Şimdi Ara

Ford Mondeo mu, Peugeot 508 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şu aralar 2. El otomobil arıyorum. D segmenti büyük bir araç arıyorum. Çok araç baktım ancak en çok iki araç arasında kaldım.

Birincisi; 2015-2017 yeni kasa Ford Mondeo 1.6TDCİ Titanium(Sanruf, led paket, hafızalı koltuklar opsiyonlu özellikleri dahil)

İkincisi; 2015-2017 Peugeot 508 1.6 Dizel birinci araç ayarında en full modeli.

İkisi de benzer fiyatlarda gördüğüm kadarıyla. Otomatik veya Manuel vites olup olmaması o kadar önemli değil. Gönlüm Mondeodan yana ancak acaba duygusal mı davranıyorum diye düşünüyorum çünkü şimdiye kadar ford ve toyota araçlar kullandım yani bildiğim firma ve araçlar, peugeot ve 508 aracını tanımıyorum. Kararsız kaldım.

Konuyla ilgili olarak bilgi ve tecrübelerinizi, tavsiyelerinizi yada başka bir araç önerilerinizi paylaşırsanız yerinde olur. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksat -- 24 Temmuz 2017; 16:35:18 >

• İkisi de güzel araçlar. Motorlar zaten aynı. Kasa olarak ikisi de oldukça yakışıklı. Gönlünüz ne isterse onu alın derim. Ama Mondeo konfor olarak daha iyi.
  • Mondeo derim. Bu segmentteki en konforlu ve sessiz araba. Bu kriterlerde E segment ile yarışır.

Yalnız Mondeo 18" jant opsiyonu ile alınmalı bence. 17 jantlar o cüssede küçük kalıyor.
  • 508in sagi solu arkasi ici guzelde yeni pejolarin on kismi bana biraz eksik geliyor. 208den 508e kadar oyle.

Mondeoda tasarim butunlugu var benim nazarimda. Ayrica daha oturakli ve agir bi goruntusu var. Ben olsam tercihimi forddan yana kullanirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit bi yorum olacak ama 508 d sınıfı gibi durmuyor, mondeo ise 508 in aksine tank gibi duruyor

• mondeo ile aynı fiyata eat6 lı 120 bg bluehdi 508 bulabiliyorsan 508 çok mantıklı tercih. İkisi de manuel olacaksa mondeo mantıklı. İkisi de büyük araçlar. eski kasa mondeo kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim; bu tip bir arabaya biniyorsan insan ister istemez geriye yaslanıyor, konforun ve geniş iç hacmin keyfini sürüp şehir içi olsun şehir dışı olsun yaylana yaylana gitmek istiyor. O yüzden otomatik vitesli bir 508 full donanım olmasa bile daha iyi bir tercih bana kalırsa.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 18 Nisan 2021; 17:52:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Peugeot 308 mi Vw Golf7 mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Peugeot 301'mi ? Fiat Egea'mı ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullanacağın süre en önemli faktör kardeşim. Pug araçlarını belli bir süre piyasaya sürüp bu süre sonunda model üretimini bitirip yeni model üreterek piyasaya sürüyor. Bu nedenle emsallerine göre pug piyasası daha uygundur.

Örneğin 406 yı 6-7 sene üretip 2004 te bitirdi 407 çıkardı 2005 -2011 arası piyasada olan 407 yerini 508 e bıraktı. 407 ye bak piyasada emsallerinden çok uyguna piyasa dönmekte. 508 de 6 yıldır piyasa taş çatlasın ya 1 yıl ya da 2 yıl daha ürrtilir sonrada yerini yeni bir modele bırakır. Buda güzel bir 2.el değer kaybı yaşatır.

Ben olsam mondeoyu seçerdim. 508 kötüdür demiyorum kesinlikle , 508 i çok beğenirim ve ilk çıktığında dikkatimi çekmişti ancak 6 yıllık bant ömrü benim açımdan gelecek kaygısı oluşturmakta.

Bakınız 93 model mondeo var muhtenelen 2025 model bir mondeoda göreceğiz ancak 508 in değişim süreci eli kulağında bence ...

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz felsefe artık bitti, bakınız 308'ün 2.versiyonu yollarda, bakınız 3008 adı aynı olsa da model yeni. Ancak ben yine de 508 önermem tabi, ford kalitesi ile yarışabilecek bir model değil, mondeo epey premium kalitesinde araç, 508 mondeo yanında fazla eski ve basit kalıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adieu

O dediğiniz felsefe artık bitti, bakınız 308'ün 2.versiyonu yollarda, bakınız 3008 adı aynı olsa da model yeni. Ancak ben yine de 508 önermem tabi, ford kalitesi ile yarışabilecek bir model değil, mondeo epey premium kalitesinde araç, 508 mondeo yanında fazla eski ve basit kalıyor.

