Şimdi Ara

Format sonrası BİOS'a dahi girilmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, dayımlarda eski bir masaüstü bilgisayar vardı ve format atılmam istendi. Windows 7 iso dosyası indirdim Windows 7 USB DVD Download Tool programıyla iso dosyasını flash belleğe yazdırdım. Windows yüklenirken ilk kısım sorun yoktu fakat yeniden başlatacağı zaman anakart ekranında takılı kaldı. Yani BİOS'a girmek için deleteye bastığımız kısım. Olay şöyle ki bilgisayarı yeniden başlatıp o ekran geldikten bir kaç saniye içinde deleteye basmaz isem bilgisayar donup kalıyor o kısımda. Şayet ki basarsam American Megatrends ekranı açılıyor bu seferde orada kalıyor öylece ama donmuyor. Hiç bir şekilde ne bilgisayarı açabiliyorum ne de BİOS'a girebiliyorum. Hard diski söküp bilgisayarı açtığımda ise bir sorun olmuyor BİOS ekranına girebiliyorum. Bilgisayar elimde kalsın istemiyorum ne yapmam gerek?

• Siz format atmadan önce bilgisayar çalışıyordu diye anladım, doğrumudur?
  • pedlar P kullanıcısına yanıt
    Evet bir sıkıntısı yoktu.
  • Kullandığınız usb aygıtında sorun olabilir.
    usb aygıtından kastınız ne anlamadım. sata ile bağlı hdd.
  • windowsu kurmak için kullandığınız flasdiskiniz. Sisteme başka bir müdehalde bulunmadığınıza göre tek etkileyen flashdisk olabilirççç
    flash disk bilgisayardan ayrı iken giremiyorum bios'a hdd bağlı değilkense girebiliyorum. hdd yi taktığımda anakart logosunun olduğu ekranda takılı kalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Veri kablosunu değiştererek tekrar deneyin. Ya Hdd de ya da kablosunda bir sıkıntı var...
    İmkanın var ise HDD yi başka bir pcye bağlayıp formatla ve tak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pedlar -- 4 Haziran 2018; 21:27:25 >
    Farklı bir sata kablosu ile denedim gene aynı sıkıntı oldu. Harddiski pc yi açamadan biçimlendirmenin bir yolu var mıdır? Kendi laptopum burada fakat kablo sıkıntım olabilir.
  • Harddiski bir başka bilgisayara bağlamayı deneyin, o bilgisayardada açılmıyorsa diskte problem vardır.Açılıyor ama o diske yapılan okuma/yazma yavaşsa oksitlenme olabilir, başka bir sorun olabilir.

Eski bir bilgisayar olduğunu söylediniz, harddiskin kartının diske bağlantı yaptığı pinler oksitlenmiş olabilir, alyan anahtar ile harddiskin kartını söküp arasındaki oksitlenmeyi varsa temizleyip takmak çözüm olabilir. Sorunun format atmanızdan kaynaklandığını sanmıyorum. Format sonrası açılıştaki hdd den dosya okuma işinin doğru yapılamamasından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Ek olarak American Megatrends yazısındayken, harddiskin modelini vb görüyormusunuz merak ettim. Donduğu anların fotosunu atarsanız, hangi donanımı test ederken donduğunu anlamamıza yardımcı olabilir.

Not: Bu konuda fazla bilginiz yoksa pek bulaşmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 4 Haziran 2018; 23:27:28 >
  • Anakartın marka ve modeli nedir?
    Aklıma ilk gelen fast boot ve secure boot özelliği oldu bu ayarlar açık ise yeni kurulumlarda sorun olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.