Şimdi Ara

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
24
Favori
24.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağ olun hocam. 4070 ti var, akşam bi deneyim bakıyım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

Hocam sizde de aynı durum olabilir; bir üstteki mesajımı siz de okuyun isterseniz.

• SpeedTwelve kullanıcısına yanıt

Akşam deneyeceğim, sağolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bragne kullanıcısına yanıt

her şeyi denedim herhalde yok ynai olmuyor :D pcyi formatlayıp temiz bi kurulum yapıcam bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tremere117 -- 12 Ekim 2023; 1:8:10 >
  • 2K kullanıcısına yanıt

10 yıl önce ps4 donanımına çıkmış oyun, böyle görünüyordu.

RajmanGaming HDyoutube
    ►► Select 2160p HD for Best Quality ◄◄ Driveclub now running @ 60fps for the first time on a hacked PS5 🙂 To do his you will need a PS5 with firmware Firmware 3.00-4.51 Thanks to the following for making this possible: illusion: https://github.com/illusion0001 Atrelsky: https://github.com/astrelsky/libhijacker Start a Club, Challenge the World Get ready for a racing game like never before. Developed exclusively for the PlayStation 4 by Evolution Studios, the team behind the best-selling MotorStorm franchise, DRIVECLUB, is all about you and your friends. It’s about teamwork; it’s about everyone fighting for one another and earning rewards together – and most importantly it’s about sharing in the sheer thrill of every race. Enjoy the excitement of high-speed solo racing, or join a racing club to discover what DRIVECLUB is all about. Created specifically with the next-generation gamer in mind, DRIVECLUB permanently connects you and your friends, always allowing you to share your experiences, send and receive challenges, and keep up to speed with your team’s performance. DRIVECLUB brings to life the heart and soul of car culture. An incredible, authentic and immersive driving experience, DRIVECLUB makes you feel the exhilaration of driving the most powerful and beautifully designed cars in the world, all rendered in staggering detail, inside and out. Race them in richly detailed real-world locations, alongside your teammates. Join A Club Get more by playing within a Club. Gain access to more races, special challenges and events by joining a Club. Join an existing Club or create your own to team up with 12 drivers and get more in-game currency and earn bonuses. Everything they do helps you, and everything you do helps them achieve more. Unite together and represent your Club with customized team colors and logos for your cars. Immersive Driving Experience Every detail of high-speed racing has been painstakingly recreated to give you an authentic and thrilling first person driving experience. Feel every inch of the road beneath your tires, the thunderous roar of the engine and the rush of adrenaline coursing through your veins as your knuckles whiten on the steering-wheel. DRIVECLUB LIVE There’s always something new to do and big rewards to play for. Take on individual challenges where you can go at it alone and earn prizes for yourself, race in special events with Clubs around the world, or enter weekly tournaments to see who the ultimate driver behind the wheel is. The World’s Coolest Cars Hand-picked for their power and beauty, each car in DRIVECLUB is a pure pleasure to drive, recreated with an insane level of detail and accuracy both inside and out. Personally customize the cars in your garage to show off your unique look or represent your Club’s colors out on the track. Take care not to get your paint-work scraped and carbon fiber chassis torn in high-speed collisions. 🐦 Twitter: http://www.twitter.com/rajmangaminghd 👍 FaceBook: http://www.facebook.com/rajmangaminghd 📧 Business Enquiries: rajmangaminghd@fastmail.com
    https://www.youtube.com/watch?si=W1mlhWff-7pr3iih&v=iq5LpZIYMS4&feature=youtu.be

• venom800 kullanıcısına yanıt

En önemlisi oyunda 500 küsür araç var, hemen hemen hepsinin fizikleri ayni gibi. Sanki standart bir araba fiziği yapılmış, üstüne her çeşit arabanin kostümü giydirilmiş gibi.

