Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesi Önerileriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğraf makinesi alınmıştır, herkese önerileri için teşekkürler.

D90 - 18-105 mm

Fotoğraf Makinesi Önerileriniz.

Çekim yaptığım bazı resimler ;

https://www.facebook.com/KarcanPhotography/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarcanOzbal -- 27 Haziran 2013; 16:13:24 >

• http://www.e-ucuzpazar.com/fotograf/slr-fotograf-makinesi/ buradaki fiyatlara bir bak istersen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayyam'a bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halild1

http://www.e-ucuzpazar.com/fotograf/slr-fotograf-makinesi/ buradaki fiyatlara bir bak istersen

Fiyat değilde, makine önerisi istiyorum. İlk defa alacağım için lens ve diğer konularda hiç bilgim yok.

quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Hayyam'a bakabilirsiniz.

Öneri için teşekkürler, peki nasıl bir şey önerirsiniz ve hayyam'da ikinci el mevcut mu ?

• ben 1100d düşünüyorum.. bi bak bak istersen..
  • Eğer Bütceniz uygunsa Pentax k5 veya k30 a bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: duman6kelimeler

ben 1100d düşünüyorum.. bi bak bak istersen..

1100D baktımda fazla amatör gibi geldi.

quote:

Orijinalden alıntı: crimsonica

Eğer Bütceniz uygunsa Pentax k5 veya k30 a bakın derim

Şu anlık o kadar uçmaya da gerek yok sanırım.. :(
    1500 1600 TL civarında, lensli bir şekilde 2. el makine arıyorum.

---------

Edit : Nikon D5100'e bakıyorum, güzel gibi. Kit lens yeterli olur mu ? Olmazsa hangi lensleri almalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarcanOzbal -- 5 Haziran 2013; 2:06:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende arıyordum, bu işten anlayan birileri yardımcı olursa sevinirim.
  • ben 3 haftamı harcadım.
    belki 30 - 40 makina kıyaslaması yapmışımdır.
    mesele ne istediğinle alakalı biraz.
    ben canon 1100d aldım bugün şu anda kargoda.
    kolay gelsin
  • quote:

ben 3 haftamı harcadım.
    belki 30 - 40 makina kıyaslaması yapmışımdır.
    mesele ne istediğinle alakalı biraz.
    ben canon 1100d aldım bugün şu anda kargoda.
    kolay gelsin

Gerçekten seçenek çok ve bilgi sahibi değilim.
    Bu 3 haftalık süre zarfında bilgi edinebildiysen bir şey sormak istiyorum.

Hareket eden objeleri çekerken flu çıkmaması için, makineyi kıpırdatmamak gerekiyor bunu öğrendim.
    Ancak hareketli objeleri çekerken makinenin rolü var mı ?

Yani Nikon D5100 gibi bir makine alsam, kıpırdatmadan çeksem akan su, uçuşan saçlar vs. düzgün çıkar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KarcanOzbal

Hareket eden objeleri çekerken flu çıkmaması için, makineyi kıpırdatmamak gerekiyor bunu öğrendim.

Yani Nikon D5100 gibi bir makine alsam, kıpırdatmadan çeksem akan su, uçuşan saçlar vs. düzgün çıkar mı ?

hareket eden nesnelerin flu çıkmaması için perde hızının yüksek olması gerekir. 1/250 1/500 1/800 gibi.

bu perde hızlarına çıkınca, f değerinin mümkün olduğunca düşük olması gerekir (2.8, 3.5, 4, hadi bilmedin 5.6) ki sensör yeterince ışık alıp karanlık olmayan bir görüntü üretebilsin.

yada hareketli nesnenin üzerine flaşı patlatırsın. zaman donmuş gibi bir görüntü yaratabilirsin.

diğer bir yöntem de hareket eden nesneyi, araba gibi, kuş gibi belirli bir yönde akıcı bir hareket varsa, makine ile çekim sırasında takip ederek çekim yaparsın. pan tekniği denir buna. uygulaması biraz zordur.

bunların hepsini ve fazlasını 5100 ile yapabilirsin.

• diyafram değerin yani f objektif ile alakalıdır. objekrifin dandikse, mesela 18-55 gibi, emin ol makineden soğuyacaksındır. flaş patlatırsan çekimlerinden lezzet alamazsın. Pan hareketini yaptığında bile, çektiğin nesne bulanık çıkacak. ancak sabit olanlara göre daha net olduğu için net hissi uyandıracak.
    Zaten bir SLR ile yaptığını genelde başka bir SLR ile de yapabilirsin.
    Şunu bilin ama, makinelerin sınıflandırmasında basamak sayısı önemlidir(CANON için konuşuyorum. Nikonu bilmiyorum).
    XXXX serisi en basit ve ucuz seridir. Canon 1100 d
    XXX serisi orta amatör seridir. 550-600-650 d gibi
    XX serisi orta amatör ile profesyönel arasıdır. 50 d 60 d gibi
    Z ise en iyi seridir 5 d m3, 1d, 7d gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

quote:

hareket eden nesnelerin flu çıkmaması için perde hızının yüksek olması gerekir. 1/250 1/500 1/800 gibi.

bu perde hızlarına çıkınca, f değerinin mümkün olduğunca düşük olması gerekir (2.8, 3.5, 4, hadi bilmedin 5.6) ki sensör yeterince ışık alıp karanlık olmayan bir görüntü üretebilsin.

yada hareketli nesnenin üzerine flaşı patlatırsın. zaman donmuş gibi bir görüntü yaratabilirsin.

diğer bir yöntem de hareket eden nesneyi, araba gibi, kuş gibi belirli bir yönde akıcı bir hareket varsa, makine ile çekim sırasında takip ederek çekim yaparsın. pan tekniği denir buna. uygulaması biraz zordur.

bunların hepsini ve fazlasını 5100 ile yapabilirsin.

