Şimdi Ara

Forum üyelerinin terbiyesizliği yüzünden kaldırılmış mesaj

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradaki mesaj forum üyelerinin terbiyesiz ahlaksız cevapları nedeniyle kaldırılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipahi12 -- 11 Temmuz 2013; 11:27:16 >

• beyaz yakalıyım diyerek kendini ne zannediyorsun.muhtemelen asgari ücretin 3-4 katının alıyorsundur yeter sana o primler
  • hamileyim demişsin profilinde erkek ismi yazıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

beyaz yakalıyım diyerek kendini ne zannediyorsun.muhtemelen asgari ücretin 3-4 katının alıyorsundur yeter sana o primler
    Yani mantikli olan ne kadar calistiysan o kadar vermesi. Yoksa ben de 20 gun rapor alirim oh ne guzel
  • quote:

beyaz yakalıyım diyerek kendini ne zannediyorsun.muhtemelen asgari ücretin 3-4 katının alıyorsundur yeter sana o primler
    hamileysen ne diye zorluyosun 8 aylık olunca 4 ay lık ücretli izin alabiliyorsun
  • quote:

prim dediğin böyle birşey yaptığın işten pay alırsın iş yapmıyorsan hiçbirşey ödenmez çalıştığın günlerin ödenmesi doğal 5 günün primini almadın diye şikayet edeceğine işten atılmadığına sevin bu kadar çok rapor kullanan birini tazminatını verir işten çıkarırdım
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Ortada ki nedir ya?
  • Beyaz yakaliysan ne yapalim ablacim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a4technic

Ortada ki nedir ya?

Ortadaki kefenin cebi yok demek için. Hani nasıl geldiysen öyle gideceksin babında
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam kasma
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Beyaz yakaliysan ne yapalim ablacim?
    Beyaz yakalıyım derken memur statüsündeyim demek istemiş , yanlış anlamışsınız.
    Konuya gelicek olursak çalıştığınız yer büyük bir yer ise böyle ufak tefek şeylerle uğraşmazlar diye tahmin ediyorum.Ayrıca bu rapor işlerinde belli bir sınır olması gerek , yani ben 5 gün diye hatırlıyorum.1 ayda 5 günden fazlası için para ödenmiyor diye biliyorum.Çalıştığım yerde de millet çatır çutur rapor alıyor , ben şahsen işten kaytarmaya çalışmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a4technic

Tamam hocam kasma

Tamam hocam
  • bikac kurus eksik alin sorun olmaz. millet asgari ucret ile 5 cocuga bakiyor. hastaysaniz isi birakin
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

bikac kurus eksik alin sorun olmaz. millet asgari ucret ile 5 cocuga bakiyor. hastaysaniz isi birakin
    Haziranın 1 ve 2 sinde normal primleriniz işler, 3 haziranda rahatsızlanıp hastaneye gittiniz için o günde raporlu sayılırsınız.15 haziranda rapor bitmiş tekrar mesainize dönmüşsünüz. Bu hesapa göre haziran ayı içerisinde 18 gün çalışmşsınız, 12 gün raporlu olmuşsunuz.
    Bu hesaba göre işvereniniz hesabı yanlıştır. Tam ücretinizi isteyin ve hakkınızı yedirmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzen®

Haziranın 1 ve 2 sinde normal primleriniz işler, 3 haziranda rahatsızlanıp hastaneye gittiniz için o günde raporlu sayılırsınız.15 haziranda rapor bitmiş tekrar mesainize dönmüşsünüz. Bu hesapa göre haziran ayı içerisinde 18 gün çalışmşsınız, 12 gün raporlu olmuşsunuz.
    Bu hesaba göre işvereniniz hesabı yanlıştır. Tam ücretinizi isteyin ve hakkınızı yedirmeyin

Alıntıları Göster
    Böyle bir forumda bu soru sorulur mu? Kanunlardan habersiz, iş bulduğuna sevin, hakkını arama diyecek adamlarla dolu burası.İş kursam elemanları buradan seçerim.Koyun gibi tipler var sırtına ne kadar yük yüklesem ses çıkarmazlar.Hak arama gibi bir adetleri olmadığından çalışır dururlar.Maaş olarakta asgari ücret ver yeter.O paraya 5 tane çocuk bakan varmış örnek olarak bunu veririm ses çıkaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuzen®

