Şimdi Ara

FORD FOCUS OTOMATİK VİTES PARK MODUNDA KALDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
13.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2009 model titanium otyomatik vites araca bu sabah 50 tl lik benzin aldım. ekranda kalan km kısmında 44km kaldı yazıyordu aldıgım benzinden sonra hiç değişim göstermedi. benzinceye benzin koymama ihtimali varmı dedim. yok abi . dedi. 5 tl daha koy dedim bakalım noluyor. gene hiç etki etmedi. neyse dedim yola koyuldum.

klimayı açtım . baktım kima açılıyor. ama hafa uflemiyor . etkisiz eleman.
    sonra arabayı köşeye çektim farlar yanıyormu diye farlar yanıyor.
    sonra arabaya bindim. araba park modunda kalmıs kesinlikle vites geçmiyor.
    servisi aradım kutupbasını sokup bekleyin tekrar takın dedi.
    bu sefer benzin normal gosteriyor.
    ama araba çalısıyor fakat p modunda kaldı. servise çektirdim. aradım halen arıza tespit edilememiş.
    internette fren müşürü gibi 100 liralık masraftan bahsedende var
    3000tl 5000tl modulden bahsedende var

yorumlarınızı alabilirmiyim

saygılarıma

• Tahmin edilen en basit arıza, vitesi p konumundan çıkaran mandalda sorun olmasıdır ki kullanırken fark etmişsinizdir frene basmadan p den çıkmaz çünkü mandal çalışmaz, frene basarken mandal kilidini çözen sensör veya bağlı sokette sorun olabilir.
  • Profesyonel yardım al bence .
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama bende de şöyle bir sıkıntı olustu.arac focus 2010.otomatik vites geçişlerinde hiçbir sıkıntı,sertlik yok. yalnızca P'den diğer viteslere geçişlerde P yanıp sönüyor. Ekranda geçişleri göstermiyor. Sürekli olmuyor bu. P'den vites geçirirken mandala 2 kez basıyorum bazen o zaman düzeliyor.son zamanlar hep P yanıp sönüyor. konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim. saygılarımla.
  • Abilerim buraya bir bakın lütfen :(
  • size servis yolları gözüküyor buradan bakmayla olacak şey değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorunu halledebildiniz mi p yanıp sönmesini
  • Bu sorunu olan araçları halledebilirim ankaradayım isteyenlee yardımcı olurum
  • hocam özel serviste 50 liraya hallettim vitesi açıp algılayıcıları temizlediler. önemli bişey değilmiş ben kafaya taktıydım siz takmayın hayırlı günler
  • Şanzumanın açılmasına kadar kıdıyor konum ayarlarını bozuyor araç parkta gidiyor gibi görünüyor en sonda bendede komple bozuldu ben sorunu hallettim eğer isteyenler olursa halledebilirim onlarınkinide
  • 19 kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende 2 ay önce başladı başlarda ara ara yapıyordu daha sonra devamlı olmaya başladı. Bayramda uzun yolda hız sabitleyici çalışmaz diye tamir ettireyim dedim. ilk etapta vites kutusunu değiştirmek istiyorlar tamirciler ve çıkması 600tl+ yenisi 2000tl civarı sanırım fordda.

geçen hafta gittim bir şanzımancıya sorunu anlattım bilgisayar bağladı ama araç arıza vermediğinden birşey yapamadı. oto elektrikçisine yönlendirdi bende vitesi komple sökün bakalım dedim söktüler. orta konsoluda sökmeleri gerekiyor vitesi sökmek için.
    vitesin yaklaşık 5 cm altında şöför tarafında ufacık basit bir switch var sorun ondan kaynaklanıyor. zaten vitesi sökünce vitesten 2 kablonun konsola doğru gittiğini göreceksiniz kablolardan 1 çifti bu siwtch e gidiyor.

sorun switch in yerinden çıkması imiş geri yerine taktılar düzeldi. Sorunun vitesin zorlamayla atılmasından dolayı switch in yerinden çıkması olduğunu söylediler. aklıma otoparklarda araba bıraktığımda birinin zorlamasından olmuş olabileceği geldi.

konya sokakta aynı switch i bulabileceğimi fiyatının 3-5tl olduğunu söylediler, ellerinde vardı benzer switch ler ama boyutu biraz büyüktü zatten ufacik birşey. Daha vakit bulamadım bir ara yedek birtane edinecem. sökme takma 50tl ödedim.

umarım benzer sorunu olanlara yardımcı olur.

• furkank1205 F kullanıcısına yanıt
    bende aynı sorun var ankar dayım lütfen bana msj attın görüşelim
  • Bana yardimci olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akmarka A kullanıcısına yanıt
    Yardiminizi istiyorum

• furkank1205 F kullanıcısına yanıt
    Benimde yardima ihtiyacım var

• akmarka A kullanıcısına yanıt
    MERHABA bendede aynı sorun var ben pek form kullanmayı bilmiyorum 05364021680 numaradan ulaşırsanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.