Şimdi Ara

Format Atarken Bilgisayar Normal Açılıyor ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Lattopumda Windows10 yüklü. usb'ye Microsoft'un sitesinden indirdiğim Windows 8.1 iso dosyasını yazdırdım.

Açma/Kapama tuşunun yanında minicik bir tuş var. Ona basınca aşağıdaki sekme geliyor [ilk fotoğraf]. Ordan Boot Menu'ye gelip enter yapıyorum. Diğer ekranda [İkinci Fotoğraf] USB kısmını seçip enter yapıyorum. Veeee hiçbişe olmuyor. Format ekranına girmiyor. Bilgisayar normal bir şekilde açılıyor.

<bilgi>Ekranı kırık, monitöre mavi kablo ile bağlı</bilgi>
    <bilgi>Bu bilgisayara 5'den fazla kez format atmışlığım var.</bilgi>
    <bilgi>Asıl sorun aslında windows 8'e dönmeye çalışmam spoiler kısmını çözebilen olursa daha makbule geçer ama sanmıyorum.</bilgi>

[SPOILER="Neden Windows 8.1e dönüyorum ?"]
    Lattop 4 sene önce alındı. Windows 8.1 yükledim. Driverleri yükledim. Hiç bir sıkıntı yoktu. Geta 5'i bileme bitirdim.
    Fakat yaşlanmakdan dolayı mı bilmiyorum. Donma/Kilitlenme/Mavi ekran hataları sık çıkar olmaya başladı. Ben de sonunda dedim ki Bi format atayım Windows 10 da yüklemiş olurum. Sonra AMD Radeon HD 8570M Driver'ı için:

>AMD sitesinden yüklediğim driver yükleme programı çalışırken bilgisayar kilitleniyor kapanıyordu. Normal modda açılmıyordu güvenli modda açılıyordu. AMD ekran kartını devre dışı bırakmak gerekiyordu vesaire. birkaç kez daha format attım. Hep aynı oldu (Çift ekran kartı var bu arada) (Bu sorunu yaşayan çok kişi varmış nette)

>Kendi cd'sindekini yüklemeye çalışınca da yüklenirken bi salaklıklar yapıp kapanıyordu. Açılınca da bilgisayar mal gibi oluyordu hatta bazen açılmıyordu.

>Peki şuan nasıl kullanıyorum ? Aygıt yöneticisinden 'Sürücüyü güncelle' yaparak. Okey pc normal kullanılıyor da oyun oynanmıyor tabi. Amd radeon ayarları felan hiç bişey yok. Çift ekran kartı olduğu için Intel HD Graphics devreye giriyor olabilir.(Dandik olan)
    [/SPOILER]

• Bios ta Secure Boot isimli bir yer var orası aktif ise işletim sistemin URFI dir. Yanı Legacy olan diğer alt versiyon windows medyalarını göremez bilgisayar önce Secure Boot u kapatıp Boot mode u Legacy veya Both olarak ayarlayarak kaydetmen gerek sonrasına eğer usb ye windows 8.1 imajını düzgün yazabildiysen yükleme adımları gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.