İki haziran tarihinde bir baktım, 15 mayısta konu dışına açtığım, Yunanistan'ın artık çok olduğuna dair konu nedeniyle 7 günlük ceza almışım. Üstelik Yunanistan'la gerginlik o tarihte daha yoktu ve ben adeta basından ve dünyadan atlatma yaparak (gazetecilikte öyle diyorlar) konuyu gündeme getirmişim. Yani ödül alacağıma ceza almışım. Avrupa'da Amerika'da olsa ödül verirler. Bunu yönetimin basiretsizliğine veriyorum. Hadi konuyu buraya uygun bulmadın, o zaman ilgili gördüğün bölüme taşı ve haberdar et. Yirmi seneye yakın kullanıcıyla iletişim kurmak yerine, aradan 17 gün geçtikten sonra ilkel yöntemler uygularsan, tabii ki sürekli 'forum bitti' diye başlıklar gelir. Sen neredeyse 20 yıllık kullanıcına böyle davranırsan, senin niteliğin o bilincin niteliği olduğunu kanıtlamış olursun. Kullanıcı ne yapsın sen 20 yıldır kendini geliştiremediysen. Konu dışı açıklaması baştan beri aynı: "Her şey , hayat, şu, bu, vs". Burada "her şeyden anlaşılan nedir? Açıklamada yazanın üzerinde bir üst algı algı yaratarak içerik seçimi dayatması da nedir? Buraya uygun değil diye düşünüyorsan, daha medeni yöntemler var. İlgili bölüme taşır ve haber verirsin. İletişim kurarsın. Zaten şikayet sisteminin foruma kaybettirdiği çok şey var. Bu sistem de bu tür sonuçlara neden oluyor diye düşünüyorum. Ama gerçeğin ayrıntılarını tam bilmiyorum. Fakat sonuçta forumdan soğudum mu, soğudum. Cezayı tüm foruma verdiğim için, arada işime gelen konu olursa girip yazacaktım. Ama arada bakarken düşündüm. Bunu yazmasam, ne kaybederim? Hiç!.. Şu yorumu yapmasam ne kaybederim? Hiç!.. Yazmadım ve abuk sataşmalarla karşılaşma riski de almamış oldum. Daha rahat ettim. Sonuçta forum bu şekilde davranaran kendine ceza vermiş ve kendi ayağına sıkmış oldu. Hatta yönetimin eksiklikleri konusunda ne yapılabilir diye de düşündüm de, bana ne ya? Barbaros Şansal'ın bedduasına uğrasınlar bana ne? Bir defa bir ceza verilirken niyet sorgulama diye bir mantalite yok. Foruma iyi niyetle fayda sağlamaya çalışan kullanıcılara, içi kötü hisle ve canavarca hisle ceza verirsen, forum da biter tabi. Sonuçta ben bir ay yazmadım ve bir şey kaybetmedim. Ama bu tutumlarla forum hep kaybeder. Aklımdaki çözümleri de anlamayacak olanlara bedavadan açıklamayacağım elbette. Verdiğim ceza bugün öğlen bitti ve aldığım 7 günlük bölüm cezasına verdiğim, 30 günlük forum cezasından gayet memnunum. Hiç bir şey de kaybetmedim. Bu gidişle de kaybedecek olan belli. |
Foruma verdiğim 30 günlük ceza bugün sona erdi
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
-
Kinesiyoloji denilen bir bilim vardır. Bilinç değeri ölçümlemesi de yapılır kinesiyoloji puanı ile. Tavşan orada dağda rakım göremiyor ve ifade edilmeye çalışınla, ortadaki dağın yüksekliği çok ironik olmuş. Sanki tavşan devleşmiş ve dağ çekip çekip ufalmış. :D
-
Kripto'da kazançlar devam ediyor mu? Kazançlarla Posche mi alıcaktın Audi miydi neydi, öyle bir şey okumuştum zamanın birinde. Ne oldu o iş?
-
Onu gectimde Konudisina abuk subuk konular aciliyor kimse ses cikarmiyor, sen oraya onemli bilgiler veren konular actigin icin ceza aldiysan gercekten o cezayi verenler bir ara denetlenmeli. Ezberden ban vermeye alismislar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ara ara girip baktım. Şikayet edilmeye kalkılsa, o kadar çok konu vardı ki şikayet edilecek. 'Şikayet et' butonuna tıklayıp baktım, şikayet edilmemiş. Şikayet etmek amacıyla bakmadım, sadece bakıp geçtim.
Bir senaryoya göre de yönetimde kötü niyetli birileri var. Bu şekilde de aklımdan geçti.
-
Böyle zeki konular forumda uzun zamandır görmüyordum. Sebebini şimdi anladım. Bu tür üyeler zaten forumu çoktan bırakıp gitmiş. Elde kalanları zaten biliyorsunuz.
Bölüm uzaklaştırmasına gelince ilginç bir bilgi veriyim. Bazı üyeler konu dışına yani yanlış bölüme konu açtığı zaman konuları taşınıyor, ceza almıyor. Bazı üyelerde ise konu silinip ceza veriliyor. Bu ayrımı neye göre yapıyorlar yıllardır çözemedim.
-
piyasa biraz kesat hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben senin yerinde olsam sınırsız banlardım forumu haketti p.z.nkler.
-
Çokta ziklerindesin zaten :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bende diyorum nerelerde kaldınız. İyi oluyor bazen sizin konularınız okuması üstüne düşünmesi falan zevkli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim, beğeni bildirimi için. Çünkü herkesin hayata bakış açısı ve algıları farklı. Bu durum bir piramit sistemine benziyor. Bu nedenle piramitin yukarı kısmına hitap edecek konular herkesin ilgisini çekmiyor. Sessizce okuyup geçen kimseler de vardır arada mutlaka. Elbette çoğunluğa hitap etmekten çok nitelik önemlidir diye bakmak gerek olaya daha çok. Ama reklamlardan para kazanan ortamda bulunmak, niceliğin daha çok ön planda tutulmasına katlanmayı gerektirebiliyor. Uzun vadede bunun kendi kuyusunu kazmak olduğunu da fark edemiyor. Benim bakış açımdan durum bu şekilde açıklanabilir. Tabii ki başka açıklamalar da vardır ve onları da yapan olursa, zevkle okurum.
Yüksek bilgiler veren bir kaynak diyor ki: "Bir kişiye ulaşabilmek, herkese ulaşabilmek demektir." Yaklaşık olarak böyle bir ifadeydi. Beğeni duymak bu yüzden önemli. Çünkü biliyorsun ki, en azından bir kişiye hitap ediyorsun. Bu da geniş anlamda demektir ki, aslında kademe kademe, piramitin bütününe ulaşıyorsun. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 6 Temmuz 2022; 2:27:49 >
-
Geçmiş olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cezası geçen gün biten dh adına, teşekkür ederim. :D
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
![]() |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X