Şimdi Ara

Ford Fusion nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir araç alma planı ile Ford Fusion modellerini inceliyorum. Kullanan veya kullanmış olan arkadaşların tecrubelerini rica edeceğim.

Öncelikle 1.4 tdci ve 1.6 tdci motorlar nasıldır? bu araçlar için 1.4 tdci 68 hp motor gerçekten yeterli ve tatmin edici mi? 1,6 olan dizel modelleri çok az bulunuyor ve genelde aşırı yıpranmış oluyor. ortalama 160.00 - 180.000 km bandında araçların durumları nasıl olmalı ve sonraki km'lerde arıza yapma ihtimali yüksek olan parçalar nelerdir?

Bagaj kapatisesi kullnanlar için yeterli miydi? Tabii kullanıma göre değişecek öznel bir soru ama en azından bir hatchback kadar küçük bagaj kullanımı hissine kapılanlar oldu mu?

Pazarı diğer araçlara göre daha az olan bu aracın kısa ve orta dönemde (6 ay - 2 yıl) satışı sorun yaratabilir mi acaba? Ayrıca 2006 - 2007 model, 160.000 - 180.000 km bandındaki araçşarın 55.000 TL'den başladığı görüyorum. sizce fiyatlar nasıl? döneme göre fazla mı yüksek? biraz daha beklemeli mi yoksa fiyatlar daha da yükselmeden biran önce almalı mı?

değerli yorum ve cevaplarınızı bekliyorum.

• 1.4 Fiesta kullanmıştım. Motoru güzel. İçi de ferah. Alınacak güzel araba. Piyasa konusunda yorum yapamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha once 2006 1.4 tdci ford fiesta sahibiydim fusionda ayni motor ve altyapiya sahip tecrubelerimi yazayim.

1-hayatimda kullandigim en yavas ivmelenen arabaydi trafigi yakalamakta zorlaniyordum resmen dipgaz yaptigim zaman bile arac gidiyimmi gitmiyimmi diye dusunur turbosu 2000 devirde devreye girer ve 2000 devire gelene kadar sana illallah gecirtir abartisiz soyluyorum kalkista sahinler doganlardan tokat yersin eger benim gibi cabuk ivmelenen araclara alisiksaniz bu durum kafaniza takilir(benim cok kafama takiliyordu)1.6 tdci kullanmadim belki daha iyidir

2-suspansiyonlari gercekten cok kalitesizdir kalitesizden kastim sert yoldaki en ufak cakil tasini poponuzda hissedersiniz tabiki 2020 mercedez konforu beklemiyorum ama 2006 model bir arabaya gore kotuydu suspansiyonlar

3-ic mekanda ayni alt takimi gibi ses yapar kabinden surekli sesler duyarsiniz

4-az yakan bir aractir ve parcasida ucuzdur gorece fazla ariza yapmaz zaten tek elle tutulur yani bu

• En tipsiz arabalardan biridir. Bir de çok serttir. Tangır tungur gidersiniz. Bacım gilin vardı 1 sene sürdüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakın arkadaşımda 2007 model 1.6 tdci manuel vardı. Sağ koltuğunda yolculuk etmişliğim çoktur. Araç genel olarak fiesta ile çok benziyor fakat fiesta'ya göre daha yüksek ve bundan dolayı yol tutuşu daha zayıf. Virajlara biraz sert girdiğinizde devrilecek gibi hissediyorsunuz ama bozuk yolda altını vuramazsınız o yönden avantajlı.

Bir test sürüşü yapayım demiştim o zamanlar ben de 2005 benzinli fiesta sürüyordum fakat fusion'un debriyaj pedalı bambaşka bir dünya. Yıllarca çok farklı araçlara bindim ama debriyaj pedalı bu kadar kısa bir araca daha rastlamadım halen

• Bu fusion b suv mu yoksa mpv mi? 🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Bu fusion b suv mu yoksa mpv mi? 🤔
    Mpv

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk sahibi olduğum 2006 1.6 tdci var 230 binde araba çok iyide bakımının iyi olması lazım hdi ve tdci lar aynı

• 1.6 tdci olan fusion gereğinden fazla güçlü. Aracı bagaj ve yolcularla doldursanız da çekiş kaybı yaşanmıyor. Fakat araç çok hafif ve konforsuz. Ticari araç gibi hissettiriyor ve yalıtımı zayıf. Ayrıca yüksek olduğu için kamyonların yanından geçerken veya virajlarda güven vermiyor. Temizi bulunursa alınır fakat kilometresi sıfırlanmamış bir tane bulmanız düşük ihtimal. 150-200 bin km yazanlar bile çok daha fazla km yapmıştır bence. Zira aracın iç ortamı sert ve dayanıklı plastikten üretildiği için yıpranmayı belli etmiyor. Almadan evvel kesinlikle turbo ve dizel motordan (enjektörlerden) anlayan bir ustaya götürün. Bitik motorlu veya turbo arızası olan bir dizel araç almak sizi çok üzebilir.

• 2004 1.6 lpgli kullandım 6 ay kadar, subatta da sattım.
    Aracın içi ferah, sürüşü zevkliydi.
    Bagaj olarak tatmin edecektir, lpg tanki varken bile geniş geliyordu bana.
    Şehir içi sürüşte yüksek olması acayip avantajlı.
    Ancak uzun yolda hız yaparsan güvenli değil. Hız derken 100u geçtikten sonra araba sollarken bile savurma yapıyor yüksek olduğundan ve virajlar da güven vermiyor.
    Yedek parca olarak çoğu fiesta ile aynıdır sorun yasamazsınız.

2. Elde yavas laflarına inanmam pek, sadece baji arabanın fiyatını ederinden çok yazma meselesidir. Benim araci satarken millet 37-38e burnundan kıl aldirmazken ben ilk gelen arkadaşı üzmedim 34ten verdim. Ki bence o kadar bile etmezdi.

• Babamda tertemiz var bi tane sifir almisti 2009 model mi 10 mu hatirlayamadim simdi.. Motor sesi full icerde.. Konfor felan yok.. Ekonomik araba bagaj vs geniş ici ferah.. Ama fazla bisi bekleme aile arabasi alti yuksek surtmez..

• Ford Fusion, Opel Meriva ikisi de hiç tutmayan, tipsizlik abidesi gibi araçlar.
  • 1,6 tdci motorlu olanlar için daha iyi diyorlar fakat piyasada neredeyse temizi hiç yok. 1.4 tdci olanların temizi düzgünü bulunabiliyor fakat fiyatlar 150.000 km altında 60.000 TL'leri buluyor. Sizce 2007 - 2010 arasın 150.000 - 160.000 km'deki fusion 1.4 tdci araca 58.000 - 60.000 TL verilir mi?

Ayrıca 1.4 tdci motorlarda turbo çıkışında intercooler olmadığını duydum, bunun motor açısından sıkıntı yaratma ihtimalini bilen var mı acaba? neticede yüksek km'li araçlar için konuşuyoruz, herhangi bir olumsuzluk yaratırmı acaba?
  • Bunların da kesin şanzuman problemi vardır ))

• Ticari araç hissi verir, virajlarda güvensizdir, yalıtım nerdeyse hiç yok

• 1.4 var 7 senedir kullanıyorum maşallah Birgün bile bir arıza çıkartmadı o konuda arabanın hakkını vermek lazım şehir içi için ideal bir araba ama şehirlerarası seyahatte çok sık kullanacaksınız Bi tık sıkıntılı çekişi ve ivmelenmesi yavaş, aracın yüksek olması avantaj ve içi ferahtır bu fiyat bandına temizi alanı üzmeyen bir araç olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.