13900k ve 4090 ile pc'de tüm ayarlar en üstte oyuna thrustmaster direksiyon seti ile bir 5-6 saat şans vermek istedim.. deneyimler gerçekten berbat, forza motorsport 7'yi de 2017 yılında ilk çıktığında almıştım.. aradan 6 yıl geçti.. nerdeyse arpa boyu bile ilerleyememişler.. grafik ve ışıklandırma gerçekten berbat, muhtemelen oyun xbox s series'de çalışsın diye dizayn edilmiş olacakki, grafikler aşırı yapay geliyor bana.. sürüş dinamiğinde çok az gelişme var yine saçma sapan tepkiler veriyor araç.. menüler, replay modları vs.. nerdeyse herşey forza motorsport 7 ile aynı.. forza motorsport 7'nin üstüne dlc olarak gelse bile insanlar isyan ederdi.. gamepass e bedava gelse bile 120gb internet harcadığınıza bile değmeyecek kadar dandik bir oyun olmuş.. forza horizon'a verdikleri önemin 10'da 1'ini bile vermiyorlar forza motorsport'a. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 10 Ekim 2023; 16:10:13 > |
Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (9. sayfa)
-
-
Ben özellikle 2022 Kasım dan beri dediğiniz bu olayı 70$ fiyat etiketli bir çok oyunda yaşamaya başladım. Sanki bir şey oldu da sonrasında çıkanları etkiledi gibi. Hogwarts daki açık dünyaya çıktığımız kısım, TLOU nun komple bozuk ve bug lı hiç cila yememiş gibi çıkması (büyük ihtimalle dizinin gazını kullanmak istediler), diğer bu sene de çıkan yapımları da ekleyince bana sorun bizden kaynaklı geliyor. İlk günden böyle oyunlar satmaya devam ettikçe onlarda uğraşmadan çıkarmaya devam edecekler.
Bu ayki en büyük örnek Lies of P. BB seven bir çok arkadaşım oyuna bayıldı ve benim kartla çok rahat 120fps de hiçbir problem yaşamadan oynayabiliyorum. 2 hafta sonra da Cities II gelecek onu da beklemedeyim.
Dizilerden örnek vermişken Netflix e gelecek ay Crown un son sezonu geliyor ve saat başına ortalama 14.4 milyon dolar üstü harcandığı söyleniyor. Aynı şekilde saat başına Stranger Things 30 milyon, House of Dragon 20 milyon harcanmış. Tam tersi abonelik sisteminde olmayan dizilerin bu kadar para harcadığını hiç görmedim.
Sinema sistemi için ama tam tersi beyaz perde daha mantıklı çünkü sinemaya gitmek hala bir aktivite ama tv de dizi izlemek ile sistemden dizi izlemek arasında bir fark yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silkolet -- 10 Ekim 2023; 16:23:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Oyun çok güzel olmuş eski oyunlara göre çeşitli yenilikler getirmişler fakat oyunun yamayla düzeltilmesi gereken performans sorunları var nvidia sürücü güncellenmesi ve ilk yama ile birlikte daha oynanabilir olacağını düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun iyi hoş olmuş da, kimse kusura bakmasın; PS5'teki Gran Turismo 7'nin yakınından bile geçebilecek bir oyun değil. Çok çerez, Gamepass ile free oynanacak bir oyun olmuş. Çok emek, çok içerik var oyunda. Güzel bir kariyer path de yapmışlar belli ki, ama günün sonunda araba kullanıyoruz :) Ve aldığım hissiyat kesinlikle GT7'den iyi değil.
GT7'ye 85/100 veririm,
Buna 68/100 veririm maksimum.
Ayrıca oyunun RT kullanımı çok kötü. Görsel açıdan çamur gibi RT yansımaları var. Genel olarak zaten Ray-Tracing teknolojisinden nefret ediyorum. Eski Gran Turismo ve Forza'lara bakın. Yapay - reflection ile tasarlanan yansımalar çok çok daha güzeldi, keskindi. Gerçek zamanlı değildi, tamam ama öyle olanı da çamur gibi oluyor. Artık yapımcılar da fake yansımalar tasarlamamak için basıyolar DX12'yle gelen RT teknolojisini, geçiyorlar. Sıfır optimizasyon maalesef. Ray Tracing'in en büyük katkısı, çevresel - dünyanın aydınlatmasına fayda sağlıyor. Gerçek hayatta nasılsa, Güneş'in ortam aydınlatmasına benzer şekilde görüyoruz oyunlarda da. Ama yansımalar çöp abi, kimse kusura bakmasın. Yolda birikmiş su üstündeki yansımalara, dünya - ortam ışıklandırmasına OK'im ama araçların üstündeki yansımaları yapmaktan vazgeçin artık rica ediyorum tüm oyun firmalarına. Bas binadaki camdan yansısın Spider-man. Bas yerde biriken suda yansısın Cyberpunk'ta binaların tabelaları, bas GTA 6'ya, şehir komple Ray Tracing ile aydınlansın. Ama arabaların üstüne koymayın şu mereti artık ya...
