< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (25. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Oyunda elde ettiği kredilerin önemli bir kısmını kaybeden başka arkadaş var mı? FM7den beri devam eden bir glitch in olduğundan daha önce bahsetmiştim.
krallar onu düzelttiklerini iddia etmişler, ancak haksız elde edilen kredi ve driver level ları oyuncuların ellerinden alındı diyorlar. neyi ne kadar düzelttikleri belirsiz, ancak hakkıyla grind yapanların bile ilerlemesini mahvettiler.
hayatımda hiledir glitchtir hiç kullanmadım. bu turn10 agam bizimle eglenir? hani açığı kullansaydım onlarca milyon kredim olurdu, birçok aracı da almış olurdum değil mi.
5.5m kadar vardı, bir baktım 2.5m kredi kalmış. driver level ilerlemem (lvl 367) duruyor, sadece parayı azaltmışlar. çok tuhaf bir yaptırım. update 2 öncesi oynayanlar için de sus payı olarak audi r8 2020 aracını hediye etmişler. "iyi niyet göstergesi" ymiş.
üstelik hâlâ pist detayları, çim detayları eksik, araç modellerinde sorun var, cubemap yansıma çözünürlükleri çok düşük ayarlanmış. RT modunda global aydınlatma yok (ışıklandırmanın temeli bunun üzerine inşa edilmiş), vaat ettiklerinden çok uzak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 3 Ocak 2024; 0:7:17 >
-
Boşa gelen bi güncelleme daha. Yazık.
-
Hala şu Texture Rendering kaybolması sorununu çözememişler. Şaka gibi, yarışın ortasında bir anda asfalt, seyirciler vs..çoğu doku kayboluyor :) Pisti tanıyorsan tahmini şekilde yarışı tamamlamaya çalışıyorsun :D Son yılların modası da, bitmemiş, bozuk oyunları çıkarıp bir de üstüne, önemli hiç bir derde derman olmayan çakma patch'ler yayınlamak. Nerede o satın aldığımız CD'yi "tak çalıştır ve oyunu bitir" dönemi, nerede şimdinin ergenleri hedefleyen, kalitenin düşürülüp, kolay ve basiretsiz tüketime yönlendiren dönemi :(
-
2 ay üzerine oyuna bir gireyim dedim. Oyun açmıyor, siyah ekranda kalıyor. İlk açtığımda gölgelendiriciler optimize ediliyor diyordu.Optimize bitmesine rağmen o ekranda kadı, sonra tekrar oyunu kapatıp , tekrar açtım, siyah ekranda kaldı.Böyle berbat bir optimizasyon görmedim. Bir de şu çöpü yılın yarış oyunu ödülünü verdiler. Yazık.
-
Hocam sorması ayıptır ama 5.5m'ı nasıl kastın acaba normal yol dediğin nedir tam olarak?
Ben glitch ile 5m kasıp harcamıştım belli bir level'e gelmiştim benden hiç bir şey gitmemiş ne level ne de harcayıp aldığım araçlar.
-
Aynı durum bende de var. Sürekli alt tab yaparak başka bir uygulamayla (örneğin tarayıcı) arasında gidip gelirseniz kademe kademe ilerliyor oyunun açılması. En son giriş ekranına geldiğinizde düzeliyor. Garip bir durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hâlâ lambo sesto elemento almamış olan varsa, öne çıkan kariyer kısmındaki prestige tour etkinliklerini mutlaka bitirmenizi öneririm. Oyunda baktığımda 4 günü kaldığı yazıyor.
-
Bu mesaj üzerine girip aldım onu peki bu normal yollardan 5.5 milyon crediti nasıl kastığını yazmadın hala?
-
Normal yollardan 5.5m kastım demedim daha önce.
yine de genel olarak anlatayım. bolca yarış etkinliği kurup (10-20 turluk drivatar olmadan özel kurallar belirlenen yarışlar + serbest sürüşler) şu lanet araç level kasma muhabbeti için oynadım. hem xp hem credit olarak iyi kazandırıyordu. bu yarışlarda afk methodu var, tüm destekleri açıp kendi kendine sürmeye bırakıyorsun, ancak önlem olarak 15dkda bir oyun duraklamaya alıp orada mısınız diye pencere açıyor. ki ben bunu da kullanmadım. bu gibi açıkları sömürüp milyonlarca kredi kazananlar oldu.
fm7den beri olan burada da daha önce belirttiğim bir glitch vardı. deneme amaçlı bir kere yaptım ve bıraktım. 50 kadar fazladan driver level ve 1m a yakın bir kredi elde ettim. 1m bile değil bakın. açığı suistimal etmedim, milyonlarca credit kazanmadım, yüzlerce aracı almadım. isteseydim birkaç saatte hepsini yapabilirdim. ki yapanlar var, bu açık fixlenene kadar atı alan üsküdarı çoktan geçmişti. ytda videoları vardı millet baya faydalandı. haksız kazanç elde edenlere yaptırım uyguladık filan diyorlar bir de utanmadan.
