Şimdi Ara

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
23
Favori
24.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son güncelleme ile performansta iyileşme var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt
    Evet bende merak ediyorum

• Gaea kullanıcısına yanıt

Hepsini anladım da Makro programı nedir? Orasını anlamadım.

• MARCO kullanıcısına yanıt

Bende hala arada sonsuz döngüye geliyor yükseltme ekranında tam çözememişler bu sorunu Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) 

Ne o tam olarak screenshot yüklermisin.

• mczaga kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157148317

Bende oyunun ilk girişinde "Optimizing Shaders %100" 'e getiriyor her seferinde bu dediğin hiç olmadı bir kaç kez oyun dondu vs. ama onlarda sürekli yapmadı.

Belkide windows'un güncel değildir vs.

• mczaga kullanıcısına yanıt

afk kalınca oto pilotta olsa bile oyun 10 dakka sonra felan duruyor . ille 10 dakkada bir rastgele arabaya komut vermen isteniyor . makro programı senin yerine basınca rahatça afk kalabiliyorsun . ben gaz tuşuna 6 saniyede bir kez bas yeter ayarı verdim takılıyo öyle geceleri 3.5 saatte bir bir araba 50 lvl mis 200k da para geliyor

• beyler performans artırıcı cfg buldum 1080p medium dynamicte 30 fps alırken şimdi 55-60 sabit alıyorum. 1600x900 illetinden kurtuldum . ayrıca blur efektini kaldıran cfg de var . sallıyorum bi link buraya .

performans cfg link burda : Tıkla İndir

dosya'yı şuraya yapıştırıyorsunuz(değiştirilecek eskisi ile, eskisinin yedeğini alın)

C:\XboxGames\Forza Motorsport\Content\media\base\gametunablesettings

işlem tamamlandıktan sonra oyunda dinamik ölçeklendirmede düşük orta yüksek ultra felan var. orda bi tane daha ayar çıkacak Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) . UNKNOWN ismi . neyse onu seçin gelişmiş ayarlardan istediğiniz ayarı yapıp test edin . saçmalarsa fps drop yemesi gibi yapıyo . res atın oyuna düzelir sonra ver elini amariga . low end gamingler için bulunmaz nimet . en azından performans update gelene kadar hayli iş gördü online'da akıcı oynanıyo .

--------------------------------------------------------------------------------------

bu da netlik artırıcı :

C:\XboxGames\Forza Motorsport\Content\media\base\tracks

dosyaların yedeklerini almayhı unutmayın . 1650ti laptop ile 1080p 60 fps . orta dynamic render . araba detayı orta, araba boyası detayı yüksek . ekran kartı 4gb . 6-8 gb olanlar ayar yükseltebilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 27 Ekim 2023; 22:55:11 >

Hocam benim ekran kartı rtx 3060 fakat benim bilgisayarda 45-50 fps kasıyor gibi neyi yanlış yapıyorum bu attığın dosyalar işime yarar değil mi

• Akıllarda tek bir soru; Bu oyun neden 200den fazla sorunla piyasaya sürüldü?

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)

• Kalibrexx kullanıcısına yanıt

evet yarar ışıklandırmaları kapatıp kimilerinin detayını kısıyor . adamlar araba poligonlarını boş geçip ışıklandırma ve blur efekti ile gerçek insan gözünün gördüğüne benzer bişey yapmaya çalışmışlar . bütün grafik kartı matematiği ışıklandırmaya gidiyor resmen . 3060 ile 45-60 olmaması lazım ultra falan açıyorsan bilemem .

2k da otomatikte açıyorum hocam galiba, orda Bi hatam oldu

• Kalibrexx kullanıcısına yanıt

evet manuel ayarlaman lazım gelişmiş grafik ayarlarından . dediğim dosyaları attığın zaman dinamik işleme unknown olacak . kalanını kendin elle yaparak fps tartacaksın işte araba detayı pist- boya kalitesi vs vs. . oyun biraz forza7'yte dönüyor ama akıcı . özellikle online'de hiç problem yaşamıyorum kasma fps drop vs.

Teşekkür ederim

• Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bu renderscenarios bilgisi için teşekkür ederim. Farkettim ki ultra presetindeki globa.xml dosyasındaki fark sadece aynı parametrelerdeki farklı değerler değil, ek satırlar da içeriyor.

şöyle bir yöntem denedim ve faydasını gördüm. ultradaki global dosyasını high klasörü içine attım ve onu da kendimce biraz kurcalayıp düzenledim. depth of field gibi şeyler hiçbir presette açık değilmiş mesela, ben açtım.

Basetracksettings i de editlemiştim nexustaki modu baz alarak. şu anki özellikle araç kalitesinden oldukça memnunum. araçlar gerek akan oyunda gerek diğer sahnelerde hep kötü gözüküyor, sırıtıyordu. sebebi hem ilginç aydınlatma tercihi hem de bir takım çözünürlüklerin düşük ayarlanmasıymış.

bloom ve colorgrading gibi ışıklandırmayı ve renkpaletini etkileyen şeyler normalde kapalıydı, onları da açtım.

Araçların ve pistlerin shader kalitesi, yansıma ve boya çözünürlüğü, genel cubemap yansıma ve gökyüzü çözünürlükleri nedense ultra presette bile düşük ayarlanmış. yükselttim. oyun içinde dediğiniz gibi seyirciler vs ayarları bulunmayan bir başka ayar da ses kalitesi. global ve userconfig dosyalarında bunu da en yüksek kaliteye çektim. audio quality 3 şeklinde.

ultra presette render çözünürlüğü olarak 2160p ayarlıydı, onu 1440p ye ayarladım. yani artık oyunda dinamik render kalitesi olarak yüksek seçtiğimde, ultradaki değerler 4k yerine 2k olarak aktif oluyor.

• steam dolar kuruna geçince daha mı artar fiyatı arkadaşlar ?

• Gamermn kullanıcısına yanıt
    Şu an için bir belirsizlik var ama benim düşüncem kesin artar. Nedeni ise Xbox kendi sisteminde ve Steam de bazı oyunlaeın fiyatlarını güncelledi. Halo Infinite şu an 1700 lira Steam de.

FM8 900 lira şu anda. Almayı düşünen varsa kesin alsın. Şu an 31 32 dolara tekabül ediyor 70 dolarlık oyun. Yeni sistemde Steam in önerdiği kur da bu civara denk geliyor. Güncelleme ihtimalleri yüksek ben artacağınk düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.