Şimdi Ara

ford focus mu honda civic mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar 50 bin tl civarı otomatik araba arıyorum aslında birinci seçeneğim civic ama çok yakıyor focusta güzel araba ama otomatik powershift sorunlu diyorlar sizin öneriniz ne olabilir

• Hocam hatam varsa düzeltin ama hangi araci almaya karar verseniz ( sahsen yasadim ) , Dsg bozuk , powershift arızalı vs.. bir suru baltalama olacak. Ben merak ediyorum insanlar hangi markaları kullaniyor.

Evet hakli olabilirler ya da belki degiller bilmiyorum ama sorum o halde tekrarlaniyor o halde hangi araclar aliniyor.

Sahsen merak ettigim sorudur. Cunku kimse ici rahat sekilde arac alamaz oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50bine benzinli otomatik civic anca fd6 kasa gelir , focusta ise 2012 trend x gelir.
    civic'in lpgye daha çok uyumu var ama 5 ileri çağdışı şanzıman , focusta ise powershift güzel keyifli bir şanzımanı var.
    ben olsam 50 ye bunların hiçbiri almaz leon alırdım. Hemde 0'a yakın olurdu.Şuanda 52-53'e 1.2 tsi dsg full led gelir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

Hocam hatam varsa düzeltin ama hangi araci almaya karar verseniz ( sahsen yasadim ) , Dsg bozuk , powershift arızalı vs.. bir suru baltalama olacak. Ben merak ediyorum insanlar hangi markaları kullaniyor.

Evet hakli olabilirler ya da belki degiller bilmiyorum ama sorum o halde tekrarlaniyor o halde hangi araclar aliniyor.

haklısınız ama civiğin sağlamlığı var işte fordun şanjımanı tedirgin ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: birimin

quote:

Orijinalden alıntı: Jr09

Hocam hatam varsa düzeltin ama hangi araci almaya karar verseniz ( sahsen yasadim ) , Dsg bozuk , powershift arızalı vs.. bir suru baltalama olacak. Ben merak ediyorum insanlar hangi markaları kullaniyor.

haklısınız ama civiğin sağlamlığı var işte fordun şanjımanı tedirgin ediyor

usta 53 hatta 55 e kadaar çıkılabilir yani eski kasa almayı düşünmüyorum honda olursa elegance focus ise titanium düşünüyorum ama şanjıman işte :)

• Powershift'te kim sorunlu dediyse bir tarafıyla uydurduğu belli. Bakımlarını yapar,otomatik vitesi olması gerektiği gibi kullanırsanız hiç sıkıntı çıkarmadan yıllarca kullanırsınız.

He sorunlu olanları yok mu elbette var ama her Powershift arızalı demek objektif ve bilgili bir yorum değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

Powershift'te kim sorunlu dediyse bir tarafıyla uydurduğu belli. Bakımlarını yapar,otomatik vitesi olması gerektiği gibi kullanırsanız hiç sıkıntı çıkarmadan yıllarca kullanırsınız.

He sorunlu olanları yok mu elbette var ama her Powershift arızalı demek objektif ve bilgili bir yorum değil.

usta peki şunu sorayım eski kasa dizellerde otomatik vites sıkıntılı oluyormuş peki bu yeni kasadaki dizel otomatiklerde aynımı bilgin varmı
  • birimin B kullanıcısına yanıt
    Eski kasalardaki cvt şanzımandı ve evet fazlaca sorunluydu,ondan sonra uzun bir süre dizelde otomatik vites sunmadı zaten Ford. Taa ki bu aya kadar,yeni nesil 1.5tdci motorlarla powershift şanzıman sunuldu ki daha önce yaklaşık 3-4 senedir volvo'da 1.6 dizellerde kullanılan şanzıman bu.

