Şimdi Ara

ford fiesta 1.4 tdci yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

19000km de 2012 dizel titanium fiesta aldım.
    yakıt tüketimi bana fazla gibi geldi

aracı alalı 3 hafta oldu 1000 km yaptım. 800km si şehir için sayılır. klima 50% acık düşünebiliriz.
    ortalama hızım 30km/saat ortalama yakıt tüketimim 6.3L/100km. vitesi genelde 2000devir civarında değiştiririm. gereksiz gaz fren yapmam

rölantideki yakıt tüketimi
    klima acıkken 1.2l/saat
    klima kapalı 0.2l/saat bazen 0.5l/saat (farların acık olması bu kadar farkettirir mi?)

diğer forumlarda çok zorlasan bile 5.5l/100km yi geçemezsin diyorlar. ben cok sakin kullanmama rağmen 6l/100km nin altına düşemedim
    1-2litre benim için önemli değil ama arabamda sorun var mı yok mu öğrenmek istiyorum.

ayrıca rölantide devir saatinde aşağı yukarı küçük oynamalar oluyor. normal mi? (klima compressorunun devreye girip cıkması durumu değil. her sey kapalı iken oluyor.)

bu model araca sahip arkadaslar bahsettiğim verileri karşılaştırma amacıyla bilgi verirlerse sevinirim.

İlginiz için teşekkürler

• Debriyajına ilk etapta alışamadığınız için belkide fazla yaktırabilirsiniz. Bir de yol bilgisayarına çok güvenmeyin. Depoyu fulletin mesela 100 kilometre sonra gene fulletin belli olur o zaman tam anlamıyla. En kötü ışık yandığında alın ve tekrar ışık yandığındaki farkı alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wirlebenautos

Arkadaslar merhaba,

aracı alalı 3 hafta oldu 1000 km yaptım. 800km si şehir için sayılır. klima 50% acık düşünebiliriz.
    ortalama hızım 30km/saat ortalama yakıt tüketimim 6.3L/100km. vitesi genelde 2000devir civarında değiştiririm. gereksiz gaz fren yapmam

klima acıkken 1.2l/saat
    klima kapalı 0.2l/saat bazen 0.5l/saat (farların acık olması bu kadar farkettirir mi?)

diğer forumlarda çok zorlasan bile 5.5l/100km yi geçemezsin diyorlar. ben cok sakin kullanmama rağmen 6l/100km nin altına düşemedim
    1-2litre benim için önemli değil ama arabamda sorun var mı yok mu öğrenmek istiyorum.

ayrıca rölantide devir saatinde aşağı yukarı küçük oynamalar oluyor. normal mi? (klima compressorunun devreye girip cıkması durumu değil. her sey kapalı iken oluyor.)

bu model araca sahip arkadaslar bahsettiğim verileri karşılaştırma amacıyla bilgi verirlerse sevinirim.

İlginiz için teşekkürler

2010 modeli vardı şehir içi tüketimim 4.3lt şehir dışı tüketimim 3.3 litreydi.. devir saattinin içinde ekonomi modunu temsil eden ve vites değiştirme zamanını gösteren yukarı yönde yeşil yanan bir ok var.. mümkün mertebe ok yanında vites değiştirin.. aracın acemisi olduğunuz için fazla yaktırıyorsunuzdur zamanla düşer.. hayırlı olsun kazasız sürüşler..

• quote:

Orijinalden alıntı: wirlebenautos

Arkadaslar merhaba,

klima acıkken 1.2l/saat

İlginiz için teşekkürler

Bence klimasız dene.kendi aracımda klimalı ortalama hesaplamadım ama anlık tüketimi yükseltiyordu
    Ortalama hıza göre zaten klimasız 5-5,5 arası yakmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 28 Ağustos 2013; 0:45:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal arkadaşım, şehir içi şu yakıyor diyerek 4-5-6-7 litre diye birçok tüketim görürsün. Ortalama hız düştükçe yakıt artar. Dizellerin büyük çoğunluğu 30 km ortalamada klima açık 6, klima kapalı 5 litre yakıyor. Daha az yaktırabilirsiniz bunun için gaz pedalını hassas kullanacaksınız tıpkı pedalın altında yumurta var gibi.
  • Annemin kullandigi 2011 fiesta 1.4 tdci yaklaşık 6.1 yakıyordu ancak annem biraz gazlı kaldırır arabayı. Tüketim gayet normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendim de ölçtüm zaten bilgisayar verisi hemen hemen doğru.

ölçme metodum
    ışık yanar yanmaz fulledim ve kmyi sıfırladım. tekrar ısık yanınca yaptıgım kmden yola cıkarak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio 1.5 Crdi Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için teşekkürler

normal yaktıgına ikna oldum gibi.

peki bu rölantideki minik yükselme alçalmalara ne diyosunuz.
    bu kadar yeni arabada normal mi?
    2008 multijet motorlu 120000km deki eski arabamın devir saati bile daha stabildi.
  • ben kalkışlarda gazla, 4 kişi, biraz performanslı (ne kadar olursa artık:) şehir içi ort. 8.5 litreyi gördüm. yani maksimum 5.5 diyenler arabaya binmeden sallayan tiplerdir ;)
    tek kişi gazlı kalkma dikkat etmeden 3binde vitesle yanlış hatırlamıyorsam 7 falandı.
    klimasız 2 kişi şehir içi-dışı karışık zorlamadan kullanmayla yanlış hatırlamıyorsam 5.5 litre civarıydı.
    araç 2012 modem 14tdci 68hp 48bindeydi. 300liraya aşşağı yukarı 1200-1300km civarı gitmiştim. ortalama 23-24 kuruş yakıyor diye hesaplamıştık heralde karışık.
    siz ilk bakımdan sonra 2000civarı vites ve hafif gazlı kalkışla 5.2-5.5 civarı tutturursunuz gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.