Şimdi Ara

format sorunu yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayara format attım ardından Symantec Norton Partition Magic ile hard diskte farklı bir bölüm açim derken yanlışlıkla C: Yİ SİLDİM ve şimdi bilisayarı başlattığımda xp ile ilgili hiçbirşey çıkmıyor sadece karşıma "OPERATİNG SİSTEM NOT FOUND " şeklinde bir yazı geliyor.bilgisayarın biosuna girebiliyorum.ama bir türlü cd sürücüsündeki xp kurulum cdsini çalıştıramıyorum.yardımınıza ihtiyacaım var bilgisayarım eski bir diz üstü IBM THİNKPAD T20 cevaplarınızı bekliyorum

• açtığın bölümü geri birleştir c ile..bir daha da böyle yaramazlıklar yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alehandro

açtığın bölümü geri birleştir c ile..bir daha da böyle yaramazlıklar yapma.
    Yaptığın hata da öyle böyle değil ki be kardeşim :

"Yanlışlıkla C: yi sildim"
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlteriş Kutluk Kağan

Yaptığın hata da öyle böyle değil ki be kardeşim :

"Yanlışlıkla C: yi sildim"

Alıntıları Göster
    :) evet büyük bir hata! kendimdende beklemiyordum ama oldu birkere:) Symantec Norton Partition Magic programında geri c yi birleştirdim ama windows birdaha başlamadı.karşıma çıkan karabir ekran. biosa girebiliyorum xp yi tekrar kuracam ama kurulumu bir türlü başlatamıyorum.biosla bunun bir yolu yokmu.

• quote:

Orijinalden alıntı: yeya

:) evet büyük bir hata! kendimdende beklemiyordum ama oldu birkere:) Symantec Norton Partition Magic programında geri c yi birleştirdim ama windows birdaha başlamadı.karşıma çıkan karabir ekran. biosa girebiliyorum xp yi tekrar kuracam ama kurulumu bir türlü başlatamıyorum.biosla bunun bir yolu yokmu.

Alıntıları Göster
    Xp cd si ile başlatamıyomusunuz bilgisayarı?
  • quote:

Alıntıları Göster
    cdye verdin mi önceliği biostan..verdiysen başlaması lazım kuruluma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackblue

Xp cd si ile başlatamıyomusunuz bilgisayarı?

Alıntıları Göster
    evet ne yazık başlatamıyorum
  • quote:

Alıntıları Göster
    bios ta first boot aracı cdrom olsun..Eğer öyle ise nasıl bir hata verdiğni yazarmısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

cdye verdin mi önceliği biostan..verdiysen başlaması lazım kuruluma..

Alıntıları Göster
    Baştan formatla tekrar kur vindovsu en iyisi
  • quote:

evet ne yazık başlatamıyorum

Alıntıları Göster
    asıl sorunumda o, önceliği cd ye veremiyorum bir türlü ne yapsam karşıma OPERATİNG SİSTEM NOT FOUND uyarısı geliyor.yada ben bulamadım.
  • quote:

asıl sorunumda o, önceliği cd ye veremiyorum bir türlü ne yapsam karşıma OPERATİNG SİSTEM NOT FOUND uyarısı geliyor.yada ben bulamadım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yeya

cd yi bios ile first yapıcaksınız.Sizde verilen hata işletim sistemi yok diyo.Demek ki tam yapamadınız bios ayarını.Yada kaydetmeden çıktınız!

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yeya

cd yi bios ile first yapıcaksınız.Sizde verilen hata işletim sistemi yok diyo.Demek ki tam yapamadınız bios ayarını.Yada kaydetmeden çıktınız!

Alıntıları Göster
    evet haklı olabirsiniz sanırım biosta ayarları yapamadım. bilgisayar dizüstü çok eski bir IBM biosu alışık olduğumdan faklı. peki nasıl first yapacam?

• quote:

evet haklı olabirsiniz sanırım biosta ayarları yapamadım. bilgisayar dizüstü çok eski bir IBM biosu alışık olduğumdan faklı. peki nasıl first yapacam?

Alıntıları Göster
    Biosta farklılıklar olabiliyo ama hemen hemen aynı ifadeler.Google da araştırabilirsin bütün biosların kullanma kılavuzu var
  • quote:

Biosta farklılıklar olabiliyo ama hemen hemen aynı ifadeler.Google da araştırabilirsin bütün biosların kullanma kılavuzu var

Alıntıları Göster
    CEVAPLANIZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN ARKADAŞLAR. biraz daha uğraşim olmassa değerli bilgilerinize tekrar ihtiyacaım olacak.
  • quote:

CEVAPLANIZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN ARKADAŞLAR. biraz daha uğraşim olmassa değerli bilgilerinize tekrar ihtiyacaım olacak.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bilgisayarımın bios simulatörü var vereceğim ardeste burdan bana ne yapacağımı anlatailirsiniz diye düşündüm [link=http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-42340] FLASH ın üzerene gelip mause ile tutum biraz aşağıya çekince menüler belli oluyor.bütün ayarlar orada buradan cd sürücüsüne ulaşmak için ne yapabilirim

• quote:

arkadaşlar bilgisayarımın bios simulatörü var vereceğim ardeste burdan bana ne yapacağımı anlatailirsiniz diye düşündüm [link=http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-42340] FLASH ın üzerene gelip mause ile tutum biraz aşağıya çekince menüler belli oluyor.bütün ayarlar orada buradan cd sürücüsüne ulaşmak için ne yapabilirim

Alıntıları Göster
    F12 ye bas hızlı boot sequence menüsü açılsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: toroid123

F12 ye bas hızlı boot sequence menüsü açılsın.

Alıntıları Göster
    onu yapıyorum fayda etmiyor aynı yanıt veriyor
  • quote:

onu yapıyorum fayda etmiyor aynı yanıt veriyor

Alıntıları Göster
    boot menüden harddiski seçmiyosunuzdur umarım
  • quote:

boot menüden harddiski seçmiyosunuzdur umarım

Alıntıları Göster
    onu seçersem başlamıyor. diğer seçeneklerdede aynı sonuç veriyor
  • quote:

onu seçersem başlamıyor. diğer seçeneklerdede aynı sonuç veriyor

Alıntıları Göster
    Harddiski seçin demedim zaten..

dvd/cd yi seçtiğinizde yani cdrom sürücü ile başlamasını seçtiğinizde eğer yine o hata geliyorsa büyük ihtimal cd niz boot u desteklemiyor.Yada bozuktur.Çünkü cd yi seçtiğinizde önce cd ye bakar.eğer boot göremiyorsa harddiske geçer.cd den Ön yükleme için bir tuşa basın yazısını görene kadar uğraşıcaksınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.