Şimdi Ara

Ford Fiesta mı? Honda Civic mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba arkadaşlar. Ben 21 yaşında Konya'da tıp öğrencisiyim. Evin okuldan uzak olması, Tus dersanesinin de okula bir hayli uzak olması sebebiyle araba ihtiyaç haline geldi.
    Birkaç aydır babamla araştırıyoruz. Bütçemiz 18000-22000 civarında. Ford Fiesta 2004-2007 veya Honda Civic vtec 2001-2004 alternatifler arasında. Ancak hondaların piyasası daha yüksek bu aralar. İkisi de farklı segmentlerde ancak Honda civic daha çok hoşuma gidiyor. Ford Fiesta olursa 1.4 Tci olucak büyük ihtimal ancak Honda bulabilirsek temiz 1.6 Benzin/tüplü seçeneği olucak. Sizi bir bilen olarak gördüğüm için forumun bu bölümüne danışmak istedim. Siz ne düşünürsünüz yakıt açısından, performans açısından, rahatlık açısından bir öğrenciye göre hangisi daha uygundur. Bir de şunu da ekleyim ayda bir ya da 2 ayda bir 500 km gidiş dönüş(1000km) memlekete yolculuk var yani uzun yol açısından da avantajlı olmalı. 2 tip araba yazdım ama başka seçenekleri de düşünürüz tabiki. Yorumlarınızı bekliyorum teşşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ballismus

Meraba arkadaşlar. Ben 21 yaşında Konya'da tıp öğrencisiyim. Evin okuldan uzak olması, Tus dersanesinin de okula bir hayli uzak olması sebebiyle araba ihtiyaç haline geldi.
    Birkaç aydır babamla araştırıyoruz. Bütçemiz 18000-22000 civarında. Ford Fiesta 2004-2007 veya Honda Civic vtec 2001-2004 alternatifler arasında. Ancak hondaların piyasası daha yüksek bu aralar. İkisi de farklı segmentlerde ancak Honda civic daha çok hoşuma gidiyor. Ford Fiesta olursa 1.4 Tci olucak büyük ihtimal ancak Honda bulabilirsek temiz 1.6 Benzin/tüplü seçeneği olucak. Sizi bir bilen olarak gördüğüm için forumun bu bölümüne danışmak istedim. Siz ne düşünürsünüz yakıt açısından, performans açısından, rahatlık açısından bir öğrenciye göre hangisi daha uygundur. Bir de şunu da ekleyim ayda bir ya da 2 ayda bir 500 km gidiş dönüş(1000km) memlekete yolculuk var yani uzun yol açısından da avantajlı olmalı. 2 tip araba yazdım ama başka seçenekleri de düşünürüz tabiki. Yorumlarınızı bekliyorum teşşekkürler...

2001-2004 arası vteclerı açıkcası önermem kötü araç değiller hiçbir sorunuda yok ancak makyajlı modelleri varken ileri dönük düşünürsen satmak ıstedıgın zaman satamazsın. Bu yuzden 96-2001 civicleri düşünürseniz asla hata yapmamış olursunuz. Yada 2005 model 1.6 LS Euro Civic de denk getirirseniz çok keyıflı araçtır yada az spor olsun basınca yurusun dersen 96-2001 civic vti da bakabılırsınız.

• 20000 TL gibi bir rakamı 10 yaşından daha da eski araca bağlamazdım.. B sınıfı araçlara ağırlık ver..
  • fiesta dizele hiç bulaşma bence. hem öğrencisin hem sanayi ile uğraşma. dediğin civic ler iyi sorunsuz ama alternatif olarak opel astra 1.6 twinport olabilir. hondaya nazaran daha çabuk ve karlı satabilirsin ilerde. dediğin hondalarda satış biraz zor ama 2005 den sonraki civicler desen, tamam.