Çok teşekkür ederim, çok güzel açıklamışsın :)
    Aklımda bu konu hakkında çok az soru kaldı sayende.

Teknikleri de sanırım zamanla öğreniriz.. :)

quote:

Orijinalden alıntı: hbakl

diyafram değerin yani f objektif ile alakalıdır. objekrifin dandikse, mesela 18-55 gibi, emin ol makineden soğuyacaksındır. flaş patlatırsan çekimlerinden lezzet alamazsın. Pan hareketini yaptığında bile, çektiğin nesne bulanık çıkacak. ancak sabit olanlara göre daha net olduğu için net hissi uyandıracak.
    Zaten bir SLR ile yaptığını genelde başka bir SLR ile de yapabilirsin.
    Şunu bilin ama, makinelerin sınıflandırmasında basamak sayısı önemlidir(CANON için konuşuyorum. Nikonu bilmiyorum).
    XXXX serisi en basit ve ucuz seridir. Canon 1100 d
    XXX serisi orta amatör seridir. 550-600-650 d gibi
    XX serisi orta amatör ile profesyönel arasıdır. 50 d 60 d gibi
    Z ise en iyi seridir 5 d m3, 1d, 7d gibi.

İlginiz için teşekkür ederim, Nikon D5100 üzerinde yoğunlaştım. Canon gibi 18-55 kit lens var.
    Söylediğiniz gibi soğumamam veya sıkılmamam için ne tür bi lens almalıyım ?

18-55 kit lens işime yaramayacaksa sadece body alıp 2 farklı lens alabilirim.
    Ancak hangi lensleri alacağımı hiç bilmiyorum.

Edit : 18-105 VR önerisi geldi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarcanOzbal -- 7 Haziran 2013; 9:52:46 >

• cevap yazacaktım şimdi ama hbakl ve xpug gayet iyi açıklamışlar hatta benim bildiğimden biraz daha da fazla açıklama var..
    kolay gelsin şimdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duman6kelimeler -- 7 Haziran 2013; 9:57:30 >
  • EOS 600D kit lens + 50mmf1.8 + 55-250 f4.5-6 is ıı +tripod + çanta + hafıza kartı = maximum 2000 TL ye güzel bir set oluşturabilirsiniz.
  • quote:

cevap yazacaktım şimdi ama hbakl ve xpug gayet iyi açıklamışlar hatta benim bildiğimden biraz daha da fazla açıklama var..
    kolay gelsin şimdiden :)

Çok teşekkür ederim, vakit ayırman bile yeterli :)

quote:

Orijinalden alıntı: FenomeN_

EOS 600D kit lens + 50mmf1.8 + 55-250 f4.5-6 is ıı +tripod + çanta + hafıza kartı = maximum 2000 TL ye güzel bir set oluşturabilirsiniz.

Öneriniz için teşekkür ederim, twitter'dan birisi öneri yaptı buradan da sorayım.
    Nikon D5100 için, lenssiz alıp 18-105 VR lens almamı önerdiler. Sizce de mantıklı mı ?

Veya, Nikıon D5100 ile kafa kafaya gidecek, başka marka da olur 1500 TL bütçeli bir öneriniz olabilir mi ?

• KarcanOzbal K kullanıcısına yanıt
    en iyi seçim d5100 + 18-105vr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

Teşekkür ederim, artık kararım kesinleşti.
    Saçma bir soru olabilir ancak, 18-105 VR baktığımda lensin uzadığını gördüm, ne faydası var ?
  • quote:

quote:

Saçma bir soru olabilir ancak, 18-105 VR baktığımda lensin uzadığını gördüm, ne faydası var ?

Zoom yaparken uzar.

Yalnız diğer önerilerin aksine ben farklı bir şey belirteceğim : Belli ki bütçe çok yüksek değil. 5100'ün af, yani otomatik odaklama motoru gövdede mevcut değil. Dolayısıyla alacağınız tüm lensler VR olmalı, yani AF motoru içermeli. Bu durum da, sizin için lens maliyetlerinin yükselmesi demek. Nikon olur, Canon olur; fakat gövdede AF motoru içeren bir marka alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

quote:

Zoom yaparken uzar.

Yalnız diğer önerilerin aksine ben farklı bir şey belirteceğim : Belli ki bütçe çok yüksek değil. 5100'ün af, yani otomatik odaklama motoru gövdede mevcut değil. Dolayısıyla alacağınız tüm lensler VR olmalı, yani AF motoru içermeli. Bu durum da, sizin için lens maliyetlerinin yükselmesi demek. Nikon olur, Canon olur; fakat gövdede AF motoru içeren bir marka alın.

nikon.com.tr'den baktımda "Oto Fokus" bölümü şu şekilde belirtmişler ;

TTL faz algılamalı, 11 fokus noktası (1 çapraz sensör) Nikon Multi-CAM 1000 otofokus modülü ile; Algılama aralığı: -1 - +19 EV (20°C/68°F de ISO 100)

Sorun yaratır mı ki ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.