Şimdi Ara

Fotoğraf makinası almak istiyorum ama acemiyim YARDIM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 5 yıldır Fujifilm Finepix A 920 modelini kullanıyordum. Normal kompakt cihaz. Askerden gelmeme mutabık daha kaliteli bir şey düşündüğümden bu makinayı sattım. İstediğim gerek kız arkadaşımla, gerek arkadaşlarımla olan fotoğrafların daha kaliteli olması. Bilgisayara attığında etkilenmek. Mesela arka planı flulaştırıp sadece poz vereni netlemek. Maçlara gittiğimde de tribünden sahaya zoomladığımda kalitesi bozulmayan fotoğraf isterim. Ve son olarak mümkünse Full HD ama en az HD video çeksin.

Bu sebeple ilk olarak Canon EOS 1100 D düşündüm. 18-55 lensiyle beraber. Zira hem Canon hem giriş seviyesi model fiyatı da iyi. Ancak bugün Gold'da ki eleman eğer profesyonel ilgilenmeyeceksen bana Fujifilm HS25 veya Fujifilm HS30'dan birini almamı önerdi. Dediğine göre Fujifilm'lerin yaptığını yapmam için Canon veya Nikon'da 2000 TL'lık harcama yapıp lens almam gerekirmiş. Fujifilm'lerin yarı profesyonel olduğunu söyledi.

Bütçem 1300 TL civarı. Ben de açıkçası çok profesyonel, öyle lensleri sürekli değiştirim, kuş böcek resmi çekeyim diye değil de hobi olarak yukarıda söylediğim şeyleri çok daha kaliteli yapmak için makina istiyorum. O yüzden adamın söylediği bana mantıklı geldi.

Askerden geleli 15 gün oldu ve hem telefon hem bilgisayarımı yeniledim, sadece fotoğraf makinasını almak kaldı. Lakin bu piyasadan da pek anlamıyorum. Yani acemiyim. Sizden ricam bu 3 modeli değerlendirir misiniz, almaya değer mi ? Veya yukarıdaki isteklerime göre bu 3 model dışında önereceğiniz SLR veya yarı profesyonel makina var mıdır ? Cevaplarsanız çok sevinirim, şimdiden çok teşekkür ederim..

• http://www.sanalpazar.com/Fujifilm-Finepix-Hs30-Exr-Dijital-Fotograf-Makinesi__isp6512206

YUKARIDAKİ MAKİNEYE BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM. PİYASADA 1750 TL YE SATIYORLAR VE SADECE MAKİNE VERİYORLAR. BU SATICIDA YANINDA ÇANTA+HAFIZA KARTI+PARASOLEY DE VERİLİYOR.
  • Jiddi hocam baya saydırdı ki onay bekleniyorsize önerim şöyle bir kit alın
    http://www.fotografium.com/urun/canon-1100d-18-55-75-300-zoom-lens-dslr-fotogaf-makinesi.aspx
    18-55 ile arkası flu portreler çekersiniz 75-300 zoom ilede uzak mesafedeki objeleri futbol maçındaki futbolcuyu mesela DSLR cihazlar tatminkar fotoğraflar ortaya çıkartır
  • Dilim döndüğünce ben de birşeyler yazayım...

Kullanmış olduğunuz kompakt makina 4X oranında bir zoom sağlarken size yeterli gelmişmiydi bilmiyorum ama (dijital 7X i saymıyorum hiç ama kullanırken siz bunu optik bir yakınlaşma diye düşünerek belki de aradığınız kaliteye ulaşamadığınızı düşündünüz hep) 1100D iler beraber alacağınız 18/55 lens 3X zoom oranı ile size ancak oturduğunuz yerden gördüğünüz görüntüden çok da farklı bir sonuç vermeyecektir. Bu da size yeni lensler alma konusunda masraf yolunun önünü açacaktır. Arkadaşlarla aile ile çekilecek fotoğraflar için kimsenin ucuz ya da pahalı bir DSLR almasına gönlüm razı olmaz çünkü aslolan lens ihtiyacıyla ortaya çıkan maddi güçlük ve bunun da günlük kullanımda çıkardığı sorunlardır... Tabii ki 18-200 aralıklı bir lens alarak bu sorun çözülebilir ama sonuçta harcanan para, taşınan lensin ağırlığı ve kullanımdaki zorluklar sizi o fotoğraf makinasını evde bırakmak konusunda her an zorlayacaktır.

Piyasada son zamanlarda çıkan üst seviye birçok kompakt makina var. Nikon son zamanlarda birçok yeni makinanın duyurusunu yaptı... Bence orta ve üst seviye kompaktlar konusunda tercihinizi değiştirin. EMin olun çok daha memnun olacaksınız.... Kompakt makinalarla istediğiniz arka fon bulanıklığı vs gibi etkileri yaratmak mümkün. Önemli olan alacağınız makinanın manuel çekim modunun olması ve sizin diyafram ve enstantene konusunda biraz internet üzerinden araştırarak bunları deneyerek öğrenmeniz...

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.