oyunu da gamepass ile oynuyorum, yani satın almadım, önsipariş yapmadım, (zaten bu rezil çıkış hâliyle 2 saat bile oynamadan iade ederdim almış olsaydım) vip üyelik filan almadım hani yapılı araçlarla ve ek krediyle vs başlamadım. tamamen sıfırdan. dediğim giib bolca serbest yarış yapıp beğenmediğim araçları da sattım. kariyer modundaki içeriklerin de büyük kısmını bitirdim.
burada forza ekibi, oyunu düzeltmek ve geliştirmek dururken yıllardır olan açığı kapatıyorlar, kendi hataları yüzünden masum oyuncuları cezalandırıyorlar. bazı yorumlara denk geldim, en ufak bir glitch kullanmadığı hâlde level ve credit i azaltılan, level ı sıfırlanan kişiler var. oyunun çıktığı o hâli zaten facia, üstüne bu yaptırım hiç adil olmadı demek istediğim bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 28 Aralık 2023; 21:58:20 >
-
Oyunla ilgili eleştirilerime ek yapmak ve birkaç not eklemek istiyorum:
Manufacturer (üretici) bonuslu driveclub oyunundakine benzer level progress sistemi yapmak yerine, tek tek araç bazlı saçma sapan bu level sistemini kim icat ettiyse ve bu son kararı kim verdiyse, onların kulaklarını her oynayışımda çınlatıyorum, bunu da özellikle belirtmek isterim yeri gelmişken... umarım TDU solarcrown da patlamaz, zira forza markasından artık eskisi gibi memnun olamayacağım bu gidişle.
Şu saçma penalty sistemi ve tuhaf multiplayer modları. Modifiyesiz de yapabildiğimiz multiplayer etkinlikler var, ancak orada da tuning ler ufak farklar yaratıyor. şöyle sınıf bazlı tamamen eşit şartlarda asla yarışamıyorsunuz. onlarca saat ayırıp tek tek tuning leri ince detayına kadar öğrenmek de zul geliyor, istemiyorum. son sürat gelip bize çarpanlar yerine oyunun penalty olarak bizi cezalandırması da can sıkıcı.
ve gelelim çok eleştirdiğim görsel derinliğin olmayışı ve özellikle RT nin ortam karartması (AO) harici hiçbir etkisi olmayışına rağmen deli gibi performans götürüsü olmasına.
renderscenarios klasöründe dinamik işleme kalitesi olarak bildiğimiz ayara ait parametreler içeren detaylı dosyalar var. akan oyundan arasahnelere kadar belirlenmiş.
RTGI yani RT global aydınlatma konusundaki eksikliiğe hep vurgu yapıyordum ya. yapımcılar kasıtlı olarak RTGI özelliğini kapatmışlar yakın zamanda onu farkettim. RT ve render kalitesini ultra da yapsanız normalde aktif olmuyor.
dosyalar açık şekilde kurduğum ve modding e meraklı olduğum için bir süredir kurcalıyordum. Bu RTGI özelliğini aktif eden parametreyi ilgili dosyaya ekleyince, oyunda RT açtığımda pist yüklenme ekranından öteye gitmiyor, oyundan atıyor.
ForzaMotorsport/Content/media/pcfamily/renderscenarios/visualtarget/ içerisinde race.xml gibi bazı dosyalarda (ayrıca car theater ve cinematics içinde) yer alıyor merak eden bakabilr.ilgili parametre bu : <RTGI_Enabled value="1"/> böyle birkaç ilginç kod daha var oyunun kendisinde aktif olmayan. diğer render kalitesinin ilgili dosyaları da klasörlere ayrılmış (low, medium, high , ultra) bu visualtarget ayarları oyunda aktif olarak kullanılmıyor. ayrıca full RT yansımaları da kapalı durumda. RT açsanız bile oyun hâlâ cubemap ve ssr tekniğini kullanıyor. bunun ötesinde, dediğim gibi en büyük eksik RTGI . cidden çok farkediyor bunun eksikliği.
ya fh5te yaptıkları gibi büyük geliştirmeler yapacaklar ya da tam batacak bu oyun. ortası yok gibi duruyor. araç modellerinin de güncelleneceği yok. söz verdikleri materyal kalitesini ve RTGI ı geri getirecekler mi, göreceğiz.
oyunun arayüzü de akan oyundaki renk derinliği de tanıtımlarda, demolarda gösterilenlerin çok gerisinde. ayrıca araç materyal ve modellerinde büyük sorunlar var. gerçek hayattaki karşılığından alakasız iç dizaynlara ek olarak, araç boya materyal ve shaderlarında problem var. renk doğruluğu ve yansıyan yüzeylerde eksiklikler var. sahnesine göre değişmekle birlikte, bazı renkler çok alakasız görünüyor.
bazı ferrari modelleri ve bmw nin m3gts gibi araçlarında, devir yükseldikçe çıkan shift lights lar yok mesela.
