Şimdi Ara

Format ve donmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 7 ay önce bir acer(aspire 5755g laptop ) aldım.
    İlk zamanlarda çok ısınıyordu ama performansı etkilemediği için ben önemsemiyordum. Şimdi bilgisayar ısınmadan bile oyunlarda kasmalar başladı bende
    windows 7 ultimate 64x yükledim bütün driverleri tam yukledim ama yinede bir fifa 2011 oynamaya çalıştıgımda bile adamlar agır çekimde oynuyor gibi ,
    google chromede donuyor falan yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Sistem özelikleri = core i5 2450 , gt 630m 2gb + intel 2gb , 6 gb ram , 450gb hdd.

Not = driverleri tam kurdum en basit oyunlarda bile kasma yapıyor yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• Notebookunuzu muhtemelen yumuşak zeminde kullanıyorsunuz, buda notebookun hava alıp vermesini engelliyor. Notebook soğutucu ile kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

Notebookunuzu muhtemelen yumuşak zeminde kullanıyorsunuz, buda notebookun hava alıp vermesini engelliyor. Notebook soğutucu ile kullanmanızı tavsiye ederim.
    teşekkür ederim , ama onu bende düşündüm o yüzden laptop'umu kullanırken zaten her zaman altında sogutucu oluyor ama yine fayda etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarık99

teşekkür ederim , ama onu bende düşündüm o yüzden laptop'umu kullanırken zaten her zaman altında sogutucu oluyor ama yine fayda etmiyor.

Alıntıları Göster
    7 aydır temizlik yapmadıysanız ve temizlik konusunda kendinize güveniyorsanız hava kanallarını fanını vs temizlemenizde fayda var.
  • quote:

7 aydır temizlik yapmadıysanız ve temizlik konusunda kendinize güveniyorsanız hava kanallarını fanını vs temizlemenizde fayda var.

Alıntıları Göster
    laptopu açarak mı diyorsunuz , dışarıdan mı ?
  • quote:

laptopu açarak mı diyorsunuz , dışarıdan mı ?

Alıntıları Göster
    Açacaksınız, sanırım daha önce hiç yapmadınız. İnternetten nasıl temizlenildiği hakkında biraz bilgi edinip bu konu hakkında tecrübelenmek için siftah yapabilirsiniz (:
  • quote:

Açacaksınız, sanırım daha önce hiç yapmadınız. İnternetten nasıl temizlenildiği hakkında biraz bilgi edinip bu konu hakkında tecrübelenmek için siftah yapabilirsiniz (:

Alıntıları Göster
    niqo arkadaşımız haklı.Bilgisayarınızın temizlenmesi yararınıza olacaktır.İşi bilen birisinin yapması benim kişisel tercihimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanveDeniz -- 13 Ağustos 2013; 22:43:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Çok doğru söyluyorsunuzda , garanti ne olacak peki , oraya versemde bir ay gelmez ki :(
  • quote:

Çok doğru söyluyorsunuzda , garanti ne olacak peki , oraya versemde bir ay gelmez ki :(

Alıntıları Göster
    Birde arka taraftan 6 tane vidası kendi kendine çıkmış onlardan kaynaklanıyor olabilir mi ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Her durumda sıkıntı çekeceksiniz.Bu durumda seçim size ait.Şu parçalı sticker'lar insanın canını sıkıyor değil mi :) Ben kendi bilgisayarımı yaklaşık 2 ayda bir elden geçiririm.Sticker'ları da parçalandı anlayacağınız.Garanti işlemi için Casper'a gönderdiğimde hiçbir sıkıntı çıkartmadan işlem görmüştü.Acer'da benzer durum geçerli midir bilmiyorum.Bir bilene sormak lazım.

Edit : Vida olayı ilginç.Kendi kendine çıkan vidalar pek olası durumlar değil aslında.Başka birisi tarafından kurcalanmadığına emin misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanveDeniz -- 13 Ağustos 2013; 22:51:44 >

• quote:

Birde arka taraftan 6 tane vidası kendi kendine çıkmış onlardan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Kendi kendine vidalar çıkmaz;
    Belki diyorum çok ısındıysa vidaların girdiği yuvalar kırılmış olabilir bunun sonucundada vidalar düşmüş olabilir ama çok düşük bi ihtimal. Öyle olsada ürün garanti dışı kalıyor. Eğerki vidalar o yolla değilde tornavida aracılığıyla çıkarılmışsa ve eğerki vidalar bulunup yerine takılmazsa ürününüz ne yazıkki içi açıldığı için otomatikmen garanti dışı kalıyor.
    Ürününüzde büyük ihtimal fanın iyi soğutamamasından kaynaklanan bi ısınma var.
    Peki ne yapabiliriz ?
    -Normalde garantiye gönderip ısındığını söylerseniz yardımcı olurlar lakin vidalar olmadığı için ürün garanti dışı kalacaktır.
    -Güvenilir bir bilgisayarcıya götürüp fanınızı temizlettireceksiniz. Onunda ücreti 30-100 TL civarından aşağıya malolmaz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Benim sticker sağlam sadece ısıdan dolayı biraz ortada toplaşmış ama okunuyo :) Şu anda bile exa radyo ve google chrome açık olmasına rağmen laptop cayır cayır yanıyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkEmre

quote:

Kendi kendine vidalar çıkmaz;
    Belki diyorum çok ısındıysa vidaların girdiği yuvalar kırılmış olabilir bunun sonucundada vidalar düşmüş olabilir ama çok düşük bi ihtimal. Öyle olsada ürün garanti dışı kalıyor. Eğerki vidalar o yolla değilde tornavida aracılığıyla çıkarılmışsa ve eğerki vidalar bulunup yerine takılmazsa ürününüz ne yazıkki içi açıldığı için otomatikmen garanti dışı kalıyor.
    Ürününüzde büyük ihtimal fanın iyi soğutamamasından kaynaklanan bi ısınma var.
    Peki ne yapabiliriz ?
    -Normalde garantiye gönderip ısındığını söylerseniz yardımcı olurlar lakin vidalar olmadığı için ürün garanti dışı kalacaktır.
    -Güvenilir bir bilgisayarcıya götürüp fanınızı temizlettireceksiniz. Onunda ücreti 30-100 TL civarından aşağıya malolmaz.

Isınmadan dolayı vida düşmesi olayına henüz rastlamadım,dediğiniz gibi düşük bir ihtimal.Kullanım sırasında sizinle benzer dertten muzdarip birisi temizleme işlemine girişmiş sanırsam.Kesin olarak garanti dışı kalır diyemiyorum,Kişilerin insiyatifine kaldığı da oluyor çünkü.Birinci ağızdan öğrenip maduriyetinizi gidermek için doğru bir yol çizmenizi öneririm.

• quote:

Benim sticker sağlam sadece ısıdan dolayı biraz ortada toplaşmış ama okunuyo :) Şu anda bile exa radyo ve google chrome açık olmasına rağmen laptop cayır cayır yanıyor :(

Alıntıları Göster
    Şuanda 5-6 tane vida keni kendine çıkarak kaybolmuş durumda garanti kapsamından çıkmışmıdır hiç birinde tornavida kullanılmadı ?
    Peki sadece fanlar temizlendiğinde ısınmanın ve donmaların azalacagına eminmisiniz ?
  • quote:

Şuanda 5-6 tane vida keni kendine çıkarak kaybolmuş durumda garanti kapsamından çıkmışmıdır hiç birinde tornavida kullanılmadı ?
    Peki sadece fanlar temizlendiğinde ısınmanın ve donmaların azalacagına eminmisiniz ?

Alıntıları Göster
    Usta,vidalar kendi kendine düşmezler.O ihtimali kafandan çıkarmanı tavsiye ederim.Garanti için söylediğim yolu takip edersen net sonuç elde edersin.Varolan tozu filtrenin ve fanın üzerinden almak mutlaka performans artışı getirecektir.Fakat istediğimiz kadar olur mu,görmeden yorum yapmam pek mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanveDeniz

Usta,vidalar kendi kendine düşmezler.O ihtimali kafandan çıkarmanı tavsiye ederim.Garanti için söylediğim yolu takip edersen net sonuç elde edersin.Varolan tozu filtrenin ve fanın üzerinden almak mutlaka performans artışı getirecektir.Fakat istediğimiz kadar olur mu,görmeden yorum yapmam pek mümkün değil.

Alıntıları Göster
    Acer ' in servisi berbat hocam. Açıkcası ürünü garanti dışı saymak için sebep arıyorlar. İnşallah garanti kapsamında yaparlar ama hiç sanmıyorum. Ürünü aldığınız yerle veya direk garanti belgesindeki numarayla irtibata geçin. Isınma probleminiz olduğunu söyleyin. Kesinlikle servisine ücret kapsamında temizletmeyin. 200 Lira paranızı alırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: PimpMyRide

Acer ' in servisi berbat hocam. Açıkcası ürünü garanti dışı saymak için sebep arıyorlar. İnşallah garanti kapsamında yaparlar ama hiç sanmıyorum. Ürünü aldığınız yerle veya direk garanti belgesindeki numarayla irtibata geçin. Isınma probleminiz olduğunu söyleyin. Kesinlikle servisine ücret kapsamında temizletmeyin. 200 Lira paranızı alırlar.

Alıntıları Göster
    Peki siz ne yapmamı öneriyorsunuz ?
    Yarın çagırayım bilgisayarcı arkadaşı silsin temizlesin , nasıl olsa garantiden çıkmış..

• quote:

Peki siz ne yapmamı öneriyorsunuz ?
    Yarın çagırayım bilgisayarcı arkadaşı silsin temizlesin , nasıl olsa garantiden çıkmış..

Alıntıları Göster
    Aldığınız yere bir danışın hocam. Veya garantiye gönderin. Olayları bir bir anlatın ne olduğunu. Vidalarında sizin ilginiz olmadan düştüğünü. Diğer vidalarda tornavida izi yoksa etkili olabilir. En fazla kaybınız 10 lira olur oda kargo masrafları.
  • quote:

Aldığınız yere bir danışın hocam. Veya garantiye gönderin. Olayları bir bir anlatın ne olduğunu. Vidalarında sizin ilginiz olmadan düştüğünü. Diğer vidalarda tornavida izi yoksa etkili olabilir. En fazla kaybınız 10 lira olur oda kargo masrafları.

Alıntıları Göster
    Peki ne kadar sürede döner sizce ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bilgisayarınızın bu tip sıkıntılar yaşamasının sebebi bilgisayar entüstirisini gelişmesi ve ekmek gibi bilgisayar üretmelerinden dolayı, Pc lerin çoğunun ramleri veya bileşenleri özürlü doğuyor.

işletim sisteminize göre uyumlu olan direct X yazılımını güncelleyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.