Şimdi Ara

Ford courier fren sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
111
Cevap
0
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar.iki gün önce ford courier aracımla kaza yaptım ama aklımda soru işaretleri kaldı. bayır aşağı hafif yağmur yağmıştı önümdeki araç bir anda durunca aramızda 20 metre kadar olmasına rağmen frene bastığımda abs devreye girdi pek çok kez fren pedalını geri attı ve hiç yavaşlamadan öndeki araca vurmak zorunda kaldım çok hızlı değildim 50 ile giderken oldu bu olay vurduğum arkadaşın arabasında hiç hasar yokken benim arabam perte çıktı. şimdi sormak istediklerim 1- arabam neden hiç yavaşlamadı(durmasını geçtim artık ama 20 metre mesafede 50 ile giden araç neden yavaşlamaz ) 2-sert bir çarpışma olmamasına rağmen arabam neden hava yastıklarını açtı 3-şase yamulacak duruma nasıl geldi

geçmiş olsun dileklerini ileten herkese şimdiden teşekkürler bu arada ön disk arka kampana lastikler de 1 aylık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Btoksoy -- 28 Haziran 2020; 5:15:19 >

• Lastiklerin bir aylık olması bir şey ifade etmiyor. Islak zeminde yol tutuş değerleri önemli. Yol tutuş olmayınca aracınızın ABS açması gayet doğal. Hava yastığı konusu ise aracınızın üzerine etkiyen kuvvetin büyüklüğü ile ilgilidir. 30 km/s hız ile duvara vurursanız yine açar.

Çok geçmiş olsun. Islak zeminde takip mesafesine daha fazla dikkat etmeliyiz.
    Kormoran diye lastik firması mı var

İlk defa duydum.

Bide çin malı mı? AB etiketi de yoktur onun

Çok eskiden hatırlıyorum ilk okul zamanlarında bizde kartal vardı lastikleri bridgestone markaydı. Babam fren yaptığı zaman dururdu hiç fren sorunu yaşamadık.

Arkadaşınında kartalı vardı lastiklerinin ne üdüğü belirsiz birşeydi arkadaşı çalıştığı için babama verdi arabısını muayneye götürdük.

En ufak frende araba durmasın mı az kaldı kaza yapacaktık. Babam frenini bizimki gibi sanıyordu. İşte o zaman lastik farkını anladı bende öğrenmiş oldum.

Diyeceğim o ki masraftan kaçınmayın iyi lastik alın. Yolda sizi tutacak olan lastiktir.
  • Geçmiş olsun.

Fren pedalına var gücünüzle bastınız mı?
    Yada zaten abs devrede diye pedala fazla güç uygulamadınız mı

Lastiklerin markası nedir?

Arka kampanalar frenleme esnasında tutuyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 9 Mayıs 2019; 12:37:39 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Fren pedalına tüm gücümle bastım

lastikler kormoran ve daha bir aylık

bugüne kadar frenle ilgili hiçbir problemim olmamıştı
  • Btoksoy kullanıcısına yanıt
    Lastiklerin bir aylık olması bir şey ifade etmiyor. Islak zeminde yol tutuş değerleri önemli. Yol tutuş olmayınca aracınızın ABS açması gayet doğal. Hava yastığı konusu ise aracınızın üzerine etkiyen kuvvetin büyüklüğü ile ilgilidir. 30 km/s hız ile duvara vurursanız yine açar.

