Şimdi Ara

Ford courier fren sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O zaman Conti CPC6 veya GoodYear EGP akar hocam
  • Bu model aracı kullananlar malesef insan gibi kullanmıyorlar,kurallara uygun kullanan sürücüler istisnayı bozamıyor. Çoğu şirket aracı ya da kiralama içinde tek kuruşu olmayan sürücülerin kullandığı araçlar olunca sonuç normal...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt

• aynı kazayı focus ile yaptım

https://forum.donanimhaber.com/allah-tan-carptigim-arac-clio--138025452

• quote:

Orijinalden alıntı: ersoyesra

Manevra yapabilirdiniz
    Sağımda araba solumda refüj vardı

• Şu abs ye laf atilmasini anlayamiyorum.
    1. Abs surekli bas cek yapmaz. Lastik kızakladıği an yapar.
    2. Abs fren mesafesini uzatmaz. Sizin fren yaparken yon degistirebilmenizi saglar. Yani kızaklamayı onler.

3. Fren mesafesini etkileyen şey abs degil , insanların uc kurus fazla verip iyisini almaktan kacindigi lastiklerdir.

Lastiginiz iyiyse guvenli bir sekilde durursunuz. Degilse vurursunuz. Balata çaplari aracin agirligina gore muhendisler tarafindan guvenli bir sekilde secilir.

Gecmis olsun hocam cana gelmesin ama iyi lastik al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RX 480 -- 9 Mayıs 2019; 23:13:33 >
  • 50 km. hızla yokuş aşağı bile olsa ,hava yağışlı da olsa frene sonuna kadar bastığınızda birkaç metre sonra durması gerekiyordu
    hele ki kalitesiz lastik lafları falan saçma söylemler ,50 km. hızla kabak lastik olsa dahi 20 metre içinde durur

ya fren sisteminde sorun var yada yolda yağlanma gibi bir durum olmalı
    diğer bir kuşku ise siz o sırada kaç km. ile gittiğinizi tam hatırlamıyor yada öndeki aracın daha uzakta gibi algılamış olabilirsiniz

hava yastıklarını açması çok normal ,asıl açmasa anormal olurdu ,çünkü sistem düşük hızlarda çarpmaya göre ayarlanıyor (yanlış hatırlamıyorsam 25-30 km. hızla çarpma hesabına göre)
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Abs bazı koşullarda fren mesafesini kısaltırken bazı koşullarda uzatmaktadır. Bunu defalarca tecrübe ettim. Örnek verecek olursak kaygan bir zeminde sert fren yaptığınız zaman araç sürekli absyi devreye sokuyor ve durabileceği mesafeyi uzatabiliyor. Aynı zeminde frene daha yumuşak bastığınızda abs daha az devreye girerek tutunmayı sağlıyor ve daha kısa mesafede duruyorsunuz. Abs nin fren mesafesini kısalttığını sananlara ilk başta saçma gelebilir ama durum böyle.

Peki abs fren mesafesini hangi durumda kısaltıyor derseniz daha çok kuru zeminde yada yağışla iyice yıkanmış yağdan tozdan vs arınmış ıslak asfaltta. Nasıl kısaltıyor derseniz abs olmayan araçlarda sert frenle birlikte araç kızaklar ve lastiğin sürtünen kısmı aşırı ısınmadan dolayı tutunma kabiliyetini kaybeder ve 20 metrede duracak araç belkide 25 metrede durur. Zaten bu durumlarda aracında abs olmayan tecrübeli sürücüler frene bas çek bas (ısınan yüzeyi değiştirmek için) yapar tıpkı abs gibi.

Yeni başlayan bir yağmurda asfalttaki toz ıslandığında balçık gibi kaygan bir yüzey oluşturur birde buna araçlardan damlayan yağlar vs eklenirse sabun gibide kayabilir araç. Tabi lastik faktörüde var. Eğer rize gibi yağış alan bir yerdeysenizde yolda ne toz kalır ne yağ.

Tüm bu unsurlar sizin kazanızda etkili olmuş gibi görünüyor.

• Öncelikle geçmiş olsun, aracın görünen hasarına göre hava yastığı açması için çok erken değilmi ? tampon bile çok aşırı hasarlı gözükmüyor ??
  • bence kampana frenler ıslandığından durmadı... + dreksiyonu kullanıp manevra yapacaktın...
  • Çoğu aracın 100-0 metresi 35-40 metre kuru zemin ve iyi lastikle. Bu veriden yola çıkarsak 50-0 1/4 oranında olur kinetik enerji formülünden. Bu da aşağı yukarı 10 metre dersek ıslak zemin+ yokuş aşağı + sizin FRENE BASMA,TEPKI VERME SURENIZI de katarsaniz 20 metrede durmanız imkansız. Bu yüzden güvenli takip mesafesi diye bişey var. Siz frene basasiya kadar yolun bi kısmını gitmiş oluyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

