruz. İsteğinizi ilettiğinizde ayrıntılarını sorguluyorlar ve yapıya uygun olup olmadığına karar verip geri dönüş yapıyorlar.
Transfer yapabilme ise devreye futbolcu temsilcileri sistemi gelmesiyle birlikte daha gerçekçi hale bürünmüş durumda. Ayarlanabilir kıstas dahilinde temsilciler futbolcuları için kulübünüze gelip uzlaşmaya çalışıyorlar.Fakat bu kez diğer oyunlardakinden farklı olarak gerçekçi bir uzlaşmadan bahsediyoruz . Haftalık 20,000 Sterlin maaş isteyen oyuncuyu temsilcisi aracılığıyla 15,000 Sterlin e ikna edebiliyoruz.
Kulübün oyunculara karşı anlayışı da kişiselleştirilmiş durumda. Statüsü aynı olsa da yeni sözleşme önerdiğinizde 2 oyuncuya da biçtikleri değer ve maaş arasında ciddi farklar bulunmakta.
Önceki oyunda da olduğu gibi oyun içi yardımcılarımız bulunmakta. Gerek oyunun kendi yönergeleri gerek asistan menajerimize istediğimizde başvurabiliyoruz. Ki bu yeni ve yabancı olduğumuz özellikleri tanımak açısından çok mühim.
Match preparation adı verilen özellik benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü bu sayede oyun gerçeğe bir adım daha yaklaşıyor. Maç öncesi rakip takım üzerine çalışıp farklı taktikler geliştirebilirsiniz. Ayrıca rakibiniz hakkında gözlemcileriniz tarafından hazırlanan raporlar, geçmiş maçlar gibi bilgilere de aynı sayfa üzerinden ulaşabiliyoruz. Özellikle büyük derbiler öncesi çok işimize yarayacak bir özellik. Bunlar ilk aşamada göze çarpanlar. Bir de oyun aktıkça ortaya çıkacak özellikler var. Mesela 3D maç görünümüne eklenen hareket sayısı 100’ün üzerinde.
Ayşegül Zeytinciler & Aras Karabıyıkoğlu
Ek olarak birkaç ss daha görmek isterseniz;(messi,cr7,3d maç içi görüntü,mesut,sercan,iniesta) http://tinyurl.com/33y9acb
Demo çıkacakmı?
quote:
Orijinalden alıntı: Mecnun Ç.
Demo çıkacakmı?
demo hakkında resmi açıklama henüz yok. fakat çıkarırlarsa ekimin 20si ile 25 i arası çıkar önceki yılları baz alırsak
quote:
Orijinalden alıntı: pruw
demo hakkında resmi açıklama henüz yok. fakat çıkarırlarsa ekimin 20si ile 25 i arası çıkar önceki yılları baz alırsak
Alıntıları Göster
Oyunun çıkacağı tarih kesin belli mi? Bir de aral ön sparişleri alıyor diye biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Böck
Oyunun çıkacağı tarih kesin belli mi? Bir de aral ön sparişleri alıyor diye biliyorum.
Alıntıları Göster
oyunun çıkış tarihi net evet 5 kasım. ön siparişler her yerde başlamış durumda hemen hemen. avantajlı olarak alım yapabilirsiniz bu dönem içinde
quote:
Orijinalden alıntı: pruw
oyunun çıkış tarihi net evet 5 kasım. ön siparişler her yerde başlamış durumda hemen hemen. avantajlı olarak alım yapabilirsiniz bu dönem içinde
Alıntıları Göster
Oyun eskisinden çok daha fazla ingilizce istiyor resimlerden görüldüğü üzere. :(
quote:
Orijinalden alıntı: Nike
Oyun eskisinden çok daha fazla ingilizce istiyor resimlerden görüldüğü üzere. :(
Alıntıları Göster
çok daha geliştirmişler gibi. detay her zaman iyidir. çıkmasını dört gözle bekliyorum
quote:
Aynen bu kadar detay varken
quote:
Orijinalden alıntı: lovewhisper
quote:
Aynen bu kadar detay varken
Alıntıları Göster
Türkçe yama çıkana kadar ingilizcenin çilesini çekeceğiz
quote:
Orijinalden alıntı: RevivaL
Türkçe yama çıkana kadar ingilizcenin çilesini çekeceğiz