Araçlarla ilgili küçük tüyolar vereeyim. Aldığınız aracı hemen yarışlara sokmayın biraz serbest antreman yaparak lvl yükseltin. En iyi yer lemans. Araçların hiçbirini otomatik yüksetme yapmayın öncelik lastik genişletme lastik ve kule gergileri almaya çalışın sonra aerodinamik yapın. Önce arka kanat sonra tampon takın. Fren basınç ayarınız mutlaka %80 olsun . Aracınızı mutlaka ayar çekin hazır ayarlar bi işe yaramıyor. Aracınızı herzaman viraj odaklı yapın sonrası zaten basit. |
Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (15. sayfa)
-
-
2022 reveal videosu ile final halinin karşılaştırma videosu baya üzdü yalnız. Işıklandırmayı rezil hale getirmişler. Assets falan geçtim de o ışıklandırma büyük bir downgrade etkisi yaratmış.
-
Oyunu iade ettim ama düzeldikten sonra alırsam notlarıma ekledim eline sağlık 🙏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Yarıs oyunlarını sevenler grafıge takılmazlar.Yarıs ıyı ıse grafıkler onemsızdır.Oyun ıyı mı degıl o yuzden grafıkler cok sahane olsa neye yarar.
Oyun sım dıye gecıyor ama sım ıle alakası yok.Madde madde saymaya gerek yok ama en azından sımulasyon olabılırdı.
GT ve Forza sım yarısı oyunu yapamıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 23 Ekim 2023; 22:32:44 > -
Valla hocam ben yarış oyunu severim ama grafiğe çok takıyorum. Neden wrc 7 değil de Dirt rally oynadığımı daha iyi açıklıyor bu durum. Dirt rallyde grafikler çok gerçekçiydi. Yarış oyunu olarak aşırı sim isteyen biri değilim ama beni zorlasın da isterim.
oyun oynayan grafiğe takılmalı.görsellik olmazsa oyunun ne anlamı var.grafik olmasın atmosfer olmasın e ne olsun!
-
Grafik tabiki önemli araç modellemesi,çevre detayı,ışıklandırma,yansımalar hepsi önemli. Hatta forza serisinde oldum olası en sevmediğim şey jantların araç hızlanırken animasyonun bi anda değişmesi yani animasyon koymuşlar janta fizik koymayı uygun görmemişler. Yarıştayken araca yandan bakın hafif hızlanarak ilerleyin berbat görüntüye tanık olun. Maalesef bunu takıntı yaptım ben..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunlar ile ilgili bir rehber hazırlayabilir misin özellikle araç ayar çekme kısmını genelini anlatacak şekilde?
Birde oyuna her girdiğimde "Optimizing Shaders" ayarlaması yapıyor yok mu bunun bir çözümü 10 dakika filan bekletiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 24 Ekim 2023; 1:13:50 > -
Sanırım yanlıs anlasıldım.Sımdı ortada duzgun bır yarıs oyunu yoksa grafıgın bır onemı yok demek ıstıyorum.Grafık mı onemlı yoksa fızık efektlerı, surus dınamıgı, hasar modellemesı ve suruse etkısı mı onemlı.
Sızı detaylarda bogmak ıstemıyorum ama sanırım benım ıstedıgım bır sım asla cıkamayacak
-
Forza Support on XtwitterForza Support on Xhttps://twitter.com/forza_support/status/1716576493156118568?t=OC3nz_3DE1v8MVPKc43Vqw&s=19
Yarın güncelleme geliyormuş :) Benim yaşadığım sorunla ilgili hemde sevindirdi :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sizin yaşadığınız sorun neydi
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157148317
Yükseltme ekranında sonsuz döngüde kalıyordu hocam.
-
Sadece bunu çözecekler galiba başka güncelleme notu göremedim.halbuki pc de optimize değil bence oyun
-
Aynen hocam hotfix zaten acil koduyla :)
Dediğiniz gibi çok daha büyük güncellemelere ihtiyacı var pc de optimizasyon ve grafik olarak.
Yukarda arkadaşta atmış zaten fm3 teki görsellere bak şimdikine bak hey gidi heeyyyyy
-
Bu hızla devam ederlerse oyunun düzeleceğine inanmıyorum, zaten bir süre sonrada güncellemeyi bırakırlar büyük ihtimal.
Grafik sorunları düzelene kadar online lobilere giriyorum ama orda da büyük sorunlar var.
Bir sürü teknik sorunların yanında bir de oyuncu eşleştirme sistemi berbat. Galiba iracing ten örnek almışlar Güvenlik ve Beceri derecesi var ama hiç bir işe yaramıyor. 4998 puana ulaştım (maksimum 5000) ama hala 24 kişilik lobilerde sadece 2 veya 3 kişi hızlı geri kalan 1,15 saniyelik pistte 5 saniye yavaş. Tüm grid bu yüzden bir birinden kopuk yarışıyor ve rekabet yok.
Bu oyun Turn10 a hiç yakışmadı, game pass olayının oyunların kalitesini düşürecek tezine inanmaya başladım.
-
Hocam bu jantlardaki olay kesinlikle yapımcıların problem olarak gördüğü bir şey değil, kasıtlı yapılan ve kötü bir tasarım tercihi. Benim de takıntı yaptığım bir konuydu, neyse ki çözümü var.
PG ekibi neyse de Turn 10 ekibinin bu gibi detayları halletmesini bekleriz ama yapmamışlar malesef.
FH5te bunu farkedip mod yapmışlardı, aynı modder FM için de yaptı.
sadece client side bir değişim bu yani tamamen kozmetik. sadece modu yükleyen kişide böyle gözükür. oyun çıktığından beridir kullanıyorum onlarca multi yarış yaptım, en ufak sorun çıkmadı.
arşivin içindeki modded içindeki media klasörünü, oyunun kurulu olduğu yere atıp değiştiriyorsunuz bu kadar.
Örnek olarak bendeki dizin şöyle :
F:\XboxGames\Forza Motorsport\Content\ media klasörü buraya atılacak.
steam kullanıcılarında klasör yerlerinde ufak farklar olabilir dikkat etsinler. oyunun açık dosyaları media klasörü içerisinde bulunuyor.
Grafikleri ben de çok eleştirdim, ne eski forza kalitesiyle ne de 2022 ingame demosuyla uzaktan yakından alakasız, modelleme ve ışıklandırmanın sırıttığı renk derinliği olmayan tuhaf bir yapısı var.
nexus mods :: forza motorsport (2023)Sharper and Less Washed Out Visualshttps://www.nexusmods.com/forzamotorsport/mods/11Çıktığından beri bu modu da sorunsuz kullanıyorum. Görüntü netliği ve canlılığında orijinaline göre biraz farketti. daha kabul edilebilir durumda en azından.
modlarla ilgili genel bir not düşeyim: Oyuna resmî olarak her patch geldiğinde modları tekrar kurmalısınız ki aktif olabilsin.
-
Hocam çok teşekkürler. Bunun modla düzeleceği ihtimali aklıma gelmezdi. Teker jant fiziğiyle alakalıdır zannediyordum. Sabırla akşam olmasını bekliyorum..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunları Gamepassli olanlarda aynısını mı yapıyor?
-
Evet. Anlattığım yöntem zaten MS store-gamepass kullanıcıları için hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X