Yakın zamanda 2013 model dizel 1.5 Fiesta araç aldım. Arabayı çalıştırınca motor soğukken araç içindeyken duyulan sağ taraftan ses geliyor. 10-15 dakika sonra ısınınca ses gidiyor. Sanayideki ustalar sesi bulamadılar. V kayışından şüphelenip değiştirdiler. Ses gitmedi. Daha sonra sesi tespit etmek için ön taraftaki tüm plastik parçaları söküp takmam lazım dediler. Önceki sahibi trigeri yakın zamanda değiştirdiğini söylemişti. Sebebi ne olabilir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ford Fiesta sağ taraftan gelen ses

-
-
Merhaba,
Sesi tarif edebilir misin?
V kayışından şüphelenip değiştirdiklerine göre tiz bir sürtme sesi olmalı doğru mudur?
-
Merhaba.
Aslında ben kayış sesine benzetmemiştim. Daha çok iki parça birbirine sürtüyor gibi.
Debriyaja basınca ses biraz azalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Triger ile birlikte motor yağı da değişir. Yağ sahte olabilir, viskositesi uygun olmayabilir. Hangi marka ve viskozitede yağ kullanılmış biliyor musunuz?
-
Arabanın yağını filtrelerini değiştirdim.
Sesin kaynağı motor kulağı olabilir mi? İnternette bazı yerlerde gördüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç çalışırken motor sallanıyor mu, sallanıyorsa olabilir.
-
Usta kilometre kaç bilmiyorum ama soğuk arabada normal böyle şeyler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet dizel soğukta daha çok gürültülü ve sarsıntılı çalışır fakat olağan bir çalışma olsa idi ustalar bunu söylerlerdi,bunda bir şey yok diye. Önceki sahibi trigeri yakın zamanda değiştirmiş, akabinde bir sorun çıktıysa aracı satışa da koymuş olabilir. Veya motorun sarsıntılı çalışmasından dolayı alakasız bir parça bir yere de sürtüyor olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X