O yüzden yeni nesil vitesle özellikle dizel otomatikte Focus sıkıntı çıkarmadan yoluna devam edecek gibi gözüküyor.
    Eski nesille yenisinin arasında dağlar kadar fark var bu yüzden sıkıntı etmeyin,birbirine karıştırmayın şimdiyi.
  • 1.6 Civic tabiki ama LPG olmak şartıyla yoksa yakıt sorununuz yoksa sadece benzin kullanabilirsiniz benim gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Eski kasalardaki cvt şanzımandı ve evet fazlaca sorunluydu,ondan sonra uzun bir süre dizelde otomatik vites sunmadı zaten Ford. Taa ki bu aya kadar,yeni nesil 1.5tdci motorlarla powershift şanzıman sunuldu ki daha önce yaklaşık 3-4 senedir volvo'da 1.6 dizellerde kullanılan şanzıman bu.

O yüzden yeni nesil vitesle özellikle dizel otomatikte Focus sıkıntı çıkarmadan yoluna devam edecek gibi gözüküyor.
    Eski nesille yenisinin arasında dağlar kadar fark var bu yüzden sıkıntı etmeyin,birbirine karıştırmayın şimdiyi.

birisi 2013 model dizel otomatik var dedi alınırmı eski sabıkadan dolayı insan tedirgin oluyor insan 1.6 dizel herhalde
  • quote:

quote:

birisi 2013 model dizel otomatik var dedi alınırmı eski sabıkadan dolayı insan tedirgin oluyor insan 1.6 dizel herhalde

2013 modellerde dizel otomatik yok ki neymiş acaba sattığı kendisi biliyor mu? Bir sorun bence.

Benzinli otomatikse zaten eski nesille alakası yok eskileri CVT yeniler Powershift. Sizin sorduğunuzda powershift olduğu için dert etmeyin

• fonda civus diyorum. ikisi de eşdeğer bence.
  • civic LPg ile tam uyumludur. 80 bin km dir kullanıyoruz no problem ayrıca lpg de 11 12 lt yakar neredeyse dizel kadar ekonomik

şehir dışında dizelden daha ekonomik

bu arada çağ dışı denilen şanzıman en sorunsuz şanzımandır.
  • EustassKiD26 kullanıcısına yanıt
    yok bu sahibi değil aracın arkadaşı satıyormuş o tam bilgi alıp dönecekti bana neyse bu araç alınırmı yoksa girmemi diyorsun
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsun en iyi şanjıman ama lpgli pahalı oluyor
  • Hala civic alanların aklına şaşıyorum (iki arabayı da iyi bilirim kullandım) motoru lpg ile tam uyumluymuş(!) focusun değil sanki 35000 km boyunca lpg ile kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok performans farkı yok ve 14-18 kuruş yakıyor km'de. Aynı paraya daha konforsuz odun gibi vir civic almak akıl dışı geliyor bana. Şanzıman konusu ise bakımı adam gibi yapıldı mı sıkıntı çıkarmayan cinsten ve civic'e göre çok daha teknolojik ve tasarruflu bir şanzıman.
    Bu söylediklerim sadece beni bağlayan kendi öznel fikirlerimdir saldırmadan önce hatırlatayım ergen arkadaşlara...
  • honda ülkemizde eski honda değil dibe vurdu 2 kere düşün derim hondaya karar verirsen.. bence focus güzel araç ama 50k ya neden dizel otomaik almıyorsun ki az biraz konfordan ödün ver en sağlam şanzumanlı auto r6 araçlara yönel c4 308 gibi yada edc megan da olabilir...
  • tavernac1 kullanıcısına yanıt
    Ford yetkili servis elemanının (kendisi yakın arkadaşımdır) söylediği cümle "focus alırsan kesinlikle LPG düşünme, uzun vadede başın ağrır". Umarım siz hiç bi sıkıntı yaşamazsınız. Ben 87000 kmdir LPG li civic kullanıyorum kesinlikle bir kez bile üzmedi. Bir sonraki arabam inşallah gene honda olacak.
  • quote:

yok bu sahibi değil aracın arkadaşı satıyormuş o tam bilgi alıp dönecekti bana neyse bu araç alınırmı yoksa girmemi diyorsun

Araç hakkında net bilgiyi alıp paylaşırsanız daha net bir bilgi verebilirim ama bakımları zamanında yapılmış,düzgün kullanılmış bir araçsa ve kesinlikle ekspertize sokarak şanzımanına baktırarak Focus'u Civic'e tercih ederdim yerinizde olsam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.