Önden çekiş, arkadan itiş veya 4 çeker bir arabanın fizik tepkileri ayni gibi duruyor. Oyunda fm7 de olduğu gibi aşırı bir oversteer ve understeer durumu var. Pistler doğru ölçeklerinde tasarlanmamış. Mesela lemans sarthe pistini ilk açtığımda bana çok farklı bir pistmis gibi geldi. Pistler dümdüz, bump yokmuş gibi dümdüz ilerliyor. Fake bir süspansiyon salınımı var. Direksiyon tepkileri o yüzden baya bir zayıf. Kisacasi bu oyun ne simülasyon, ne de arcade bir oyun. Iki arada kalmış, daha çok gamepad ile oynanması için tasarlanmış bir oyun diyebiliriz.

• GT_55 kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki öyle Uğur kardeşim. Ne yazık ki diyorum çünkü hakikaten ben bu serinin çok iyi bir düzeye gelmesi gerektiğini, en azından bunu hak ettiğini düşünüyorum ama şu gördüğüm oyun cidden simcade bile değil ki bu türde zaten gran turismo iyi işler yapmakta . Lazer tarama ile bir pistin nasıl olacağı konusunu ise Assetto Corsa ile deneyim etmek mümkün. Zaten bende bu deneyim ve genel sürüş hissiyatı sonrasında tamamen Assetto Corsa'ya geçtim diyebilirim. Sornasında da o müthiş görsel modlar geldi sırasıyla...

Neyse konu ne Assetto Corsa ne de Gran Turismo değil o nedenle bu oyunlardan bahsetmem çok da anlamlı değil bu konuda ama işte insan deneyim ettiği diğer simülasyon vb türlerdeki oyunlarla aynı lige girmeye gayret eden FM serisini kıyaslamadan edemiyor .

• Bu oyunu çok bekliyordum ama çok enteresan ya, yama falan gelecek-gelir diye oyuna da girmiyorum hususi olarak.

Allahtan para verip almamışım, gamepass ile deneyimleyeceğim.

Project Cars da ilk 2 oyundan sonra böyle oldu. 1-2 mis gibiydi, adamlar resmen "istediğimiz kadar satamadık, çoluk çocuğa oynayalım bari" deyip 3.oyunu arcade'e kaydırdılar resmen. Hani mesela Forza Horizon serisinde fizikler biraz "simcade" modundadır, iki ayar yapar arabayla drift king gibi bile oynarsınız. Onu bile yapmamışlardı Project Cars 3'te...

Çünkü hala bir grup kitle NFS oynayıp dan dun ya öndekine, ya duvara çarpıp geri dönerek, olmayan fiziklerle 200'le viraj dönmeyi seviyor ve GT, Forza Motorsport, Assetto, iRacing, Automobilista vesaire gibi oyunlara geçince "bu ne bööle yaaa, çok kötü, araba hiç yolda durmuyor berbat bir oyun" diyebiliyor. Adamlar da bu kitleye oynuyor resmen. Alın size böyle oyun diye. Siz çizginizi niye bozuyorsunuz abi, arcade oyun zaten var? Onu oynamak istesem açıp oynuyorum zaten.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Çok haklısınız. Bu örnekler bana sinema sektörünün şu anki durumunu hatırlattı. Sinema da şu an sırtını 10-20 yaş aralığına yaslamış , süper kahraman filmi adı altında birbirinden kalitesiz ve olabildiği kadar basit ve çok insanizlesin diye kısa filmler ile can çekişliyor bana göre. Gerçi video oyunlarında da benzer şeyler var. Benim gibi kırkına gelmiş ve altı yaşından beri video oyunları ile iç içe oyuncuları tatmin etmek de , onlaraoyun beğendirmekte çok zor. Yapımcı da bunu biliyor ve günümüz gençlerine bilhassa 15-25 aralığına saldırıyor adeta. Hal böyle olunca benim gibiler de Assetto Corsa gibi çok az sayıda olan nitelikli simulasyonlara sımsıkı sarılıyor haliyle...