8 sene üretildi diye gelecek senaryosu kurmak hayalperestliktir. Reel verilerle mesaj atmışım felsefeden dem vurmuşsunuz. Ne felsefesi

• quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Basit bi yorum olacak ama 508 d sınıfı gibi durmuyor, mondeo ise 508 in aksine tank gibi duruyor

508 hangi sınıf gibi duruyor? Bu yorumunuzu hiç 508 görmemiş olmanıza bağlıyorum

• kasa olarak düşünürsek mondeo güzel ama günümüzde d segmenti bir araç alıyorsanız otomatik vites tercih edilmesi mantıklı olur. mondeonun 1.6 dizelinde otomatik yok. 508 in yeni makyajlı kasasının otomatik şanzımanı gayet başarılı . 508 i fiyat performans olarak uygun fiyatlara alınabilinir.

• markanın model ismini değiştirmesi neden itiyor ki insanları. Model ismi sadece bir etiketten ibaret. Önemli olan hangi sınıfa konumlandırdığı. Laguna lattitue talisman diye düşünürsek; mondeo mk3,mk4,mk5 ne kadar aynı arabaysa o kadar aynı araba. Aynı şey 406,407,508 için de geçerli. Hem böyle farklı isimlerle parça aramak daha kolay oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayseybi

quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Basit bi yorum olacak ama 508 d sınıfı gibi durmuyor, mondeo ise 508 in aksine tank gibi duruyor

508 hangi sınıf gibi duruyor? Bu yorumunuzu hiç 508 görmemiş olmanıza bağlıyorum

Özellikle belirttim basit bi yorum diye ama siz ciddiye almışsınız. İkisini yan yana koyunca mondeo daha farklı duruyor demek istediğim kısaca bu.

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Yerine gelecek model 509 değil 508 phase 2 olacak bu kadar basit demek, yazdığınız içeriğin de anlamı kalmıyor haliyle. Yok gelmez derseniz d segmenti üretmez derseniz de gerek citroen gerekse ds markaları d segmenti sedan araçlarını da yeniledi haliyle kardeşleri gibi o da üretilecek. Hayalperestlik değil, forumda da bu türedi artık, herkesin dünyası kendi gördüğü kadar ötesi yok, gerisini bizim hayalgücümüz sanıyorlar...

https://www.google.com.tr/amp/s/carnewschina.com/2017/04/24/facelifted-citroen-c5-launched-shanghai-auto-show/amp/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mondeo
  • 1,6 motor da ısrar varsa 508 in makyajlı otomatiği alınabiliyorsa 508, ikiside manuel olacaksa kesinlikle mondeo
  • mondeo
    Silindir Hacmi 1560 cc0-100 Km Hızlanma -Beygir Gücü 115 HP Maksimum Hız -Yakıt Türü Dizel Uzunluk 4871 mmŞehir İçi Ortalama Tüketim 4.8 ltGenişlik 1852 mmŞehir Dışı Ortalama Tüketim 3.8 ltYükseklik 1482 mmKarma Yakıt Tüketimi 4.1 ltBagaj Hacmi 429 ltVites Tipi 6 İleri DüzBoş Ağırlık 1493 kgMaksimum Tork 270 NmYakıt Deposu 62 ltLastik Ölçüleri 215/60 R16Yıllık Vergisi 1.035 T

Peugeot 508 1.6 BlueHDi
    Silindir Hacmi 1560 cc0-100 Km Hızlanma 11.0 snBeygir Gücü 120 HP Maksimum Hız 201 km/sYakıt Türü Dizel Uzunluk 4830 mmŞehir İçi Ortalama Tüketim 4.5 ltGenişlik 1920 mmŞehir Dışı Ortalama Tüketim 3.6 ltYükseklik 1456 mmKarma Yakıt Tüketimi 3.9 ltBagaj Hacmi 473 ltVites Tipi 6 İleri OtomatikBoş Ağırlık 1425 kgMaksimum Tork 300 NmYakıt Deposu 72 ltLastik Ölçüleri 215/55 R17Yıllık Vergisi 1.035 TL

mondeo güzel ama 508 de çirkin değil 508 bir tık önde .

• Teşekkür ederim herkese galiba yazı tura atacağım karar vermek için
  • İkiside iyi araçlar olsa da ben tercihimi Mondeo'dan yana kullanırdım..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.