neyse opele örnek: seç beğen al. bunlar seni üzmez. uzun yoldada fena değildirhttp://www.sahibinden.com/opel-astra-1.6-twinport
  • Ford Fiesta dizel olduğu için daha uygun olur az yakan bir araç zaten ancak Civic'de genişlik ve performans bakımından daha iyidir tabi ki burada yapılacak tercih belli aslında konfor mu yoksa ekonomi mi?
  • B sınıfı dizel araç bakın. (getz, corsa vs)

Özellikle sırf C sınıfı olacak diye yaşlı bir araba almayın derim. Ne kadar genç o kadar iyi.
  • Civic iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence çok saçma bi başlık olmuş bambaşka ıkı sınıf kıyaslanamaz ki ikisininde bambaşka artı eksileri var...
  • B sınıfı araç bakın, dizel yerine benzinli alıp lpg yi kendiniz taktırın. Öğrenci için b sınıfı araçlar daha kıvrak ve keyiflidir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-kazasiz-boyasiz-darbesiz-grande-punto-130744104/detay

8v motoruyla lpgye tam uyumlu. Özellikle bu araçlarda motordan yana sorun yaşamazsınız. Hem modelli bi araç olmuş olur az sorun yaşarsınız hem de satarken zarar olmaz. 2001 12 yaşındaki civice 22lira verilmez.
  • Dizel fiestayı tercih ederdim. Öğrenci için yakıt bakımından hem ekonomik hem de keyifli bir araç.
  • Hiç düşünmeden fiesta alırdım yaş farkı çok fazla

• İllaki Fiesta ve ya Civic alıcaksan Fiesta öneririm.

25.000 tl bütçe olsaydı 2005 model 1.6 midline Golf önerirdim.

• öğrencisiniz. .dizel ve b sınıfı araçlara yönelmeniz daha faydalı. .dizel fiesta olabilir dizel punto ya da dizel hatchback cliolara bakabilirsiniz. boyut sorunu yoksa dizel kia picanto bakabilrsiniz. .aslında alternatif çok. .honda ya diyecek laf yok honda kullanıcısı olarak ama yaşı büyük herhangi bir araca ben hiç girmedim girmem ;) saygılar
  • en mantıklı olanı b sınıfı dizel ya da benzinli olanlardır. bagaj ihtiyacınız yoksa corsa, clio3, mitsu colt, fiesta, punto gibi araçlara bakın. on yaşını aşmış, yorgun olma ihtimali yüksek olan hemde honda gibi apaçi gazabına uğramış olma ihtimali bir hayli yüsek araçlardan uzak durun. tabiki galericilerden de uzak durun. şimdiden iyi gezmeler.
  • Civic iyidir seni üzmez yakıtı tasarrufludur performansını bilmeyen yoktur.Ben olsam civic alırdım tabi uzun yol diyorsun o halde b sınıfı bir dizel tercih etmen gerekir.
  • eski arabam fiestaydı 2006 1.4 tdci, öncelikle fiesta alacaksan makyajlı kasasına yönel 2006 ve sorası , genelde çoğu beyaz renkli olanları yüzde 80ni hatta 90 nı şirket çıkması ve kmsi düşürülmüş olur buna çok dikkat et, dizelin bakımı zordur, parçası pahalıdır, ama az yakar çok kaçar diye tabir ettiğimiz araçtandır, içi tam öğrenci için ideal, ama dersen ki şimdiki aklın olsa, ya civic alırdım yada efsane kasa golf yada astra
  • Uzun yol yapacaksiniz ve gunluk kullanimda da uzak mesafe gideceksiniz. Honda civic sizin icin daha konforlu olur. Ayrica tuplu vtec 2 dizel gibi yakar ve altinizda 110hp guc olur.
    Cok kisa mesafe kullanmama ragmen ve klimayi da arada acmak kaydiyla 25krs yakiyor vtec2.

• civic
  • Cevaplarınız için teşşekürler yorumlarınızı ayrı ayrı değerlendireceğim :)
  • bencede civic
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.