Şimdi Ara

Ford Mondeo 160 hp test sürüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün saat 11 de Erzurum Ford Cindilliye gittim.Halihazırda 2. el bir IV. nesil mondeo almak istediğim ve kasasının değişmemesinden ötürü test sürüşüne çıktım.
    Sürüşe çıktığım araç Selective donanımlı 160 hp 1.6 ecoboost modeliydi..Kısa bir şehiriçi ayrılmış yoldan sonra nato yolu dedikleri otoban gibi bir yola çıktım.Bu yola girdiğim yol diklemesineydi sağa kıvrılan yolla oraya bağlanıyor...Bu bağlantıyı çok hızlşı bir şekilde aldım fakat araç çizgisinden hiç çıkmadı esp kendini gösterdi..6 ileri olması çok iyi..Uzun yolda PASSAT ın ön kapı ön cam birleşimi yerinin oradan gelen rüzgar sesi bu araçta yok..Fakat arkaya kulağımı verdiğimde arka taraftan yol sesini baya bi aldığını farkettim..Hızlanmalar gayet güzel sanki güçlü bir tdi araç gibi.....3. viteste 150 ye çıktım ve kesiciye girdi.Düz yolda cc ile 6. viteste 2000 devir civarı 100 km yada 105 km hızda anlık tüketim 5 lt civarındaydı..Bir müzisyen olarak selective donanımda olan PIONEER dokunmatik navigasyon + cd mp3 player in verdiği sesler çok iyiydi.Baslar yüksek seslerde dahi patlamıyordu...
    D segment araç burda kalitesini belli ediyor..Fakat direksiyon üzerinden radyo kanal tuning arama olayı acayip zahmetliydi.İllaki kanal kayda alacaksın sonra kullanıcaksın 97.2 ye gelene kadar dünya yol gittim...İç aydınlatmaları gayet kaliteli..Ufacık 1 liradan birazdaha büyük ön aydınlatma garip bir şekilde aynı yerden led ile istediğinizde sağ tarafı istediğinizde sol tarafı harika şekilde aydınlatıyor.Adamlar içerden bu ışığı yönlendirmeyi güzel becermişler.....Kadranın oradaki yol bilgi ekranı bildiğiniz 5 inç civarı telefon ekranı gibi gayet kaliteli ve güzel..İndikten sonra arka koltuklar vs oturdum çok güzel diz mesafesi var..Gayet geniş ve ferah..Tabi bir superb gibi değil...Bagajı açınca hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.Neredeyse 2 karış yüksekliğe sahip derin ve sağa sola geniş bir bagajı var.Ama yükseklik çok dar ne bileyim bazı valizler eminim yan olarak ileri koyulamaz...Altını kaldırdığımızda Eşşek kadar lastiğin buna yol açtığını gördüm..Türk aklı ölçtüm biçtim dedim bu lastik çıksa bu bagaj altlığı daha aşşağı iner daha geniş olur..Stepnenin üst hizasına kadar strafor şekilli bir malzemeyle heryeri tuğla gibi doldurmuşlar..DÜşündüm bir an benim b sınıfı cordobamın bagaj hacmi bundan geniş olabilir...
    Bende ilanlarda 2. el olarak neden hiç açık bagaj göremedim diyordum meğerse bundanmış..
    Araba gayet heybetli gidiyor.Yani geniş güzel bir D segment arabada gittiğinizi hissettiriyor size..Bayideki adam titanyum donanımlı 35 civarı 1.6 4. nesil varsa süper fiyat durma al dedi...
    56 bin tl 120 beygir olarak ısrar ettiği ve trend donanımlı olanına fiyat verdi arkadaş...
    Neyse bu benim ilk ara. deneyimi paylaşımım..Arkadaşlar sormak isterse birşeyler aklımda kaldığınca yanıtlarım.

• Vay be bi yorum yok bu kadar mı nefret ediyorsunuz bu arabadan ? Benim aşkım karşılıksız mı çıkacak ? Bir bildiğiniz varsa deyin hele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 28 Şubat 2013; 10:33:46 >
  • Yok hocam ne nefret etmesi, bir süre kullandığım 2005 mondeonun bile tadı hala damağımda Herkes yeni kasayı bekliyor sessizlik ondandır
  • Teşekkürler paylaşım icin. Tüketim ne alemdeydi peki bu kullanıma ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Teşekkürler paylaşım icin. Tüketim ne alemdeydi peki bu kullanıma ?

Bu kullanımda eminim tüketim 10 lt benzinin altına düşmez çünkü 3. viteste 150 de devir kesmeler filan hızlanma denemesi vs...Ama düz yolda cc ile anlık yakaladığım değer 5.0 lt idi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 1.6 CRDİ TEST!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.