Şimdi Ara

Ford focus 1.6 ecoboost 2011 kullanıcı yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar halihazırda 2012 ford mondeo 1.6tdci aile aracımız var. Bende 2011 model focus benzinli 1.6ecoboost almayı düşünüyorum yaşım 23. kullananlar bilenler artı ve eksilerinden bahsedebilirmi araç 57bin km orijinal boyalı. Bana açacağı masraflar tüketimler iyi kötü her yorumu yapıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Forumu misafir olarak çok takip ediyorum. Pek konulara katıldığım söylenemez lütfen vw konuları gibi polemik yaratmıyalım her ne kadar okuduğumda keyif alsamda kendi konumda olduğunda dsg gibi bozulacağımı düşünüyorum

Edit: boyalı yazacağım yere boyasız yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt_htpgl -- 20 Aralık 2014; 0:37:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakım giderlerinden başka ekstra bir masrafı olmaz. Gayet keyifli bir araçtır yol tutuşu üst düzeydedir fiyatının hakkını verir. Genel olarak değil de aracın özelinde sormak istediğiniz bir konu varsa cevaplayabilirim
  • Zaten halihazırda ford kullanıcısıymışsınız, sorun olarak pek bişey olacağını düşünmüyorum ama yakıt olarak mondeo ya yaklaşabilir imkan varsa dizel olanını alın focus daha atik olur sizin mondeoya kıyasla.
  • Araç 2. El olacağından pek seçeneğimiz yok. Bayiye gittim benim bineceğim tek bu araç vardı. Kredi bugün onaylandı. Merak ettiğim husus bu araç hakkında bilmem gereken bişey warmı aracı sadece dün akşam gördüm bildiğim sol arka çamurluk boyalı ve içi çok tozlu. Detaylı temizliğini yapıp teslim edicekler. Mondeodan sonra yakıt dışında kötü yanı yada iyi ekstra özelliği warmı. Nette baktım biraz pek bilgi bulamadım sadece hızından bahsedilmiş kimisi süper derken kimisi berbat demiş.

• Polemik istemiyorsanız polemik yaratabilecek sözlerden kaçınmalısınız.
    Aracın içinin boğuk olduğu, bagaj hacminin çok az olduğu ve 180 beygir gibi gitmediğini yazmıştı sanırım doktor olan bir focus kullanıcısı. Ama çok emin değilim, Ford un kendi forum sitelerinde var konu, oraya da bakın. Kolay gelsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya aslında yaşım genç ama ruhum o kadar genç değil. Mondeonun performansından memnunuz. Bu kadar güçlü bi arabaya ihtiyacımız yok zaten ama seçenekler kısıtlı olduğu için bu şekilde oluyor. Araç sollarken beni üzmesin başkada pek birşey istemiyorum. Birde müzik sistemi mondeonun mükemmele yakın bence. İnşallah bu arabanınkide en az o kadar güzeldir. Ben araçla hız yaparak değilde rahat oturup ağır seyahat ederken mutlu oluyorum. Focus kullanıp şikayet eden duymadımda. Bu motor seçeneği çevremde kimsede yok o yüzden biraz heyecanlıyım bi aksilik olmazda pazartesi alırsam konusunu açıcam kısmetse çok teşekkür ederim yorumlar için.

• Şimdiden hayırlı olsun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • satma amacınız nedir?
    mondeo tip ve 2.el hariç her halikarda focustan daha iyi focus bildiğiniz filo aracı?
  • mondeoyu satmıyoruz. mondeo ailemin aracı ben focusu şahsım için alıyorum. yani aslında alıyorum derken cuma kredi başvurusu yaptım kabul edildi bugün bayiye nasıl olacağını sorup aksilik çıkmazsa pazartesi teslim almayı düşünüyorum
  • Bayidrn alma eğilimi nedendir? Piyasada bir suru arac var, illa o motora da saplanip kalmaniza gerek yok. İlk sahibinden temiz araclar bulabilirsiniz.