Alıntıları Göster
    beyaz yakalı İŞÇİ demek istedin heralde özel sektörde çalışıyorsun maaşını söyle bakiyim bi duyalım güvencen yok heralde kendini yükseklerde görme işçi kardeşş vasıfsız bir elemansın

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Böyle bir forumda bu soru sorulur mu? Kanunlardan habersiz, iş bulduğuna sevin, hakkını arama diyecek adamlarla dolu burası.İş kursam elemanları buradan seçerim.Koyun gibi tipler var sırtına ne kadar yük yüklesem ses çıkarmazlar.Hak arama gibi bir adetleri olmadığından çalışır dururlar.Maaş olarakta asgari ücret ver yeter.O paraya 5 tane çocuk bakan varmış örnek olarak bunu veririm ses çıkaramaz.

bir eli yagda bir eli balda yadayan insanlarin, doymak bilmez midelerini doyurmaya calisan alt sinif isci grubundan bihaber yasayan insanlarin, humanizmden ve hak aramadan dem vurmasi da ironiktir. sosyal ve ekonomik bir dengesizligin hakim oldugu bir duzende, bu tur elestirilerin olmasi da normaldir. millet 5 cocuga zor sartlar altinda bakarken, kimileri mesk atarken ve kimileri pembe dunyalarda tebessumlr sacarak dolasirken, bu gercekleri gormeleri de beklenemez. bu millet emekci bir millettir. bunlari koyun olarak gormek ise kalitesinin diplerde oldugunu gosterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sipahi12

Rapor kullandığı ayda işçi kaç gün prim hak eder?
    Merhaba;
    Çalıştığım şirkette mesai hafta içi hergün 08.00-18.00 arası ve hafta sonları tatil. Diyelim ki pazartesiden itibaren tüm hafta izin yapmak istersek yıllık iznimizden cumartesi de dahil 6 gün düşülüyor. Uygulama bu şekilde. Hamileyim ve mayıs ayının 20 sinde düşük tehdidi nedeniyle hastaneye yattım. 21 inde çıktım ve 10 gün rapor aldım. 1 haziran cumartesi günü işbaşı yapmam gerekiyordu ancak bizde mesai olmadığı için 3 haziran pazartesi günü işe gittim. Mayıs ayı için işveren 19 gün primimi ve ücretimi ödedi. 3 haziran pazartesi günü iş yerinde tekrar rahatsızlandım ve hastaneye gittim. O gün yatışım yapıldı. Ertesi gün çıktım ve 10 gün daha rapor kullandım. 15 haziran cumartesi raporum bitti ama yine mesai olmadığı için 17 haziran pazartesi işe gittim. Ay sonunda gördüm ki işveren bana 13 günlük ücret tahakkuk ettirmiş ve primimi de buna göre ödeyecek. Nedenini sorduğumda sadece 17-30 haziran arasında çalıştığım günleri ödeyeceklerini, raporlu olduğum haftalarda çalışmadığım için cumartesileri ve hafta tatilini haketmediğimi sadece 1 günlük yanlışlık olduğunu yani 14 gün hakettiğimi söylediler.
    Sizce işverenin bu uygulaması doğru mu? Haziran ayında da 19 gün haketmem gerekmez mi?
    Bilenler lütfen yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Not: beyaz yakalı personelim.

mesajları okumadım ama yazdıklarınızdan işveren haklı duruyor,cumartesi gununu tatil olarak haketmek ıcın oncesindeki hafta 45 saat çalısmak gerekır kı bir gun bile gıtmezsenız bu tatili hakedemezsınız,dolayısıyla ısveren sizden o gunun yevmıyesını keser.

kural çok nettir gitmedıgınız ve çalısmadıgınız hiç bir gunun parasını işverenden isteyemezsiniz.dolayısıyla cumartesı gunun parasını da ısverenden ısteyemezsınız ılk cumlemde açıkladıgım nedenden oturu

