Şimdi Ara

FORMAT HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acer 5520 lap laptop kullanicisiyim.cihazim 4 senelik .cd rom okuyucusu artı çalışmayor daha doğrusu kafasina göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor . ben bilgisayara format atmak istiyorum.cd rom alternetifi olarak usb var biliyorum ama usb den nasıl format atilir hiçbir fikrim yok.
    anlatacak yadimci olacak kimse varsa çok memnun olurum
    şimdiden teşekkürler iyi aksamlar

• Merhaba,

Flash bellek ile işletim sistemi kurmak istiyorsan vermiş olduğum linki incele, en basit ve sorunsuzu bu diyebilirim sana.

http://www.emrahyumuk.com/usb-flash-bellekten-windows-xp-kurulumu-bootable/#more-1530
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Flash bellek ile işletim sistemi kurmak istiyorsan vermiş olduğum linki incele, en basit ve sorunsuzu bu diyebilirim sana.

http://www.emrahyumuk.com/usb-flash-bellekten-windows-xp-kurulumu-bootable/#more-1530

ben illa da flas bellek olsun demiyorum.cd rom calismiyor harici cd ro a para vermeden nasil hallederim onu soruyorum .ilgi ve yardıminiza çok teşekkür ederim
    birde ben vista yahut 7 kurmak istiyorum xp degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipa -- 4 Aralık 2011; 1:14:52 >

• Valla arkadaşın dediği gibi flash bellekle atabilirsin,boot menüsünden ilk sıraya flash ı taşırsın,bunu anlatabilirim eğer bilmiyorsan.
    Ya da bir yerden taşınabilir hard disk bulabilirsin yada herhangi bi depolama aygıtı.Burada tek seçenek sanırım flash bellek gibi görünüyor.Flash ın cd den formatla bi farkı yok,sadece boot ayarlarında çok basit bir ayarlama yapmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi famousx -- 4 Aralık 2011; 1:17:58 >
  • Programa tam olarak bakmadığınız belli oluyor. İkinci seçeneğe bakarsanız eğer "Windows Vista, Windows 7" hatta Linux bile kurabilirsiniz..

Cd-Rom'a gelirsek eğer, farklı bir Cd-Rom temin edebilirseniz o şekilde kurabilirsiniz. Yada USB Cd-Rom işinizi görebilir. Yada normal bir Cd-Rom'u farklı aparatlar ile USB ye dönüştürebilirsiniz.

Ama en basiti size önerdiğim programdır.
  • quote:

Programa tam olarak bakmadığınız belli oluyor. İkinci seçeneğe bakarsanız eğer "Windows Vista, Windows 7" hatta Linux bile kurabilirsiniz..

Cd-Rom'a gelirsek eğer, farklı bir Cd-Rom temin edebilirseniz o şekilde kurabilirsiniz. Yada USB Cd-Rom işinizi görebilir. Yada normal bir Cd-Rom'u farklı aparatlar ile USB ye dönüştürebilirsiniz.

Ama en basiti size önerdiğim programdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cok tesekkur ederim.ben boot ekraninda bilgisayar acilinca öncelikle okunacak yerlerin sıralamasını yaparken usb diye birşey gormedim sabit disk ve cd rom var.kusura bakmazsaniz onu da söyleyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipa -- 4 Aralık 2011; 1:23:28 >
  • Bios da boot seçeneklerine dikkatlice bakarmısın, "USB Boot" olması gerekiyor.
  • o ekranda sadece hdd ve cd rom varsa eski modellerde olmayabiliyor usb den boot
    usb yi tak bilgisayarı yeniden başlat biosta öncelikli boot edilecek hdd seçeneği mutlaka vardır dahili hdd yi seçme diğerini seç o şekilde de usb den boot eder sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 4 Aralık 2011; 1:31:29 >
  • quote:

Bios da boot seçeneklerine dikkatlice bakarmısın, "USB Boot" olması gerekiyor.

yok hocam usb boot yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.