Şimdi Ara

ford çok yakıyor yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim sorunum arabam çok yakıyor. 2006 yılında İzmir Otokoç'tan 0 km ford focus trend 1,6 benzinli bir araç aldım fakat aldığım günden beri servisle akraba olduk nerdeyse. Bu şikayetle ne zaman servise gitsem motor yeni zamanla düzelir dediler fakat araç 22.000 km ye geldi yakıtta en ufak bir azalma olmadı. Şimdi size ölçtüğüm değerleri veriyorum

1 depo=40 lt
    1 lt benzin=3,50 ytl
    3,50.40=140 ytl bir depo benzin

En son depoyu fullediğimde km'yi yine sıfırladım 360 km sonra depoda benzin kalmadı. Sanıyorum km'de 400 yakıyor ayrıca arabayı çok nazik kullanırım hiç zorlamıyorum sürat yapmıyorum ama servis ısrarla normal olduğunu söylüyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim benzin parası vermekten cebimde para kalmadı artık

• Arkadaşım iyiki 1.6 yok 2.0 falan olsa ne olucak halin!

Bi sorun olsa gerek iyi bir usta bulmanı öneririm,

Ben usta değilim ama bi arkadaş değişik model bir araç vardı oda çok yakıyor diye gitmişti Sibob ayarı falan yaptılar diyordu,

çok bi etkisi olmamıştı diye hatırlıyorum,

Umarım çözersin sorunu

"KAZASIZ SÜRÜŞLER "
    "SEN YOL VER Kİ ,SANA DA YOL VERSİNLER"
    2001 PEUGEOT 206 XS 1.6 90 HP ROMANO SIRALI
  • Bulunduğun yerde BOSCH CAR SERVİCE varsa birde oraya göster
  • tek çözümün lpg benzinde o sarfiyat normal artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

tek çözümün lpg benzinde o sarfiyat normal artık

Bir depo benzinle 360 km eğer normal ise aynı marka aynı model bir aracın aynı depoyla 600 km ye yakın yol yapmasıda anormal bir durum olsa gerek??? Burada bir çelişki var
  • bendede aynı dert var ben otomatik vites olmasına bağlıyordum ama bir sorun var galiba birde lpgli görcez bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: bin979

quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

tek çözümün lpg benzinde o sarfiyat normal artık

Bir depo benzinle 360 km eğer normal ise aynı marka aynı model bir aracın aynı depoyla 600 km ye yakın yol yapmasıda anormal bir durum olsa gerek??? Burada bir çelişki var

HAKLISINDA ÜSTAD ARKADAŞ 40 LİTRE DEMİŞ BENİM BİLDİĞİM FOCUSUN DEPOSU 60 DAN AŞAĞI DEĞİL 40 LİTRE İLE 360 KM YAPMIŞARKADAŞ BU BENCE ÇOK NORMAL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba ben bir ford ka sahibiyim. aracım lpg li. şehiriçinde çok fazla yakıyor km de 275 ykr yaktı klima açık olmamasına rağmen. şehirdışında km de 105 ykr yaktı klima açıkken. aracımda ecotech marka sıralı otogaz var. şehiriçi ve şehirdışı yakıt bu kadar farkeder mi? acaba bu araçlar benzinde ne kadar yakıyor? lpg ayarında bir sorun olabilir mi? bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler
  • Bu işte bir yanlışlık var..Focusların deposu 40 lt değil 55 olması gerek..Benim focus 1 55 lt alıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

Bu işte bir yanlışlık var..Focusların deposu 40 lt değil 55 olması gerek..Benim focus 1 55 lt alıyor..

Evet bende tam düzeltme yapıcaktım bu konuda teşekkür ediyorum size benim focusunda deposu normal olarak 55 lt. Bu hesaba göre bir depo benzinle benim ortalama 650 km yol yapmam gerekliyken ben depoyu fulledikten sonra anca 360 km görebiliyorum ışık yanıncaya kadar. Sorun nedir nerededir diye servise çok gittim ama maalesef herseferinde normaldir düzelir diyerek beni geri yolladılar. Neredeyse 2 katından fazla benzin yakıyor bu lanet araba. Artık yapacak fazla birşeyim yok sanırım hakkımı hukuki yollardan aramaya çalışıcam çünkü ford bu aracın fazla benzin yaktığını kabul etmiyor...
  • Ford arabalarla ilgili daha öncede böyle konular açılmıştı.Arabalarla ilgili genel sorun var galiba.Benzin tüketiminde benim 1.6 palioyu geçmiş sizin arabalar.
  • Basettiğiniz şehir içi kullanımsa 38 YKR yakmanız normal.Yaklaşık olarak 100 Km de 10 litreye tekabül ediyor normal bir durumdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeakin

Basettiğiniz şehir içi kullanımsa 38 YKR yakmanız normal.Yaklaşık olarak 100 Km de 10 litreye tekabül ediyor normal bir durumdur.

Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum ama benim yaptığım hesaba göre yani 55 lt benzinle 360 km gidiyorsam buda 100 km'de 15 lt benzine tekabül ediyor bilmiyorum yanılıyormuyum? Bu değerlerde yakan araçlar sanıyorum yüksek silindir hacmine sahip spor araçlar? Ayrıca unutmadan yazıyorum ben bu araçla geçtiğimiz yıl seyir halindeyken motor arızası yüzünden yolda kaldım gece yarısı. Servise telefon açtım çekiciyle gelip götürdüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bin979 -- 2 Ağustos 2008; 15:44:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bin979

quote:

Orjinalden alıntı: x15

Bu işte bir yanlışlık var..Focusların deposu 40 lt değil 55 olması gerek..Benim focus 1 55 lt alıyor..

Evet bende tam düzeltme yapıcaktım bu konuda teşekkür ediyorum size benim focusunda deposu normal olarak 55 lt. Bu hesaba göre bir depo benzinle benim ortalama 650 km yol yapmam gerekliyken ben depoyu fulledikten sonra anca 360 km görebiliyorum ışık yanıncaya kadar. Sorun nedir nerededir diye servise çok gittim ama maalesef herseferinde normaldir düzelir diyerek beni geri yolladılar. Neredeyse 2 katından fazla benzin yakıyor bu lanet araba. Artık yapacak fazla birşeyim yok sanırım hakkımı hukuki yollardan aramaya çalışıcam çünkü ford bu aracın fazla benzin yaktığını kabul etmiyor...

Arabanız bu hesaba göre km de yaklaşık 45 kuruş yakıyor ki bu da ne kadar şehir içi olursa olsun anormal bir durum..En fazla 35-36 kuruş yakması gerek bu araba.Bence hakkınızı arayın bir yerde problem olmalı..

• tüpe geç hiç bekleme zararın neresinden dönersen kardır bu devirde benzinli arabaya binilmez
  • HOCAM 40 LİTRE BENZİNLE EN KÖTÜ 400 KM Ş İÇİ GİTMELİSİN.BENCE GİT DEPOYU FULLE KM Yİ SIFIRLA VE LAMBA YANANA KADAR NORMAL KULLAN.ÖLÇÜM YAPIYORUM DİYE KASMA KENDİNİ.SONRA KAÇ YTL BENZİN ALDIYSAN GİTTİĞİN KM YE BÖL.BELKİ HESAPLAMADA YANLIŞLIK VARDIR.BİRDE BÖYLE DENE
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

HOCAM 40 LİTRE BENZİNLE EN KÖTÜ 400 KM Ş İÇİ GİTMELİSİN.BENCE GİT DEPOYU FULLE KM Yİ SIFIRLA VE LAMBA YANANA KADAR NORMAL KULLAN.ÖLÇÜM YAPIYORUM DİYE KASMA KENDİNİ.SONRA KAÇ YTL BENZİN ALDIYSAN GİTTİĞİN KM YE BÖL.BELKİ HESAPLAMADA YANLIŞLIK VARDIR.BİRDE BÖYLE DENE

Teşekkür ediyorum, bu dediğin yöntemi belki son bir yıldır her depoyu fullediğimde uyguluyorum belki değişen birşey olur umuduyla fakat ışık yandığı zaman gösterge ortalama 360 km yi gösteriyor herseferinde. Benim 2 yıl içinde bu yakıttan doğan zararımı ford'un geri ödemesi gerekir çünkü normal değerlerin neredeyse 2 katına ulaşan rakamlar söz konusu. Merak ettiğim konu mahkemeye versem nasıl bir sonuç çıkar acaba

• @bin979

sizin arabanızın çok yaktığı aşikar.servis normal diyorsa yapacağınız şey bosh servise yada onun gibi bir yere göstermek.bence burada çözüm aramayın. kafanız daha çok karışır. çünkü burası online forum. bilen bilmeyen herkes yorum yapar.
  • sayın bin979 öncelikle aracınızda kesinlikle bir sorun olduğu belli ben 2004 yılında sıfır fiesta aldım bir yıl sonra benzin sarfiyatından dolayı servise her gittiğimde aynı size dediklerini bana da söylemişlerdi ben de ford a mail attım durumu bildirdim inanın bir hafta geçmedi servis kendisi çağırdı ve servis ustabaşıyla beraber 100km testine çıktık sonuçta arabanın normal değerlerde yaktığını gördük size tavsiyem önce sevise bu testi yapmalarını söyleyin olmazsa benim gibi forda mail atın en azından bu şekilde kesin öğrenirsiniz aracınızın çok yakıp yakmadığını bu arada testte arabaya konulan benzini ford ödeyecek ona göre umarım sorununuz çözülür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.