• Son çıkan nvida sürücüsü ile optimizasyon yap diyorum oyuna giriyorum 75-80 fps veriyor oynarken.

Fakat video setup ekranında aynı ayarlarla bench yaptığımda 28fps veriyor sonucu.

Oyunu çok özlemişim severek oynamaya çalışıyorum fakar grafik ayarları sorunları engelliyor oyunu şuan hafiften alıyorum güncelleme gelene kadar.

Kariyer sistemi çok hoşuma gitti bu arada çok dengeli gidiyor.Sesler de çok başarılı. 

Hocam bu oyunda yagmur dan ötesi yok grafik olarak örnek ride 4 onda da yagmur lu map çok iyi hatta gerçek gibi
    Enis Kirazoğlu nun videosu vardı ride 4

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tremere117 kullanıcısına yanıt

Sorunu high resolution track textures indirirek çözdüm hocam bakın siz de

Bunu nereden indiriyoruz?

• run...rabbt kullanıcısına yanıt

10 yıl önce , ps4 gibi bir donanıma çıkmış bir oyundan bahsediyorum.Zamanına göre grafikleri çok ilerdeydi.Sadece yağmur var diye grafikleri iyiydi demek yanlış bir söylemdir.Şimdi bu oyun kaplamalrı elden geçirilip, full ray tracing yapılıp, 4090 gibi donanıma çıksa, piyasadaki tüm yarış oyunları, çizgi film gibi görünürdü. :)

Ustam bu dediklerinin hiçbirine gerek yok ki driveclub için. 9 yıl önceki 1080p 30fps hâliyle bugün bile tüm yarış oyunlarından hem araç modelleri, hem ışıklandırma ve renk paleti, hem de kokpit açıdaki hissiyatı ve pilot hareket animasyonları açısından çok önde bence.

Böyle bir başyapıtı geç keşfedip zamanında tüm içerikleriyle alamadığıma yanarım. Kısa bir süre oynama şansım oldu da. Dijital hesap olarak bulmam mucizelere kaldı (digital ps5 var da) , store a zaten son bir satın alma şansı verip koymazlar fişini çoktan çektiler.

Driveclubtan sonra açıkçası hangi yarış oyunu olursa olsun, bir yapay böyle çizgifilm gibi görünmeye başlıyor. Ondaki hız hissiyatını ve tamamen gerçek doğal pilot hareketlerini hiçbir yarış oyununda görmedim açıkçası. Basma şiddetinize göre pilot ayak hareketlerini ayarlıyor, her devir yükseldiğinde-düştüğünde vites değişikliği öncesi elini hazırlıyor. Bir daha asla o kaliteyi göremeyecek olmak da üzüyor.

Forza nın iki serisi de son yıllarda bir nebze oyalıyordu beni ama s2 ve üstü jet gibi giden araçlar ve adeta hile gibi tuningler yaygınlaştığından beri çok soğudum. Motorsportta bari X class ı kaldırsalar , kaç forzadır devam eden glitchleri açıkları kapatsalar diyorum ama yok.

"Bu zamana kadar yapılmış , teknik açıdan en gelişmiş yarış oyunu. Yeni nesil için baştan yapıldı" diyen baş yapımcı sakinin yalanları bir bir ortaya çıktı bu arada. Oyunu sesler , fizikler ve ekledikleri fovdan ötürü kokpit açısını beğensem de görsel olarak tamamen hayalkırıklığı. Öyle deli gibi de beklemiyordum, neredeyse sıfır beklentiyle girdim. Ancak turn10 ekibi üzmez en azından diyordum, fena dumura uğradım. Asla kokpitten çıkmayıp tuhaf araç modelleri ve neslin çok gerisinde çevre detaylarını görmezden gelmeye çalışıyorum...şaka gibi ama 22b subaru harici hiçbir araca model güncellemesi yapmamışlar. 10 yıldan daha eski modeller var, güncel olanlarda bile yansımalar ve detaylar sırıtıyor.

