Şimdi Ara

Ford courier fren sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende petlas velox sport varken senin durumuna yakini kuru zeminde yaşadım. Buradaki cok bilmişler fren sistemin vs bozuk demişlerdi.... Sorun lastiğimde çıktı... Farkli model marka lastik takinca frenlememde inanilmaz degiism yaşadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    O zaman bir soru
    Lassa driveways diye bir lastik var
    Araba ınsignia grand sport ölçüler 245 45 18
    İstanbul Şile arasında yağmurlu havada neredeyse 90 ile gidemiyorum
    Virajların bir çoğunda 70 e düşmem gerekiyor
    Yanımdan 10 yıllık C sınıfı araçlar yürüyüp gidiyor
    Insignia da sınıfının en iyi yol tutan araçlarından

Şimdi ben bu lastiğin etiket değerlerine bakmalımıyım ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Yıl olmuş 2019 hâlen Türkleri bu konuda ikna etmeye çalışıyoruz...

Yahu bunun hakkında doktora tezleri var, siz gidip komik bir şekilde direksiyon dersi veren birinin yazısını atıyorsunuz.

ABS’nin ortaya çıkmasındaki temel sebep direksiyon hakimiyetinin tekerlekler kilitlendiğinde kaybolmasıdır. Bunu önleyip direksiykn hakimiyetini sürücüye kazandırmak amacıyla icat edilmiştir.

Fakat:

Yapılan deneyler sonucunda ABS’nin ortam şartlarına bağlı olarak ‘fren mesafesini kısalttığı’ veya en kötü klasik sistemle aynı mesafede aracı durdurduğu KANITLANMIŞTIR.

Örnek deneyleri Youtube’da, örnek tezleri ise Academia sitesinde bulabilirsiniz.

Lütfen konuyu araştırmadan, kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyiniz.

Saygılar, iyi forumlar.

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    en.wikipedia.org
    Anti-lock braking system - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system

hocam az ingilizce varsa açabiliyorsanız wikipediada da aynen dediğim gibi increase stopping distance diyor..Yani durma mesafesini artırır diyor ki bu site çoğu şeyde referans alınır şahsen buradan çok faydalanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 19 Mayıs 2019; 0:14:58 >

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Açtım wikizero’dan hocam. Güzel bir yere değiniyor orada aslında ama siz cümleyi kesmişsiniz. :)) Karlı ve çakıllı zeminlerde durma mesafesini arttırabilir yazıyor. :) Kuru ve ıslak zeminde ise kesinlikle azaltıyor demişler.

• shkoksal kullanıcısına yanıt
    Hmm anladim. Demwj herzaman kisaltmiyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Btoksoy kullanıcısına yanıt
    olayın lastikle alakası yok . 2 şey ile alaksı var.

1- ford da bazı modellerde fren sorunu var. ford forumlarında konusu bile vardı,bakabilirsin.
    2- yeterli takip mesafen yok. 50 sana az geliyor ama az bir hız değil. 50 ile gidiyorsan 25 metre takip bırakacaksın.hava yağmurlu ise bu daha da artmalı. ayrıca tepki süresi diye bir şey var. bütün dikkatin yolda bile olsa 2 saniye tepki süren olur. birde salak gibi telefona bakıyorsan,radyoya yada yanındakine ağız ayırıyorsan o süre artar.
    kısacası ya donanımsal sorunlu bir araç yüzünden kaza yaptın yada apaçiliğin yüzünden. ben ikinci şıkkı daha yakın buluyorum. darılmaca,gücenmece yok. madem soru sordun cevabı bu.
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Lastiğin etiket değerlerine baksanız da bir şey değişmeyecek hocam. Lastikten memnun değilseniz ve yolda hakimiyet kaybettirecekse alternatif lastik gerekebilir. Maddi konu olduğu için size bırakıyorum ama ben olsa Insignia aracıma Lassa almazdım.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Uzun dönem kiralık araç
    Ne Insigniası corsaya bile alınmaz

Takan filo merkezi lastikleri söküp İzmit’e fabrikaya gönderelim kontrol etsinler dedi
    Bu lastikler sökülüp 15-20 gün kışlıklar takılmalı

Geçen hafta da rot balansa gittim sanayi de bir kaç yere sordum hiç söktürüp gönderme boşuna Lassa’lar kazık gibi lastik hiç bir şey yok bu lastiklerde bu 5 para etmez performans normal diyorlar
    Hatta Lassa kullanan bir leon vardı lastik yeri değiştirme yok sağa çekti yok sola çekti uğraşıp duruyormuş

Lassa almayın alanlara anlatın

Yerli malı olan bu lastik sıfır hali ile diş derinliği 1-1.5 mm düşmüş continental kadar yol tutmuyor
    Vallahi tutmuyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.