Neyse, sistemim ve benchmark'ımı da paylaşayım;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 10 Ekim 2023; 19:28:4 >
-
Nvidia 537.58 sürücüsüyle aşağıdaki sonucu alıyorum. İlginç olan, Auto ayarlardan herhangi birini değiştirince FPS yerlerde sürünüyor. Bu haliyle de ram ve Vram tam kullanılmıyor, GPU da %100'e vurmuyor, makine çok atıl kalıyor. Performance target unlocked'da olmasına rağmen FPS nedense refresh rate'e fixlenmiş. Var bi sıkıntı..
-
Digital Foundry ayarlarıyla bu şekilde 537.58 driver ile frame pacing düzelmiş akıcı olmuş oyun. Ama çamur gibi.
Dinamik işleyici kalitesini çözünürlüğünüze göre ayarlayın. Ben High seçtim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 10 Ekim 2023; 19:4:46 >
-
Çözünürlük ölçeğini yüzde 200'e çekince oyun iyi gözükmeye başlıyor. Aslında iyi gözükmek derken de olması gerektiği gibi gözükmeye başlıyor diyelim.
-
537.42 ile 537.58 sürücü arasında forza motorsport 8 açısından hiçbir fark yok.
537.42
537.58
-
Rtx 3070 lap top,i7 işlemci ile hangi ayarları önerirsiniz?2k çözünürlükte diğer ayarlar otomatik olarak fps düşüyor,grafikler ise çamur gibi!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunu her açtığımda shader yüklemesi yapıyor. sizde de öyle mi?
-
gamepass pc ile oynaya bastıgımda küçük bi splash screen çıkıyor ,ondan sonra hata vs vermeden kapanıyor ,çözümünü bilen var mı?
-
Bendede aynı aşırı yavas acılıyor oyun. Sinir bozucu
-
Oyunu büyük heyecanla bekliyordum. Zamanında Forza 3 ve 4'ü liseden arkadaşım ile okuldan çıkıp tüm gün oynardık. Açıkçası Horizon iyi güzel ama yok açık dünya yok her yerden bir challange yok billboard yok etme boş işlerini sevmiyorum ve bir araba oyununa pek yakıştıramıyorum.
Oyun hakkındaki düşüncelerim çoğu arkadaş kadar olumsuz değil ya da ben Motorsport serisini çok özlemişim bilemiyorum. Fakat oyunda bariz sorunlar var, açık dünya oyunlarını, rpg oyunlarını anlıyorum ama bari düz pist olan yarış oyununu düzgün port edin. 7800x3D, RTX 4080, 32GB 6400MHz CL30 ile 1440p'de yine yüksek fps alıyorum 80*90 arası ama böyle bir oyunda daha yüksek fps almam gerekir gibi geliyor ve 3000 serisine sahip arkadaşlar sorunsuz oynamak için baya ayar kısmak zorunda kalacaktır.
PC portu olarak;
-Yaptığınız ayarları oyun bazen ilginç bir şekilde kabul etmiyor. Siz bir ayarı Ultra yapmış olabilirsiniz, Ultra gözüküyor fakat aslında değil. Ya da DLSS açtım sanıyor olabilirsiniz fakat aslında açık değil. Yani benchmark testi paylaşan arkadaşlar aslında tam net sonuca hakim değil.
- Oyunun içinde sinematiklerde bile oyun da pop up çok oluyor. Seyirciler, yol kenarındaki ağaç ya da pistin detayları bir anda belirip, kayboluyor. Rakip araçların texture'ları bir belirip bir kayboluyor.
- SSD'ye kurmadım. Zaten SSD'ye mutlaka kurun modası yeni çıktı. Yükleme süreleri uzun ama yine bir yarış oyununa göre fazla yüklüyor.
- Araba sayı ve seçenek olarak bence seri içinde en yetersiz oyun.
Oyunun beğendiğim yanları:
-Yarış öncesi traning yapmak ve bundan puan kazanmak güzel bir özellik olmuş. İlerde sıkabilir gibi geliyor ama şimdilik gayet keyifli.
