Merhablar arkadaşlar.2012 model focus III titanium aracım var.Bu araca navigasyon ve dvd oynatıcı taktırmak istiyorum.Nette bir sürü gördüm ama bizim araca uyumlu mu bilemedim.İlk gelen focuslardan sony ses sistemi yok araçta.Taktıranınız veya bilgisi olan var mı?Yardımcı olursa sevinirim.
Biraz geç olacak gerçi ama benimde benzer bir ihtiyacım olduğundan konuyu güncellemek adına ve cevap olması bakımından yazıyorum.
Ben de 2015 yeni focus 3 aracımı 2015 Temmuz ayında aldığım sırada navigasyon paket ile (CYCLONE marka navi) aldım. Geri görüş, sesli komut, direksiyondan kumanda vs. tüm özellikler var. Esasen çok beğenmeme rağmen olumsuzluk olarak şunları söyleyebilirim;
-Navigasyon sistemi bildiği yerlerde çok başarılı hatta çevredeki benzin istasyonlarını falan hemen herşeyi çok başarılı gösteriyor ancak bilmediği yerler çok fazla ve detay yerleri genellikle bulamıyor. Üstelik güncelleme sınırı olduğu için sürekli güncel tutmak da mümkün değil. -Sesli komut için daha hassas ayar yapılabilirdi, komut alması için baya bağırmak gerekiyor. -Bir de ekran için daha net ve hassas dokunmatik yapılabilirdi, özellikle aşağı yukarı kaydırmalarda resmen saçmalıyor.
CYCLONE marka navigasyonu ise Genel performans ise 7/10 olarak değerlendirebilirim. Kaldı ki piyasada Ford için üretilen en iyi Multi Medya Sistemlerden birisidir.
İkinci olarka ise Navitech var; bu markanın da android işletim sistemine sahip olan bir modeli var, kullanmadım ama özellikleri fena değil. Lakin bunlar benzer kalitede markalar dolayısıyla performansın çok farklı olacağını sanmıyorum.
Bunun yanı sıra ben de hem daha net ses almak hem de konforu biraz daha artırmak için Pioneer ya da Sony gibi bir sistem arayışı içerisindeyim ama bu markalar da Ford için üretmiyor maalesef. Eğer bu konuda da bana yardım edecek birisi olursa çok sevinirim. Multimedya Beyin bu markalar ile değiştirilse kasa aynı kalsa bunun gibi bir ayarlama münkün olur mu acaba. Konu ile ilgili arkadaşların tavsiyeleri oldukça yardımcı olacaktır.
Son olarak; bu sistemlerin araca tam olarak oturması için Ford göğüs kasası ile birlikte üretimi yapılıyor ve o şekilde oturtuluyor, ben serviste taktırmama rağmen zaman içerisinde gögüsten tıkırtı şeklinde ses gelmesine yol açabiliyor, ben engebeli bir yolda olduğumda bunu hissediyorum mesela. Burada işçilik çok önemli yani. Servis dahi olsa tam olarak oturtabilecek bir ustanın elinden gelçmesi gerekiyor.