Şimdi Ara

FORD OTOKOÇ HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sıfır Araç Aramaktaydım ve hayatımda alacağım ilk sıfır araba olucak, Çeşitli bayileri dolaştım niyetim ellerinde kalan 2016 model sıfır araçları daha uyguna almaktı. (2017 model fiyatları bütçemi fazla zorluyordu). İzmir Ford Otokoçtan 2016 model Ford Fiesta Titanium X Paket araç olduğunu bunu size en geç cuma ünü teslim edebileceklerini söylediler ve park sensörünü de ısrarlarım sonucu hediye olarak vereceklerini söylediler. Perşembe (23.03.2017) günü Araca anlaştığımız fiyatta ödemeyi bir kısım nakit (EFT) + bir kısım kredi olarak ayarladım. Fatura kesildi. Ben cuma günü aracı teslim almayı beklerken, cuma günü 11 civarı aradığımda şuan ellerinde stokta araç olmadığını ve Ankarada stokta olduğunu ve 3-5 gün içinde aracın geleceğini söylediler. Telafi olarak pasta, boya koruma , cila hediye edeceklerini + belli bir süre araç kiralama teklifinde bulundular. Açıkçası kiralık araçlara karşı içimde korku olduğundan vede arabaya ihtiyacım olmadığından buna gerek duymadım.
    Şimdi açıkçası içimde derin şüpheler bulunmakta. Şu soruları kafamdan geçirmekteyim ?
    1- Araç 2016 model ithal tarihi aralık 2016 imiş. (Bunu kendisi söyledi, araba modelinin olduğu bir kağıtta da böyle bir tarih vardı, ama bu ithal tarihi mi oluyor emmin değilim, Bunu nereden ve nasıl öğrenebilirim ? Veya bu tarih önemli midir ?)
    2- İnternette dolaştığımda sıfır araç alanlarda boya veya değişen çıktığını söyleyen pek çok kişi duydum. Yani bu ihtimale pek önem vermesemde araç modelinin 2016 olduğu ve sürenin geciktiğini düşünürsem acaba bununla ilgili bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır ? (Bu arada telefonda aracı alırken boya tespit cihazıyla aabayı inceleyeceğim dedim, tamam dediler. )
    3- Bu arabayı daha önce başka birinin almaya çalıştığı ancak kredisi çıkmadığı için vazgeçtiğini söyledi. Şimdi bu durumda Araç
    2. el durumuna girip girmedğini nasıl öğrenebilirim ?-
    4- Aracı teslim alırsam bu bilgiler ve şüpheler doğrultusunda nelere dikkat etmeliyim ?
    5- Yukarıda bahsedebildiğim durumların gerçek olması durumunda yasal olarak hakkım nedir ? Sipariş iptali gibi durumlarda süreç nasıl işliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENÇFBLİ35 -- 2 Nisan 2017; 22:38:14 >

• Ya hocam alın geçin Allah aşkına, ne diye sündürüyorsunuz olayı bu kadar. Kredisi onaylanmayana adama arabayı tescil etmezler, en fazla bayi kota doldurmak için kendine satıyor gibi gösterebilir aracı. Ama araç zaten sıfırdır, takılmayın bu kadar, uyku uyuyamazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Esasen bu tür durumlarda insanın şüphelenmemesi elde değil söz verip parayı aldıktan sonra böyle bir i....nelik yapılması .2.durum çocuğun ağzına sussun diye şeker verme misalı boya koruma pasta vs..... İnsanı daha da kaygılandırıyo 3. Durum dostum bu firma ford olunca şikayet var da boyalı sıfır vukuatları çok dikkat edin.

Göz göre göre oyalıyorlar, Bana deselerdi araç elimizde yok cuma gelicek, bu şüphelerin hiçbiri olmayacaktı bende. Parayı aldıktan sonra işi yokuşa sürmelerine anlam veremiyorum. Bu da bende şüpheler oluşturuyor, aracı alana kadar bu şüpheler de geçmeyecek gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GENÇFBLİ35

quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Esasen bu tür durumlarda insanın şüphelenmemesi elde değil söz verip parayı aldıktan sonra böyle bir i....nelik yapılması .2.durum çocuğun ağzına sussun diye şeker verme misalı boya koruma pasta vs..... İnsanı daha da kaygılandırıyo 3. Durum dostum bu firma ford olunca şikayet var da boyalı sıfır vukuatları çok dikkat edin.

Göz göre göre oyalıyorlar, Bana deselerdi araç elimizde yok cuma gelicek, bu şüphelerin hiçbiri olmayacaktı bende. Parayı aldıktan sonra işi yokuşa sürmelerine anlam veremiyorum. Bu da bende şüpheler oluşturuyor, aracı alana kadar bu şüpheler de geçmeyecek gibi.

Aynısını hocam 2013 aralık sonu auris sıfır aldım alana kadar nezaket davranışkar telefon görüşmeleri kr3di çıkıp para hesaplarına yatana kadar bana da şu gün kesin araç elinizde olur d3siler gelmefi ha şu var 3 4 gün sonra geldi ama söz verip oyalamaları insanı şüphelendiriyo hafta sonu araç geldi satoş müdürü istersrniz plakasız tescilsiz verelim dedi yuh dedim yani siz siz olun araçda bişey mi var bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alırken ne olur ne olmaz bir usta götürün yanınızda. Fiestanın yeni kasası temmuz gibi gelecek. Yerinizde olsam böyle bir harekeden sonra o siparişi iptal edip ya temmuzu bekler yada daha fazla fiyat kırması için bayiyi zorlardım. Söz senettir sözden caymanın karşışığı 2-3 oyuncak olmamalı. Eğer illa fiesta almayı kafaya koyduysanızda alın telefonu elinize çevrenizdeki bayileri arayın fiyat alın derim.