Kesinlikle nextgen bir oyun değil. Geçen yılki ingame demo ile uzaktan yakından alakası yok. Büyük downgrade yemiş. Hadi gt, dclub, pcars ile kıyaslamayalım misal. Kendi içinde fm ve horizonların bile görsel olarak çok gerisinde bulunuyor sözde yeni fm. Dosyalar açık şekilde kurduğum için biraz inceledim. belli başlı gökyüzü ve materyal dosyaları fm7den kalma. 6 yıldır bekletmelerine kesinlikle değmemiş. yazık oldu.

büyük ihtimal çözülcek o zaman ,ilk indirmemde onu indirmemiştim ben de :D

• Aslında driveclub güzel oyun vakti zamanında oynamıştım. 2 gün önce ps5 e kutulu tekrar satın aldım. Oyunun tek eksisi bana göre kontrolünün zor olması . Yön tuşuna dokunduğun an araba aşırı dönüyor. Ayarlarda bununla ilgili bir kısım da bulamadım.

Ben yeni oyunu değil de şu an 7. oyunu oynuyorum. Sanki grafikler daha güzel . Ama son oyunun oynarken eklenen eklentiler daha keyifli olmuş . Ben hala yama bekliyorum aceleye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandemi2 -- 12 Ekim 2023; 23:29:14 >
  • Kariyerden devam ediyorum ben çok beğendim oyunu ekran kartımın eski olmasına rağmen grafikler harika. t300 rs ile arabaları gayet iyi hissediyorum. Önden veya arkadan kaymayı direksiyon direkt tepki veriyor anlıyorsun. Önden kayınca boşa çıkıyor arkadan kayınca iyice şertleşiyor . 3000 saate yakın A.C.C deneyim var bu oyundaki direksiyon tepkimeleri beni şaşırttı. Amortisör hissiyatı fena değil sonuçta bir sim değil. Lastik aşınma hissiyatı bir arcade oyuna göre bence fazla bile olmuş. Sesler zaten muazzam tünelden veya köprü altından falan geçerken mest ediyor. Sis ve gece baya gerçekçi olmuş. Uzun Lemans endurance yarışlarını iple çekiyorum.

• arkadaşlar oyun kafasına göre çalışıyor . iade edemedik nvidia sürücü yayınladı . allah için ilk 25 fps'den 55-75'lere fırladı .

sonra ama başka maplere geçerken fps düştükçe düştü . sanırım vram'e yazıyor mapleri ileride kullanabilirim diye . (sanki bana windows)

sonra her ne hikmetse windows update geldi . yükledik . win11 bu arada .

oyunu açtık tekrar fps gayet yerinde . map değişiyor kariyerde devam ediyoruz .

sonra bi forza horizon 5 açıyoruz . benim ayarlarımı unutup optimize etmeye kalkıyor . ediyor da .

fh5'e ayrı tekrar ayarlarımızı yapıp kapıyoruz . fm açıyoruz .

fm de kendi gölgelendirici ayarlarını yapıyor . ve tadaaaaa

fm'de açılış 25 fps .

makineye restart çekiyorum .

tekrardan açıyorum hop 30-49 fps .

bakın normalde 60-55 sabit harita ha .

birileri bu oyuna bişi söylesin . gölge istemiyorum OFF seçeneği olsun abi .

biz fps oyunu oynamıyoruz duvardan adamın gölgesi var mı beklemiyoruz elimizde m16larla keleşlerle .

bize araba güzel görünsün, asfalt fena olmasın yeter . ağacı taşı dağı kuşu çizmesen de olur .

bari fps sabit olsun be . 55-60 fps verebildiğin oyunu bari sabit tutabil gene akşamlar geceler rezil oldu . 1 gün iyi bir gün kötü nazlı kız gibi ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 13 Ekim 2023; 5:35:24 >

• restart çektik piyango tutar gibi tuttu bu sefer 55-75 arası benchmark 60 fps sabiti ile oynadık allaha şükür . gölgelendirici optimizasyonu aşkına !

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.