"tamamen next-gen için baştan sıfırdan yapıldı" "teknik olarak gelmiş geçmiş en ileri seviyede yarış oyunu" gibi iddialı lafların altını doldurmak bir yana, kendi standartlarının da çok altında bir ürün ortaya çıkmış malesef. utanç verici işler yaptılar ancak utanmıyorlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 4 Ocak 2024; 13:17:19 >
-
Yazdıkların yukarıda bu yazdıklarından Bug'ı kullanmayıp normal yoldan 5.5 milyon kastığını anlamış olmam çok normal üstüne de "ancak hakkıyla grind yapanların bile ilerlemesini mahvettiler." bunu demişsin hakkıyla kasanların nasıl ilerlemesini mahvettiler acaba?
Birde şunu sorayım Bug'ı kullananlar kullanmayanlara ne zarar veriyor ve ya verdi?Oyunda bedavaya tüm araçları kiralayabiliyorsun üstüne yani oyunda ki rekabet FPS oyunlarındaki gibi değil ki BUG bir mesele olsun öyle bir anlatıyorsun ki oyunu oynamamış bir oyuna başlamak isteyen kişi bu oyunda hile var zannedecek bu anlatımın ile.
Oyunda eleştirilecek şeyler var ama bu BUG ile Credit kasmak en son şey olurdu bana kalırsa.
-
- sürekli bug demene tutuldum ustam. bug, oyun hatasıdır forzada da yüzlercesi mevcut. benim bahsettiğim açıklar glitch ve exploit olarak, yapımcılar tarafından bazen kasten bazen de yanlışlıkla eklenen durumlar oluyor. Nasıl yaptırım uyguladıklarını da net olarak anlattım. daha ne kadar basit anlatabilirim.
- açığı kullanmakla kimse diğerlerine zarar vermedi aslında. fazlaca suistimal ettikleri (abuse), absürd miktarda kazandıkları krediyle istedikleri her araca kolayca erişebildiler kısa sürede. ki ben açığı kullananlara da bir şey demiyorum, firmanın kurunun yanında yaşı da yakan tavrını eleştiriyorum burada.
- devamlı lafımı çarpıtıp, bir kısmını cımbızla alıp gereksiz sorular sormuşsun. Hile ne alaka? aklı başında olan kimse o yazdıklarımdan hile anlamını çıkarmaz. hile zaten mümkün değil, en ufak 3. parti yazılım çalıştırmanı oyunun sistemi algılıyor ve hemen geçici ban atıyorlar.
- Oyunu bu hâlde çıkaran, açıkları yamamadan uzun süre bekleten, sonra da oyunu düzeltmek yerine açığı kullananlara yaptırım uygulayan ben değilim. senin bu sorularının muhatabı da ben değilim. zaman zaman forza forumlarında ve anketlerinde şansımı denemiş ve sonuç alamamış, iki ana serisinde de birçok oyununu oynamış ve artık bu markadan umudunu kaybetmiş biriyim. Bariz bir geriye gidiş var çünkü birçok konuda.
iyi yönlerine odaklanmaya çalışıyorum, burada gözlemlerimi paylaşıyorum bir sonuca varmayacak olsa da.
-
1.Tutulma demene tutuldum Bug derim exploit derim glitch derim hile derim derim de derim burada terminoloji kasmıyoruz buna tepki vermen de saçma çünkü olayı saptırıyorsun.
2.Başından beri sorduğum soruyu başka başka şeyler ekleyerek sormayıp hala üstüne "Kurunun yanında yaş da yandı" diyerek devam ettiriyorsun.
3.Lafını cımbızla alacağım tabi çünkü saçma bulduğum kısmı soracağım ne olduğunu konuyu dağıtmadan öğrenebilmek için.
4.Ben uzatmamak adına herşeyi yapıyorum sen burada yazdıkça yazıyorsun ve bu yazdıklarının içine böyle cımbızla alınması için bir cümle kurup bırakıyorsun sonrada insanları "Aaa lafımı çarpıttın aaa cımbızla aldın" diyemezsin.
Sana basitçe sorulan soru şuydu "Nerede kurunun yanında yaş yandı?" diye soruldu ve hala cevap veremedin ve hala uzatıp cevap vermek şöyle dursun aynı iddiayı dile getiriyorsun vallahi pes.
5.5Milyonu bug ile kasmışsın ve üstüne isyan ettin ve başka bir şey olmuş gibi kendince bir gizem kattın fakat yemedi kabul et.
-
Mesele terminoloji değil. yanlış biliyorsun ve yanlış ifadelerle iftira atıyorsun.
bugla kredi filan da kasmadım. anlaman kıt galiba.
Bu haksız yaptırımı istediğim gibi eleştiririm, sana soracak değilim. sana bir şey ıspatlamak zorunda da değilim.
başından beri uzatan sendin. ısrarla bir soru sordun, ben de detaylıca açıkladım insan gibi. ama kahabat bende ki senin gibi saygısız ve peşin hükümlü birine laf anlattım.
-
Hahaha Normal yol ile mi kastın sana bunu daha önce sorup taktiğini sormuştum ve Normal yol ile kasmadığını söylemiştin şimdi de bug ile kasmadım diyorsun kafan iyi mi senin?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X