Şimdi Ara

Format sonrası disk sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bir kaç hafta önce bilgisayara format atıldı.Haberim olmadığından bütün veriler de gitti.Lakin aklıma takılan bir şey var bir sormak istedim.
    HDD normalde 80 gb. Şu anda c ve d olmak üzere iki tane sürücü görünüyor.
    C'de windows xp kurulu ve 39 gb boş yer var.D'ye tıkladığımdaysa "D sürücüsü biçimlendirilmemiş.Şimdi biçimlendirilsin mi ?" şeklinde bir şeyle karşılaştım.Ne yapmalıyım ? Ve de giden verileri kurtarmanın bir yolu var mıdır ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,

Sadece deneyimlerime dayanarak konuşuyorum, çok derin bilgim yok ama,

Biçimlendirmeden önce, Recuva adında bir program var bunu bilgisayarına kurduktan sonra deep scan(derin tarama) şeklinde C ve D'yi arattır.

Pek çok resim ve dökümanların(neredeyse hepsi) geri gelecektir, ama 4 GB gibi ISO dosyaları ve uzun videolardan çok ümit bekleme.

Aslında bilgisayarda hiçbir şey tam olarak silinmez ve kalır diye biliyorum, teorikmiş tabi, bu program çoğu küçük dosyayı başarıyla geri getiriyor.

Deep scan uzun sürebilir, ve bu programı denemeden önce, bilgisayarına bir şeyler kurma, gezme, hatta kapalı dursun, ne kadar çabuk recovery yaparsan yani bu programla aramayı başlatırsan o kadar çok veriyi kurtarabilirsin. İşlem yaptığın her saniye, verilerin kayboluyor olabilir.

Bazı ücretli servislerde duymuştum ama Recuva ile pek çok şeyi başarıyla geri getirdim.

Arama bitince, kurtar şeklinde yazı çıkacak ve istediklerini saklarsın, (Tabi başka bir hard-disk'e ya da C'ye)

Daha sonra D'yi biçimlendirebilirsin.

Program bazen D'yi arayamayabiliyor, bilmiyorum neden, ama genelde işe yarar.

Çok acilse dediğim gibi, belli bir ücret ile verileri geri getiriyorlar...

• Harddiskte veriler tek formatta hemen silinmezler. Ancak öyle kolay da erişilemezler. İşin uzmanlarına belirli bir miktar ücret verirsen teknik servis sana eski verilerini kurtaracaktır. Onun dışında bu sorunu hallettiğinde D biçimlendirilsin mi sorusuna evet de ve NTFS miydi yanılmıyorsam o şekilde biçimlendir de. Bu şekilde D'yi kullanıma açacaksın.
  • Para harcamadan önce, çok ama çok önemli değilse veriler,

Recuva programını öneriyorum, son derece kullanışlı ve işe yarayan yöntemdir. Boş yere 70-80 TL(daha ucuzunu henüz duymadım) ödemene bence gerek yok, tabi ciddi ise durum değer, sonuçta onlar dışarıdan bir şey bağlayıp hard diske verileri kurtarıyolar diye biliyorum.

Ama bir şans Recuva'ya bence dermelisin, ama yapılan her işlem, verileri kurtarmayı riske atacaktır bu doğru.

Arkadaşın dediği gibi daha sonra biçimlendirirsin ve NTFS seçmeni öneririm biçimlendirirken, yoksa 4 GB üzeri dosyaları kopyalayamıyorsun(oyun ISO ları, HD filmler), FAT32'den uzak durulmalı.
  • Son olarak,

Çok daha güzel bir veri kurtarma yöntemi, CHIP dergisinden alıntı.

http://dl.dropbox.com/u/3665235/VeriKurtarmaChip0001.pdf

http://dl.dropbox.com/u/3665235/VeriKurtarma.jpg
  • rasengan123,FK Designer cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Veriler o kadar da önemli değildi hatta format atıldı karışıklıktan kurtuldum diye sevinmedim değil ama en azından fotoğraflarımı kurtarabilirsem çok sevineceğim...

Bir de arkadaşlar farkında olmadan iki konu açmışım,acaba ötekinin silinmesini nasıl talep edebilirim ? Veya kendim silebilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluetooth_ -- 5 Ağustos 2010; 13:57:16 >
  • Fotoğraf gibi küçük şeyler %90 geri geliyor... (Tabi profosyonel 100 MB civarı fotolarsa, bir kısmı geliyor en azından)

Buradan siliniyor bildiğim kadarıyla,

http://dl.dropbox.com/u/3665235/Sil.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasengan123 -- 5 Ağustos 2010; 14:00:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.