Şimdi Ara

Ford courier fren sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Transit Courier, B-Max ile aynı şasi platformuna ve bir çok ortak parçaya sahip. Hatırladığım kadarıyla da 1300kg altında tüm modeller. Yani bir çok B veya C sınıfı araç ile aynı. Ayrıca fren kuvveti de B-Max ve Focus 3 ile eşdeğer idi. Kaldı ki 1 yolcu eksik/fazla bir ağırlık farklarından bahsediyoruz burada. Araçların güvenlik testleri 2 yetişkin, 1 genç ve 1 çocuk ile yapılır. O yüzden çok kilogram etkisi yok. Ayrıca kilitlenen lastiklerde aracın ağır olması sürtünmeyi artırdığı için etkisi de nötrleme yönünde oluyor.

Senin de bahsettiğin gibi burada olay tanesi 50TL-60TL diye daha ucuz lastiğe kaçmaktan.
  • Btoksoy kullanıcısına yanıt
    En tehlikeli zaman o zaman zaten. Şakır şakır tabir edilen yağmurda araç yeri daha iyi tutar aquaplaning denen lastiğin tamamen su nedeniyle yerden kesilmesi durumu dışında. O "azıcık" yağmur zemini buz pistine çeviriyor. Yağmurun ilk başlaması anında en üst derece temkinli olun. Yağmur artınca daha rahat kullanırsınız.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Michelin silika tasarımını kullanan ve Türkiye'de de distribütörlüğünü Michelin firmasının yaptığı bir marka. Lakin kalite olarak maalesef kesinlikle önermeyeceğim bir marka. Fiyat-performans oranı Michelin'in birçok pahalı lastiğinden bile kötü olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 9 Mayıs 2019; 15:58:29 >
    Zamanı için muazzam bir lastiktir. Sanırım şimdi EGP+ çıkardılar ve onun da test sonuçları harikaydı diye hatırlıyorum demiştim ama yanlış hatırlıyormuşum. Hala EGP ile devam ediyorlarmış. Golf Plus aracımda vardı ve sanım 35.000km boyunca kullanmıştım. Ayrıca zamanında lastik testlerini yapan arkadaşımla uzun münazara sonucu karar verdiğimiz bir lastikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 9 Mayıs 2019; 16:3:54 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Ben sıfır araç aldım continental lastikle geldi işleri bitince bu lastiğe geçeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hangi Conti var hocam araçta? Bir de lastik ebatları nedir? CPC (ContiPremiumContact) serisi ise çok başarılı yaz lastikleridir.
    Ecocontack olması gerek çok detaylı bakmadım yakın zamanda 2016da aldığımızda bakmıştım.

205/55 16 janttı ebadı.

• Çok geçmiş olsun hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ben GoodYear EGP yerine Conti CPC6 alırdım eğer çok kar yağmur olmuyorsa. Oluyorsa 2. jenerasyon 4 mevsim lastiklere bakılıp araç biraz daha temkinli kullanılabilir.
    Açıkcası continentalin zamanında Türkiye için yaptığı saygısızlıktan sonra para verip almam.

Arabadakilerin işi bitince goodyear bakacağım ben ülkemizin kuzey kesimindeyim hep edirneden rizeye kadar gezerim aşağılara inmem.

• Takip mesafesini korusaydın... Bütün minivan şirket araç sürücüleri deli gibi sürüyor öndekinin kıçına kadar giriyor. Sonra kaza yapınca abs suçlu olur

shkoksal kullanıcısına yanıt
    ABS kaba anlatımla siz fren pedalına basılı tutsanız dahi freni bırakıp tekrar fren yapan yapan bir sistem. Elbette bu olay saniyede birkaç kez tekrarlanacak kadar hızlı ancak teoride (lastiğin zemini tutma dinamikleri hesaba katılmadığında) fren bırakıldığı için frenleme süresi uzuyor.
    Lastiğin zemin tutunumu konusunda yeterli bilgiye sahip değilim bu nedenle ABS sırasında lastiğin zemini tutmasının nasıl değiştiğini bilmiyorum. Kızaklama durumunu önlüyor bunu biliyorum. Islak zeminde zaten bu durum çok bariz ancak kuru zemin için aynı fikirde değilim. ABS'nin kuru zeminde fren mesafesini uzattığını sanıyordum ki içime şuan bir şüphe düştü. Bu konuda işime yarayacak ABS'nin her iki koşulda da fren mesafesini kısalttığına dair video veya döküman paylaşırsanız sevinirim. Bu kafa karışıklığını çözmek gerek. Saygılar

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    2.12’den itibaren izleyiniz, izlettiriniz hocam. :)

Gazi Üni. Otomotiv Müh. öğrencisiyim. ABS konusunu işlerken sınıf arkadaşlarım dahi inanmak istemedi bu duruma... Halk arasında bir tabu olmuş resmen bu konuyu tartışmak :) Çünkü cevap onlara göre net; ABS fren mesafesini uzatır...

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    shkoksal kullanıcısına yanıt
    shkoksal arkadaşımız güzel bir video örneği göstermiş. Mantık ise tam senin bahsettiğin gibi kızaklama değil sürtünmenin yani lastik hareketinin korunmasından geliyor. Lastik yeri tuttukça frenleme mesafesi kısalır. Lastik yerde kaymaya başladıkça fren mesafesi uzar kabaca.

ABS'nin ilk amacı fren mesafesini kısaltmak yerine aracın manevra kabiliyetini korumaktır. Bu şekilde mesafenin kurtaramayacağı durumlarda yön değiştirip kazadan kaçınılabilir.

"ABS effect on brake distance" ve türevi cümlelerle aratabilirsiniz.
  • Geçmiş olsun. Belki alakası yoktur ama kampanadan nefret ediyorum. Neymiş maliyetleri kısmakmış. Kısma abi maliyetleri ben disk+balatayı her yerde rahatça bulabiliyorum. Nefret ediyorum kampanadan.

O zaman Michelin CrossClimate'ın yenisine ve GoodYear Vector 4 Season Gen2 bakın derim hocam. Ama Karadeniz Bölgesi'ne kışın gidiyorsanız sıkça paraya acımayın yaz için yaz lastiği ve kış için kış lastiği alın mutlaka. Uzun vadede lastiğe ödeyeceğiniz para her şekilde aynı kalacak.
  • Bu ABS konusunu zamanında bir arkadaşla sayfalarca tartışmıştık. ABS FREN MESAFESİNİ KISALTIR. Sebebi ise dinamik sürtünme ve statik sürtünmenin birbirinden farklı olması, ABSnin aracı statik sürtünme konumunda tutmasından dolayı. Ayrıca ABS freni tamamen bırakmaz, sadece gevşetir.

Sene 2013
    https://forum.donanimhaber.com/araca-sonradan-abs-sistemi-taktirmak-mumkun-mu-alirken-opsiyon-secilmemis--78210884

• Ondeki aracin hizi nasildi peki onuda bilmek lazim sizin duramayip onun durmasi mesalao arac hic mi kayma yapmadi

Kışları uzun yol yapmıyorum, karda da arabayı garajdan çıkarmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt_tkmk

Ondeki aracin hizi nasildi peki onuda bilmek lazim sizin duramayip onun durmasi mesalao arac hic mi kayma yapmadi
    Öndeki araç 2016 transporter nasıl durduğunu hiç bilmiyorum 🤷🏻‍♂️

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.