• krediden ötürü ve araç göreceli ucuz temiz 40,000lira 57bin km akşam öğrendiğim kadarıyla sadece sol arka çamurluk boyalı sürekli fordla çalıştığımız için 45binden indirdiler aracı
  • şehir içi çok yakar, ilk serilerde gelen sonralarda ithalatı durdurulan bir motor, aynı astra j kasa 1.6 T 180 hp gibi
    bayinin size indirim yapmasının sebebi o da takasta 40 bin TL civarına saymıştır kullanıcıdan o sekilde almıstır elinde kalmasın diye de aynı rakamdan veya az biraz karla size kakalamaya calısıyor olabilir. ben olsam sizin gibi sürüs karakterine sahip olduğum için almazdım. ucuzluguna kanmayın sonra satamazsınız o aracı

• İç mekan darlığından başka eksisi yok bence, ki şahsi kullanım amaçlıysa pek dert olmayacaktır. 1.6 180hp yakıt olarak şehir içi ortalama kullanımla 8-9 u çok rahat görürsünüz, şehir dışı da 110-120km/h ile 6-7 litreyi yakalamanız mümkün. Atikliğinden bahsetmeye gerek yok sanırım ama max 180hp dir araç. Bu satış stratejisidir, ortalama beygir yarış kazandırır maksimum beygir araç sattırır bunu unutmayın, 180hp yi verimli kullanmak için iyi bir yazılım atılmalı. 1.4tsi 160'lık Scirocco'lara, Golf'lere plaka okutursunuz rahatlıkla ...

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeceze -- 20 Aralık 2014; 11:44:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tekirdağa bağlı çorluda oturuyoru yeniçiftlikte çalışıyorum burada istanbul gibi trafik olmaz günde 25km gidip 25km geliyorum. ara sıra 50 60km de misafirliğe yada gezmeye giderim onun dışında araba ile çok aktivitem yok yakıt konusunda çokmu üzülürüm?
  • Ankara trafiğinde Ecoboost Kullanıcısıyım. Çok agrasif kullanımlarda şehir içi ortalama 7.8 Litreyi geçmiyor, Sakin kullanımlarda ise 5.5 Litreye kadar düşebiliyor. Şehir dışı kullanımda tamamen dizel bir araç gibi kokluyor resmen 4.6 Litreye kadar düşebiliyor. Test ettim bizzat. Yazılımsız stok hali ile trafikde birçok arabaya kafa tutabilirsiniz. Scirocoo 160 hp yanınıza bile yaklaşamaz. Çevik atik özel ve güzel bir araçtır. Yazılım ile 240 hp ye kadar alan arkadaşlarım var. Tam bir şaka makinası :) şu anda yaklaşık 6,500 Tl ye Lpg de taktırabilirsiniz Sıvı lpg sistemidir araçta herhangi bir performans kaybı yaşattırmayan özel bir sistemdir. Araçta deli kablolama gibi montaj gerektirecek şeylerde olmuyor. Tamaen araca özel olarak üretilmiş Motoru Sıvı olarak beslediğinden motoru kurutmuyor ve benzinli gibi uzun ömürlü oluyor. Aracı satışa koyduğunuz zaman haftasında satılabilir bir araç meraklısı oldukça çok. Kısaca kuzu gibi görünen bir kurt misali adlandırabiliriz ;) Pişman olmayacağınız bir araç.

• 182 HP lik bir aracın 8.9 sn lik 0-100 değeri çok kötü bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

182 HP lik bir aracın 8.9 sn lik 0-100 değeri çok kötü bence

2.0 motor 320'lere bakıp değerlendirme yapmayın. 1.6 motor bu araç ve kompresör yok motorda. scirocco 1.4 160'lık mesela 8 saniye'de çıkıyor 100'e ama araçta hem kompresör hem turbo desteği var ve daha hafif. Buna rağmen 80-90 km hızdan sonra scirocco'yu madara etmen çok rahat oluyor.

1.6 Ecoboost 1.4TSI motora göre de daha sorunsuz ve daha uzun ömürlü, bunları göz ardı etmeyelim.

Kaldı ki 1.6 182 Focus ile trafikte deli edemeyeceğin araç 5-10 model hariç yok. 1.4 150'lik vw grup araçları veya 2.0 Jetta'lar fln gelip ara gaz verir yanında seni normal 1.6 sanıp, sonra ağızları açık plakanı okurlar mesela.

Hocam leon fr 140lık manueller bu araçla rahat yürür.

Konu sahibine görüşüm.
    Gayet güzel bir araçtır. Trafikte bu aracı geçecek araç çok nadir denk gelir. C180ler vs selektör atar, gaza yüklenirseniz baya gerinizde kalır.

Arkadaşım 1.6 tdci 2011 focus'una çok binme fırsatım oldu. O araç deri koltuk dahil full'dü ve iç mekanı çok beğenmiştim. Şahsi kanaatim ise hatchback alınması yönündedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.