-Rakip AI, Online'da gıcık olduğunuz oyuncular gibi olmuş. Acımadan size geçirip, gidiyorlar, yoldan çıkartmaktan çekinmiyorlar.
-Garip olacak ama Forza'yı Street Fighter 6 ile benzeteceğim. SF6'da da daha komboları daha basit yapma hatta telefon oyunu gibi tek tuşa basma gibi dövüş oyunlarına uzak olanlar için seçenekler vardı. Aynı şekilde bu oyunda da drive assist seçenekleri ile yarış oyunları sevmiyorsanız ya da zevkine süreceğim diyorsanız diye bir sürü seçenek koymuşlar. Açıkçası çoğu kişi direk kapatacaktır ama küçük kardeşiniz, çocuğunuz ya da oyunlara ilgisi olmayan tanıdıklarınız için güzel bir seçenek olmuş.
-Yarış öncesi arabaları upgrade yapmazsanız yüksek zorluklarda kazanma şansınız yok.
-Bir aracı sürdükçe level'i artıyor ve ona göre upgrade seçenekleri çıkıyor. Açıkçası bir yandan gereksiz geldi ama bir yandan da hoşuma gitti. Tek kötü yanı atıyorum Supra'yı fullediniz, her şeyi açtınız. Satıp aynısını tekrar alırsanız level sıfırlanmış oluyor.
-Grafiklerini açıkçası beğendim. Bir önceki Motorsport oyununu düşününce çok daha iyi grafikler beklerdim ama gayet hoşuma gitti. Tek kötü yanı Ray Tracing hiç kullanamıyor oyun, aksine normal ayarlardan daha kötü yapıyor. Hele Overhead, top down kamera açısı ile oynuyorsanız, yansımalar baya sapıtıyor.
Sonuç olarak oyunu ben beğendim zevkle oynarım fakat herkese tavsiyem bir süre bekleyin derim illa update'ler ile çok daha iyi bir oyuna dönüşecektir ve son olarak yıllar geçti, o kadar teknoloji çıktı hala yağmurlu havada yarış hissini DriveClub kadar iyi veren oyun gelmedi ona yanarım.
-
Acilen güncelleme alması lazım.
Rog ally de ve 4070 Pc de denedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yahu bildiğin sıkıntı oyun...
AMD ryzen 9 7900x
Nvidia 4070 Tİ
64 GB 6000 MHZ ram,
ile full ayarlarda 65-70 arası FPS alırken bir anda yarıya düştü FPS...
Girip çıkınca düzeldi...
Ayrıca RTX'i düşürünce FPS düşüyor...
Tersi olması gerekmiyormuydu bunun...
Komedi yav...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 10 Ekim 2023; 23:4:42 > -
Oyun high ayarda bile çamur gibi gözüküyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her zaman için saygı duyduğum bir seri olmasına karşın bir kaç oyundur ne yazık ki ilk çıkışında ki o ihtişamını ve bir sonraki motorsport oyununu beklerken duyduğum heyecanı git gide kaybetmiş bulunuyorum malesef. Tıpkı gran turismo hezimeti gibi... Çoğu kişi için herşey yolunda olabilir başkalarının düşündüğüne diyeceğim yok ama deneyimli bir oyuncu olarak bir iki kelam da ben etmek isterim .
Öncelikle oyun çıktığından beri yazılan mesajlara fırsat buldukça şöyle bir göz attım ama genel olarak simülasyona yakın bir sürüş hedeflemeye gayret eden bir oyunda neyden bahsedilmemesi gerekiyorsa ondan bahsedilmiş çoğu mesajda ilginçtir ki ... Grafikler, kötü optimizasyon , çeşitli hatalar vs ama özellikle grafikler . Elbette bahsedilecek bunlardan ama en çok sürüşten bahsedilmesi gerekiyorken çevre görselleri, asfalt , ağaçlar vs falan bunların yoğun olarak konuşulduğunu görmek garip oldu benim için , herneyse esas olay en azından benim için sürüş ve ne yazık ki o da çok kötü . Tabi burada kötü kelimesini açmak gerekiyor, bu kelimeyi kullanma şekli bile çoğu insan için farklı , öncelikle deneyim etmediğim bir simülasyon oyunu kalmadı diyebilirim , bu oyunun saf bir sürüş simülasyonu olmadığı da ortada ama gerçekçiliği ucundan yakalama hedefi ile ortaya çıkan bir oyun sonuç olarak ve bunu gerçekten yapan lfs , iracing , GTR, Assetto Corsa gibi ciddi sürüş simülasyonları yanında gerçekten komik görünüyor forza motorsport... Bunu üzülerek söylüyorum elbette , hiçbir oyunun fanatiği olmadım çok şükür , hataları neyse onlardan hep bahsetmişimdir. Deli gibi bir gran turismo sever olarak belkide en çok ben bahsetmişimdir oyun ile ilgili sıkıntılardan... Keza arcade arenada test drive serisine olan ilgim az çok bilinir forumun ilgili bölümlerinde , orada da hangi oyun için ne kötü ne iyi çekinmem direkt söylerim , forza içinde değişen bir şey yok elbette . Keşke şu seriye daha fazla özen gösterilseymiş diyorum , yani gerçekçi sürüş arayan birine bu oyunu önerir miyim asla , peki arcade seven mi oynasın o da asla :) O nedenle bu oyun için ben ne yazık ki olumlu bir şeyler söyleyemeyeceğim bir simülasyon sever olarak dostlar .
