Şimdi Ara

Format konusunda acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vestelden alınmış olan bilgisayara format atamadım.Makinanın yanında vestel kurtarma medyası diye bir cd verilmiş yalnız bu çalışmıyor.Ben sistemi win98 ile formatladım.Şimdi xp ya da win98 ile yükleme yapacağım zaman disk görülmüyor.Ne yapmam gerekiyor?Teşekkürler...

• sök o harddiski başka bir pcde biçimledir 98den kurtul daha sonrada tak pcne birinden bulduğun xp pro yu yükle
  • Teşekkürler.Başka pc de xp ile format atsam ve sonra xpsp2 ile vestel de formatlasam sistem kurabilir miyim?Neden böyle bişey var vesteller de.
  • olmaz öyle sen dedğim şekilde yaparsan sorun olmaz rahat ol
  • Xp pro dediğinizin özelliği nedir peki?Xpsp2 ile format atınca mı olmaz demek istediniz?
  • güncel...
  • Arkadaşlar başka bir makinaya hdd yi taktığım zaman,görmedi hdd yi...
  • disk ide ise jumper ayarlarını kontrol et.cdrom warsa çıkar onu direk onun ide kablosuna tak mesela
  • Disk sata...
  • taktığın zaman aygt yöneticisinden donanım değişikliklerini tara de o zaman kurar hddyi
  • Hdd yi taktığım makinanın diskide sata...Onun çalışmasında bir problem yok ama...
  • İki hdd yi birlikte taktığım zaman bilgisayar donuyor...açıldığı zaman donanım değişikliklerini tara dedim ama bişey bulmadı...İyice kafam karıştı.
  • dostum çakışma yapıo , senin hdd üzerindeki master çubuğunu slave moduna getir daha sonra tak pc ye
  • djsam arkadaşım dediğin gibi master ve slave ayarlarını yaptım ve pc açılışita gördü 2 hdd yi de...Çok teşekkürler...Şimdi ne yapmam gerekiyor...Vestel makinada da mı jumperdan dolayı sorun olmuştur?
  • şimdi tekrar master yap xp pro sp2 ile format at
  • djsam arkadaşım çok teşşekkür ederim...Kendi makinemde xp sp2 ile format attım...Şimdi hdd yi diğer makineye takarsam sorun olmaz mı artık?O makineye takıp format atsam tamam mıdır yani?
  • olmaz hocam.diğer makinaya takın, cd ile güzel bir kurulum yapın.ama önce biosdan hdd nin görünüp görünmediğine bakın.
    cdyi first boot device olarak atayın
    sorunçıkmasın
  • mesuthaksoy çok teşekkürler yardımlarınız için...Bir de bu sorun neden oluştu yazabilir misiniz...Benim kafamda da bir kaç şey oluştu ama tam anlayamadım işin doğrusu.Diğer makinaya takarken de jumperlı takacağım demi?
  • üst konusu mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.