• Mevcut gözüken araca fatura kesiyorlar, sonra araç yok diyerek başka araç mı vermeye alışıyorlar?

Motor-şasi üzerine fatura kesilmiş, yeni araç için fatura iptali ve yeni aracın motor-şasisine göre fatura verdiler mi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Mevcut gözüken araca fatura kesiyorlar, sonra araç yok diyerek başka araç mı vermeye alışıyorlar?

Motor-şasi üzerine fatura kesilmiş, yeni araç için fatura iptali ve yeni aracın motor-şasisine göre fatura verdiler mi??

Durum şu şekilde, Araba Stokta İzmire değil de Ankaraya indi gözüküyormuş. Bunu sonra fark ediyorlar ve bana bilgi veriyorlar. Fatura bahsedilen araba üzerine. Araba geldği gibi size bilgi vericez dediler. Beyanatları bu şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Mevcut gözüken araca fatura kesiyorlar, sonra araç yok diyerek başka araç mı vermeye alışıyorlar?

Durum şu şekilde, Araba Stokta İzmire değil de Ankaraya indi gözüküyormuş. Bunu sonra fark ediyorlar ve bana bilgi veriyorlar. Fatura bahsedilen araba üzerine. Araba geldği gibi size bilgi vericez dediler. Beyanatları bu şekilde.

O zaman sorun yok.

Hayırlı olsun.
  • quote:

quote:

quote:

O zaman sorun yok.

Hayırlı olsun.

Hocam arabayı alana kadar içim rahat etmeyecek, müşteri temsilcisini günde 2 kez arıyorum, adam en sonunda araba gelince görürsünüz hoşunuza gitmeyen durum olursa, faturayı ve krediyi iptal ederiz bende arabayı başkasına satarım dedi

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman sorun yok.

Hayırlı olsun.

Hocam arabayı alana kadar içim rahat etmeyecek, müşteri temsilcisini günde 2 kez arıyorum, adam en sonunda araba gelince görürsünüz hoşunuza gitmeyen durum olursa, faturayı ve krediyi iptal ederiz bende arabayı başkasına satarım dedi

Fatura kesildiyse ötv si yatmıştır, ötv'yi geri çekmek 15-20 günlerini alır o arada ötv kendi hesaplarına geçene kadar paranızı vermeyebilirler.

• bu kadar takıntıya gerek yok

adamlar stokta bir hata yapmışlar ki böyle bir durum olmuşmuş. şasi değişseydi kıllanın derdim ama sorun yok

araba gelsin bakın beğenin servisten bir arkadaş gelsin boya ölçüm cihazıyla size göstersin alın gidin arabanızı

böyle takıntılı olursanız daha başınıza çok iş gelir.

• Hangi motor, aracı kaça aldığını da yazsan güzel olurdu. Araba arayanların işine yarar.
  • Bu kadar pimpirikli bir şekilde yasayabiliyosunuz ya helal olsun. Okurken sıkıntı çekiyorum sizin gibileri. Bir de habire şüphe pompalayan tiplerden de rahatsız oluyorum.

Hocam siz iade edin arabayı, almayın. Siz o arabayı sağlıklı bir şekilde kullanamazsiniz.

• Sigorta işleri ile uğraşan tanıdığınız varsa zorunlu trafik sigortasına baktırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

Bu kadar pimpirikli bir şekilde yasayabiliyosunuz ya helal olsun. Okurken sıkıntı çekiyorum sizin gibileri. Bir de habire şüphe pompalayan tiplerden de rahatsız oluyorum.

Hocam siz iade edin arabayı, almayın. Siz o arabayı sağlıklı bir şekilde kullanamazsiniz.

Hocam rahatsız oluyorsanız bir daha muhattap olmassınız ve bu tepkinizi de anlayamadım ? Bilmiyorum size öyle gelebilir ama bakkaldan ekmek almıyoruz değil mi sonuçta ? Forumda düşüncelerimizi paylaşmayacaksak ne işimiz var burada ?
  • Satış temsilcisini sabrından dolayı tebrik ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayilerde neler oluyor, bu sorun degil, cok kafanizi karistirmadan alin. Sonucta mahalle arasi galeriden almiyorsunuz. Karsinizdaki en azindan kurumsal bir firma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat olarak neye geldi?

• Otokoç gibi bir kaç ilde bayisi bulunan satıcılar diğer bayideki aracı da kendi stogunda görür ve satışını yapar, şase aynı kaldıysa araçta belli, sadece nakliyesi gecikmiş. Benim de emniyet sistemine takılmıştı 2 gün, o kadar dert etmeyin. Araç yoldayken bayi plaka işlerini de halleder. E-devletten üzerinize kayıtlı araç sorgulama var, plaka çıkınca oradan görülür.

• Ortak stok kullanıyor otokoç bütün araçları görüp opsiyon ( satmayın) koyabiliyorlar. Paniğe gerek yok Aracın Ankara'dan gelmesi gecikmiştir.(taşıyıcın dolması lazımdır falan filan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Mart 2017; 9:31:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.