ABS’nin tutup bırakmasını hissetmeyen birini ilk defa gördüm. Acaba kullandığınız araçlar üst segment araçlar mı? Belki de ondan dolayıdır, bilemiyorum. Ben 4-5 farklı C segment araç kullandım hepsinde de hissettim ABS’yi pedalda.
    Hocam çok ufak titremeler oluyor fakat yorumlarda yazıldığı kadar ayağımı geri ittirecek derecede bir durumla hiç karşılaşmadım yıllardır. Dikkat edeceğim bakalım bundan sonra
  • kormoran lastiklerini michelin üretir aynı fabrikada.. Kışlıklarını kullanıyorum 2 senedir acayip memnunum. Bu sene conti yazlıklarımı da kormorana geçiricem. Conti çooook pahalı çünkü.
  • kormoran çin malı değil michelin alt grubu olup macaristan üretimidir...ben 3 kış kullandım ve yağmurda hiçbir sıkıntı yaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Fren pedalının geri gelmesindeki kastın ben pedalın aşağı düşmesi olarak algıladım ve buna uygun yorum yaptım.

DOT 4 yerine DOT 3 koyulduysa sıcaklık seviyesinden dolayı yine sorun yaratabilir.

ABS'nin tutup bırakması saniyenin yarıda biri bile değil. Bunu ayağıyla nasıl hissetmiş ?

Ayrıca ABS'nin tutup bırakması pedala yansımıyor diye biliyorum. Bugüne kadar onlarca araç kullandım hiç birinde böyle bir tepki görmedim yada dikkat etmedim.

Alıntıları Göster
    Abs pedalda hissettirir ve tıkır tıkır ses gelir içeri. İlk defa abs hissetmeyen adama denk geldim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Hocam bahsettiğiniz durum tamamen fizik yasalarıyla açıklanabilir. Yokuş aşağı gidiyorsunuz, aracınızın ağırlık dengesine baktığımızda en az %55-%60’ı ön tarafta, zemin ıslak ve lastikleriniz ıslak zeminde nispeten başarısız. Tüm bu etkenler bir araya gelince aracın 20 metrede durmaması gayet doğal. Ayrıca ABS sistemi fren mesafesini kısaltırken direksiyon hakimiyetinin de tarafınızda kalmasına yardımcı olur. ABS olmasaydı daha ciddi hasar alırdı aracınız.
    abs bu tip durumlarda çok saçma sürekli yaya çarpma tehlikesi yaşattı hızım 40-50 arası olmasına rağmen araç durmuyo sonuna kadar bassamda durmuyo full zarar

bi keresinde kırmızı ışıklarda 5 metre ilerde durdu araç bu sistemin yüzünden yayalarda bana küfreder gibi baktı

abs siz kango kullanıyodum arka kampana istediğim gibi durduruyordum,

abs ile zemin hafif ıslak hız 60 şehir içi freni patlamış kamyon gibi artık

• abs bitane arkadaş bana desinki şu durumda şöyle faydasını gördüm şu başıma geldi ucuz atlattım

az çok faydasını görüyorsam,genelde ful zararını görüyorum durmuyo araba durmuyo tekerlekler 6 aylık good year
  • Karayolu mühendisliği dersinde yağmurun ilk yağdığı hafif ıslak durum en tehlikeli durum olarak öğretilmişti bize. İlk yağan damlalarla birlikte yol üzerindeki tozlar asitler vb köpük oluşturup sürtünme kuvvetini aşırı derece azaltıyormuş. Şiddetli ve sürekli yağışlar da ise bu asit ve tozlar suyun akışıyla temizlenip nispeten daha iyi bir durum oluşturuyor. Teoride ıslak zeminde sürtünme katsayısı 2 kat azalıyor yani abs esp sıcaklık vb gibi parametleri çıkardığınızda düz mantık 2 kat mesafede duracaksınız demektir. O yüzden hep dikkat ederim yağmurun ilk yağdığı anlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 12 Mayıs 2019; 13:42:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    sizin fren sisteminizde bir problem olmalı ,abs. çok faydalı bir sistemdir ,kazıklamayı önleyip savrulma nedeniyle kaza yapmanızı engeller
    öyle abs.siz araçla arasında durma konusunda çok büyük mesafeler olmaz
    zaten artık bizim ülkemizde bile sıfır araçlarda mecburi donanım olarak yasallaştı ,o kadar kötü olsa bunca ülke ve insanlar niye abs. istesin ?

ayrıca 40-50 km. ile giderken niye 5 metre kalana kadar bekliyorsunuz (frene dokunmayıp)
    ben her ihtimale karşı frene dokunurum ,ne olur ne olmaz fren arızası çıkarsa diye
    bir defasında hidrolik hortumu patlamış ve hidrolik boşalmış ,ikaz lambası da yanmadı
    her zaman olduğu gibi freni yokladığımda hiç tutmadığını gördüm ,gazdan ayağımı çekip vites küçülttüm mümkün olduğunca yavaşladıktan sonra el frenini kademeli olarak çekip sorunsuzca durdum

trafikte çok rastlıyorum adam son ana kadar frene dokunmuyor ,o an bir fren arızası olsa ne yapacak ?

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    Abs fren mesafesini kısaltmaz.
    https://www.google.com/amp/s/www.direksiyondersiankara.net/abs-fren-mesafesini-uzatir-mi-kisaltir-mi/amp/

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.