Çok geçmiş olsun. Islak zeminde takip mesafesine daha fazla dikkat etmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 9 Mayıs 2019; 12:46:27 >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    eğer 20 metre mesafede durmayacaksa neden var ki

bizde kia kamyonet var ve frenleri gerçekten çok kötü ama bu güne kadar hiç bu kadar sürüklenip gitmedi ve 2006 model
  • kormoran gibi dandik marka bir lastikle, bir de ıslak zeminde duramamanız çok normal. çin malı lastik sonuçta ucuz etin yahnisi pek olur diye boşuna söylememiş atalarımız.

geçmiş olsun... cana geleceğine mala gelsin boşverin.
    Hocam bahsettiğiniz durum tamamen fizik yasalarıyla açıklanabilir. Yokuş aşağı gidiyorsunuz, aracınızın ağırlık dengesine baktığımızda en az %55-%60’ı ön tarafta, zemin ıslak ve lastikleriniz ıslak zeminde nispeten başarısız. Tüm bu etkenler bir araya gelince aracın 20 metrede durmaması gayet doğal. Ayrıca ABS sistemi fren mesafesini kısaltırken direksiyon hakimiyetinin de tarafınızda kalmasına yardımcı olur. ABS olmasaydı daha ciddi hasar alırdı aracınız.
  • Kormoran lastiği alırken michelin garantisi vermişlerdi
  • Herkes lastiğe kabahat bulmuş ama fren pedalı geri attı lafını atlamışlar sanırım.

Yakın zamanda balata/fren hidroliği vs. gibi fren tertibatıyla ilgili onarımlar yapıldı mı ?

Fren hidroliği yanlış kullanılmış olabilir.

Sistemde hava olabilir.

Diskte tahribat olabilir.

Doğrudan lastiğe yüklenmek biraz yanlış olur.

Geçmiş olsun.
    Doğru söylüyorsunuz ama araç 20 metre boyunca kayıp gidince insan araçta suç arıyor ☹️
  • Araç 124 bin km de ve 120 bin bakımına gireli 2 ay oldu
    Ben de 50 ile dönülecek bir virajı 80 ile dönmeye çalışıp kaza yapmıştım. Sonra arabaya kızdım yol tutmuyor diye. :) Kıssadan hisse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Ben de 50 ile dönülecek bir virajı 80 ile dönmeye çalışıp kaza yapmıştım. Sonra arabaya kızdım yol tutmuyor diye. :) Kıssadan hisse :)
    Bende o şekilde arabayı devirmiştim bir keresinde

Ama bu kazada büyük bir cadde ve 50 sürat yavaş bile kalıyor
  • Fren hidrolik yağı DOT 4 yerine DOT 3 konulduğunda veya fren sisteminde hava olunca pedal geri mi atıyormuş? İlk defa duydum.

Pedalın geri atmasının yegane sebebi ABS’nin tutup bırakması gibi gözüküyor bence.
    Bu kazanın en büyük hatta bana göre tek sebebi takip mesafesinin yanlış ayarlanması/araç dinamiklerine göre ayarlanmamasıdır.

Kaskosu var mı aracın
    Maalesef kasko yoktu
    Kaput değişir, tampon işlem görür, airbag’ler tamir edilir. Maks 5000 lira gibi :/ Çok can sıkıcı gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shkoksal

Kaput değişir, tampon işlem görür, airbag’ler tamir edilir. Maks 5000 lira gibi :/ Çok can sıkıcı gerçekten.
    Bu meretin airbagleri göğsü kırıp çıkmış ayrı bir bölmede değilmiş o yüzden göğüs komple değişiyor ve ön koruma demiri,radyatör,radyatör kasası,hava filtresi,klima vs vs komple değişecekmiş :'( 7 küsür lira çıkardılar
  • Dostum geçmiş olsun, cana gelmediğine şükür. Yokuş aşağı olması birde ıslak zemin muhabbeti sebebiyle araç durmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Dostum geçmiş olsun, cana gelmediğine şükür. Yokuş aşağı olması birde ıslak zemin muhabbeti sebebiyle araç durmayabilir.
    Cevap veren vermeyen herkese çok teşekkürler. Aynen öyle cana gelmediğine şükür yani önümdeki kasalı bir kamyon da olabilirdi altına da girebilirdim ya da panikle refüje de vurabilirdim takla da atabilirdi yine en ucuz yolla kurtardığımı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.