Şimdi Ara

Ford, ısıtmalı emniyet kemerinin patentini aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hatırlarsanız ısıtmalı direksiyon donanımı ilk hayatımıza girdiğinde pek çok kişi tarafından lüzumsuz bir özellik olarak değerlendirilmişti. Fakat zamanla benimsendi ve özellikle kış aylarında bazı kullanıcılar tarafından aranan bir özellik geldi. Yakın gelecekte buna benzer bir süreç yaşamamız muhtemel görünüyor. Çünkü Ford, ısıtmalı emniyet kemerlerinin patentini aldı.

ABD merkezli üretici, bu girişimiyle kışın dondurucu soğuğundan nefret edenlere yeni bir seçenek sunmayı hedefliyor. Bu projenin hayata geçmesi halinde araçtaki yolcuları hayata bağlayan emniyet kemeri aynı zamanda bir konfor unsuru haline gelecek. Isıtma özelliğine sahip emniyet kemerini takan kişi göğsünde hissettiği sıcaklıkla yoluna devam edecek.

Ford, ısıtmalı emniyet kemeri patentini almak için ABD Patent ve Marka Ofisi’ne 31 sayfalık başvuruda bulunmuş. Bu sayfalar incelendiğinde bu özellik için farklı konseptlerin değerlendirildiği göze çarpıyor. Fakat bu konseptlerin tamamı, temelinde aynı sistem ile çalışıyor. Yuvaya takılan kemer buradan aldığı güçle ısınmaya başlıyor. Isıtma sistemi sürücü ve yolcular tarafından kontrol edilebiliyor.

Ford’un bu özelliği hayata geçirip geçirmeyeceği henüz bilinmiyor. Üretime geçilmesi halinde ısıtmalı emniyet kemerlerinin yalnızca Lincoln modellerinde ve Ford’un üst seviye modellerinde kullanılacağı düşünülüyor.

• Kimisi emniyet kemerini bulur patent almaz, kimisi de ısıtıcının patentini alır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama bu gercekten çöp

• Sonra hoca demiş ki:

Ya tutarsa...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kymelria kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim patent i alıyor ama ücret istemiyor Volvo.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok gereksiz geldi şuan ama elektrikli araçlara yatırım olabilir. Tüm arabayı ısıtmak yerine alttan ve üstten kişi ısıtmak bir süre daha verimli olur

• Isıtmalı vites topuzu da olur abe :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: A29ZB63_47

Bu mesaj silindi.
    Mantıklıymış aslinda

• Deri direksiyonlar için ısıtma şart

• 50 bin km sonra bozulsun. Sonra arıza lambası yaksın bir tarafta. Onarım için de 2 bin lira verelim.

• Yaz için de serinletmeli olanı yapsalar.

• bundan sonraki trend ısıtmalı kapı kolları..

• quote:

Orijinalden alıntı: porsoro

Isıtmalı vites topuzu da olur abe :)

Titreşimli olsun bazı usta şoförler çok seviyor vites kolunu

• Isıtmalı direksiyon güzel bir şey, aracımda olmasını isterdim ama kemerin ısıtmalısı biraz gereksiz. Zaten soğuk havalarda kalın giyiniyoruz, o kemerin sıcaklığı vücuda ulaşana kadar kabin ısınmış olur.
  • iz yapar la o
  • Bugün ne boş yapsak diye düşünülmesi üzerine çıkan ürün.

• İyi de ben Volvo kullanıyorum.

• Aslında güzel olabilir ben mesela kaloriferi sevmiyorum hem biraz gürültü hem de yüzüme ya da belirli bir noktaya sıcak gelmesi bunaltiyor beni, göğsümde hafif bir ısı konforlu olabilir

• Artık sattıkları araçlara en az 3-4 bin lira zam yaparlar..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.