Beğenenler mutlaka olacaktır , keyif aldıkları sürece kimin ne oynadığı elbette önemli değil ama benim bakış açım ile yaklaşan oyuncular için referans olsun diye izlenimlerimi paylaşıyorum sadece. Umarım daha iyi bir oyuna kavuşur bu seri ...
Edit: İmla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 11 Ekim 2023; 7:41:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aynısı bende de oluyor 2 gündür çözüm arıyorum ama bulamadım
-
2K cozunurluk RT kapalı kalan ayarlar high olacak şekilde 60'ın altına düşmeden oynuyorum, genel 70 küsür FPS alıyorum 6700 XT ile. Ama görüntü çamur gibi, sürekli bir bulanıklık hali var native res oynadığım halde, yansımalar pikselleniyor, gölgeler bile pop-up oluyor yeri geliyor, oyunu port edememişler. GPU kullanımı yüksekmiş gibi görünse de oyun ekran kartını adam akıllı kullanmıyor, benim kart Nitro Plus normalde tam yük altında 200 W civarı çekmesi lazım Forza oynarken 130-150 W arası takılıyor. İşlemcim biraz zayıf, i512400F, o mu darboğaz yapıyor diye baktım onda da hiçbir çekirdek yüzde 50-60 yükü geçmiyor, 2 tanesi hiç kullanılmıyor zaten leş gibi CPU optimizasyonu yapmışlar. Oyun M2'ye kurulu neresi darboğaz yapıyor bilmiyorum.
AMD sürücü çıkarır Turn 10 de düzgünce bir yama getirirse baya baya oynanır hale gelir şu anda da leş gibi grafiklerle olsa da keyifli oynuyorum.
Forza 2'den beri oynuyorum bu seriyi, çok da severim, özellikle 360 zamanı xbox forumlarında takılan varsa beni hatırlar. 5-6-7 seriyi geriye götüren oyunlar oldu özellikle 7 çok kötü bir oyundu seri standartları düşünüldüğünde. FM 2023 bence oyun olarak olmuş, kariyer beni pek ilgilendirmiyor ama fena değile benziyor, sesler geliştirilmiş, oynanista gelişme var fizikler geliştirilmiş pit stop, tyre wear ve yakıt olayı olması gerektiği gibi oyuna eklenmiş stratejik derinlik gelmiş yarışlara. Forza'yı seven adam zaten pist yarısı seviyordur Horizon ile karsilastirmanin bir anlamı yok. Şu anda gamepasste diye Horizon'cu tayfa da multide ama onlar 2 ayı bulmaz sıkılıp gidecekler. Oyunun rakibi GT7, PS5 sahibi olarak onu da oynadım uzunca süre o bundan daha başarılı bir oyun bütüncül bakıldığında, ancak elinizde direksiyon yoksa gamepad ile oynamak için Forza daha uygun ve keyifli bir oyun o açıdan ben bu Forza'yı oynarım. Grafik işlerini PC'de düzene koysunlar multide hopper'lar çok keyifli olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam grafiklerin kötü görünmesi ile ilgili bir önceki sayfada yazdığım mesajı tekrar aşağı yapıştırıyorum; kartınızın gücü yetiyorsa bir bakın bu ayara:
Alıntı
metni:Arkadaşlar bende de görüntü bulanık gibiydi ve grafikler kötü görünüyordu. "Çözünürlük Ölçeği" ni %100'den %150 ye çıkarınca grafikler güzelleşti ve görüntü keskinleşti. Ekran Kartı gücü yetenler mümkün olduğu kadar bu değeri arttırsın. Kartım 6900XT, Monitör 2K 144Hz, ortalama 80-85fps akıcı ve güzel görüntü elde ettim diye düşünüyorum. (%200 yemedi :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X