Şimdi Ara

Formatta ve Pc açılırken kapanma sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunun nedeni tahminim :(en son ögrendiğim için en başa yazdım)
    1)Aşırı derecede sigortaların atması(sigortanın bozuk olması)
    2)prizlerin bozuk olması kablo ucunun kara ve prizin yanık olması (temassıslık sonucu güç kaynağının zor duruma düşmesi)

1)Aşama

1)Bilgisayar açılırken kapanması sorunu-Kapandıktan sonra açıldığında 10 dakika sonra tekrar kapanması (2 ay böyle devam etmiş)
    Çözüm işlemci fanı değiştirelmesi (sogutucu yapraklarının temizlenmesi ve yeni 8 cm fan takıldı) sorun çözüldü. Artık açılırken kapanmıyor

Not:Unutmadan söyliyeyim işlemcinin fanında demem o kadar toz varki sogutmadğından işlemci yüksek sıcaklığa çıkıyor düşüncesiyle fanı değiştirdim biostan cpu sıcaklığına bakmadım nede olsa bu tür durumlar için refleks gibi bir sey oluşmuş.

2) Format atılırken Aygıtlar yükleniyor (34 dakika kaldı dediğinde) geldiğinde pc kapandı (önemli Bakınız 2. aşamaya)
    sonra tekrar açma-kapama düğmesine bastık kur baflatılıyor dedi ve devam etti .. ve windows xp yüklenmiş oldu..

artık pc normal çalışıyor ve kapanma olmuyordu
    2 gün sonra aynı sorun yine çıktı yine windows açılmıyor ve kapanıyordu

dedim windows çökmüştür

2)Aşama

1)Bios a bakıp volt değerleri ve sıcaklıklara baktım hepsi normaldi
    2)Demekki pc de sorun yok o zaman hdd bad sectör olmuştur dedim.(seagate 160 gb)
    3)Hiren boot ile seagate sea tools desktop ile bütün testleri yaptım.(quike-full-nfts fat - memory test)
    hepsi sorunsuz diyemedi full test bittiğinde(enson full test yapıyorda ondan) program çöktü yani rapor vermeden ani kapandı ilk defa başıma geliyor (text dosyası seklinde hep rapor verirdi ve sorunlu bölge neresi ise kırmızı renkli olurdu)
    son dakkaya kadar hiç uyarı vermedi bad sectör memory falan filan bende hepsi sağlamdır dedim.

4)Windows çökmüştür diyerek format attım ama ne göreyim aynı hatayı verdi aygıtlar tükleniyor derken kapanıyordu 10 kere yeniden başlatıyordum(kapandımı açıyordum) ve yine kur yeniden baflatiliyor deyip en başa geliyordu bende başka cd ler kullandım hepsinde aynı sonuç ne zaman aygıtlar yükleniyor a gelse pc kapanıyordu(35-34 dakikada Önemli)

5)Güç kaynağı yenisini taktım yine aynısı .Ram taktım yine aynısı başka cd rom kaydum yeni aynısı.Hdd sata kablosunu farklı porta koydum yine aynısı . On board ekran kartında problem vardır dedim ekran kartı koydum yine aynısı bir türlü aygıtlar yükleniyor geçemiyordu(bios resetledim tüm usb cihazları çıkardım kart okuyucu portlar sesler )

****hiçbir yerinde yerinde problem yoktu

*************Sea tools çökmesi ve Windowsun masaüstüne gelmeden kapanması -Formatta aygıtlar yükleniyorda kapanması
    bir aygıtın windows ile çakışması geldi ama yeni takılan cihaz yok çok ama çok garip*********

Sorun anakart yada işlemci kaldı nede olsa hepsini bir başka parça ile değiştirip denedim :D

anakart
    NF61S Micro AM2 SE Ver. 6.x

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/driver.php?S_ID=23

AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4000+
    mikro atx kasa pro 2000 model :Pro2000 infinity 532
    ekran kartsız onboard olanı yani bir alt modeli

Elektirik konusunu en son ögrendiğim için anakarta baktım işlemci besleme ünitesi(1R0M ve 6.3 3300 µF) aşırı ısınması elle dokunamıyordum kondansatorlere
    2 tanesi sismiş faziyette hatta 1 tane si patlamışta olabilir sizce problem buradamı? yoksa işlemcimi

problemi bilemediğimden ne yapcağımı çözemedim kondansatörleri değiştirsem acaba sorun kalkarmı bilmiyorum o yüzden bu raya yazdım çünkü içinden farklı birsey var gibi yanlış düşünüyorsun gibi his var

yardımlarınız için şimdiden çok tesekkürler

• bana kalırsa kasanın sureklı açılıp kapanması kasanın içinde bulunan powerdan bu kadar başka birşey aklıma gelmiyor
  • saol kardeşim ama çu anda cooler master 400 wattlık güç kaynagı ile yaptım yani sağlam güç kaynagı ben diyorumki sorun anakartta
    ama başka bir sey olurmu ne de olsa yeni anakart alırız ama boşuna para vermiyelim sonra işlemci bozuk deşem olmaması lazım
    yani sorun anakartta pc hemen kapanıyor
    o yüzden

burda benden daha bilgili arkadaşlar var o yüzden yazdım bu konuyu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.