1 hazıranın oncesındekı hafta fırmada bulunmadıgınız ıcın 1 hazıran kesılır,15hazıran cumartesının oncesındekı haftada ısyerınde 45 saat çalısıp o gunu tatıl olarak haketmedınız,bunlar işverence dogru yaklasımlardır.

bence bu kadar ırdelemeyın ıkı kere boyle bır rapor alarak ıse dondugunuzde işinizin tanımını bılemıyorum ama hamılelığınız sonlanmadıgına gore 13 gunde randımanlı çalıstıgınız soylenemez.ve randımanlı yahut sağlıklı bırı gıbı çalısmadan 13 gunluk yevmıye alıyorsunuz.hakketmedıgınız para sizden çıkar sizden çıkmazsa bıle o evlattan çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 11 Temmuz 2013; 2:33:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

quote:

Orijinalden alıntı: sipahi12

Rapor kullandığı ayda işçi kaç gün prim hak eder?
    Merhaba;
    Çalıştığım şirkette mesai hafta içi hergün 08.00-18.00 arası ve hafta sonları tatil. Diyelim ki pazartesiden itibaren tüm hafta izin yapmak istersek yıllık iznimizden cumartesi de dahil 6 gün düşülüyor. Uygulama bu şekilde. Hamileyim ve mayıs ayının 20 sinde düşük tehdidi nedeniyle hastaneye yattım. 21 inde çıktım ve 10 gün rapor aldım. 1 haziran cumartesi günü işbaşı yapmam gerekiyordu ancak bizde mesai olmadığı için 3 haziran pazartesi günü işe gittim. Mayıs ayı için işveren 19 gün primimi ve ücretimi ödedi. 3 haziran pazartesi günü iş yerinde tekrar rahatsızlandım ve hastaneye gittim. O gün yatışım yapıldı. Ertesi gün çıktım ve 10 gün daha rapor kullandım. 15 haziran cumartesi raporum bitti ama yine mesai olmadığı için 17 haziran pazartesi işe gittim. Ay sonunda gördüm ki işveren bana 13 günlük ücret tahakkuk ettirmiş ve primimi de buna göre ödeyecek. Nedenini sorduğumda sadece 17-30 haziran arasında çalıştığım günleri ödeyeceklerini, raporlu olduğum haftalarda çalışmadığım için cumartesileri ve hafta tatilini haketmediğimi sadece 1 günlük yanlışlık olduğunu yani 14 gün hakettiğimi söylediler.
    Sizce işverenin bu uygulaması doğru mu? Haziran ayında da 19 gün haketmem gerekmez mi?
    Bilenler lütfen yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Not: beyaz yakalı personelim.

mesajları okumadım ama yazdıklarınızdan işveren haklı duruyor,cumartesi gununu tatil olarak haketmek ıcın oncesindeki hafta 45 saat çalısmak gerekır kı bir gun bile gıtmezsenız bu tatili hakedemezsınız,dolayısıyla ısveren sizden o gunun yevmıyesını keser.

kural çok nettir gitmedıgınız ve çalısmadıgınız hiç bir gunun parasını işverenden isteyemezsiniz.dolayısıyla cumartesı gunun parasını da ısverenden ısteyemezsınız ılk cumlemde açıkladıgım nedenden oturu

1 hazıranın oncesındekı hafta fırmada bulunmadıgınız ıcın 1 hazıran kesılır,15hazıran cumartesının oncesındekı haftada ısyerınde 45 saat çalısıp o gunu tatıl olarak haketmedınız,bunlar işverence dogru yaklasımlardır.

bence bu kadar ırdelemeyın ıkı kere boyle bır rapor alarak ıse dondugunuzde işinizin tanımını bılemıyorum ama hamılelığınız sonlanmadıgına gore 13 gunde randımanlı çalıstıgınız soylenemez.ve randımanlı yahut sağlıklı bırı gıbı çalısmadan 13 gunluk yevmıye alıyorsunuz.hakketmedıgınız para sizden çıkar sizden çıkmazsa bıle o evlattan çıkar.
    hesap doğru. çalışmadığınız zaman niye ödensin size?

Herkes işçiyi düşünüyor işvereni düşünen kimse yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadoW042

Bu mesaj silindi.
    Hesap doğru.İşverenin yaptığında bir hata yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.