Şimdi Ara

Fotoğrafçıda çalışmaya başlayacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir fotoğrafçı ile anlaştım yarın görüşmeye gideceğim, üniversite öğrencisiyim ingilizce işletme okuyorum ancak fotoğrafçılığa ilgim var. Bu sene mezun olacağım ve eğer başarılı olursam güzel kazanmaya başlarsam mezun olduktan sonra da fotoğrafçılıkla devam edeceğim. Henüz acemiyim photoshop bilgim falan yok pek sadece makineyi kullanmayı biliyorum. Amatör çekimlerim var daha önce paylaşmıştım forumda. Yarın gittiğimde adam bana ne kadar ücret vs vermeli sizce bir bilginiz var mı? Öğrenci olduğum acemi olduğum ve piyasasını pek bilmediğim için düşük maaş verebilir bundan korkuyorum. Aranızda bilen varsa tavsiye verebilir mi?

• ilk kez yapacağınız işte düşük maaştan korkuyorsunuz. Bana garip geldi.
    1000 lira verecegini sanmam. Ancak haftalık 100 lira civarı harçlık verir.
    Bedava bile çalıştırabilir.
  • benden önce yazan arkadaş doğru söylemiş.

para konusunda belki hayallerini yıkmış olabiliriz ama piyasa konusunda epey bilgi edinmeni sağlayacaktır. bir fotoğrafçı dükkanı nasıl işletiliyor (esnaflık ve ticaret tarafı), bir fotoğraf stüdyosu nasıl çalışır (sanatsal, yetenek tarafı) gibi konularda sana epey fikir verir.

güzel kazanırsam devam edebilirim demişsin, fotoğrafçıda maaşlı çalışmayı kastetmediğini düşünüyorum. okulunu belirtmemişsin ama bölümün gayet iyi. içinde yine fotoğraf olan ama asıl okulunda öğrendiklerin üzerine bir iş bulmaya çalış.

lisedeyken ben de 2 yaz çalışmıştım :) o günlerim aklıma geldi. daha digital makineler yoktu...
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Hocam düşük maaş derken böyle iyice düdüklenmekten bahsediyorum bedava çalıştırmak tarzında
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    İşletme gram ilgimi çekmiyor ki aile kurbanıyım ben dediğim gibi düşük maaş derken bir öğrenciye yetecek kadar olsun böyle aylık 600-700 versin en azından yeterli de komple düdüklenmemek için söyledim ben. Fotoğrafçılıkta gerçekten ilerlemek istiyorum çünkü seçkin birisi olmak gibisinden vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelise

Hocam düşük maaş derken böyle iyice düdüklenmekten bahsediyorum bedava çalıştırmak tarzında

Duduklenmek diye bisey olmaz.

Asil senin para vermen lazim :) Hem is ogreneceksin hem piyasayi taniyacaksin hem cevre edineceksin hem de tecrube edineceksin. Bir de ustune para mi istiyon :)

Para konusu onemliyse bastan konusun. Zaten size maas degil, katildigin etkinlik basina pirim verir diye tahmin ediyorum. O da yeme icme, sigara parasi gibi bisey olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim bir öğrenci olarak maddi durumum çokta iyi olmadığı için maaşı düşünüyorum tabi yine de :)
  • Burada herkes fotoğrafçı esnaf herhalde.Çocuğa bi arkaya geç isterse bi de domal demediğiniz kalmış.İş öğretiyorsa çocuk da emeğini veriyor.Getir götür ne gerekiyorsa yapacak.İşi de haliyle öğrenecek .Bunu bir lütufmuş gibi sunamazsınız.Çocuk orada çırak vasfında olmayacak.Bi çalışan vasfında olacak.Üniversite okuyan adamsın.Asgari ücretten aşağısını kabul etme sakın.Şartlar uygun gelmiyorsa başka yere bakarsın.İş öğretme ayağına milleti bedava sömürüyorlar böyle.
  • Zamanında çalıştık, neyin ne olduğunu biliyoruz ona göre yazdık.

Arkadaş öğrenci, asgari ücret isterim dediğin zaman adam da sana derki, peki kabul ediyorum ama 8 saat burada olacaksın. nasıl olacak? Okul mu iş mi?

Elbette, arkadaş'a çaycı çırağı muamelesi yaparsa olmaz da; esnafın yanına girecek, çırak olacak tabi başka ne olabilir ki?

Arkadaşın fotoğraf bilgisi ne kadar belli değil. Bir portfolyo, birkaç referans gibi dayanak noktaları sunamazsa; esnaf adam, buyur geç stüdyoya, gelen bir iki vesikalığı da sen çek. Perşembe akşam üzeri, gelin - damat var, bildiğin bir yeşilliğe götür, 25-30 poz toplamda 150 kare çek gel, cumartesi akşam da düğünde çekersin demeyeceğine göre. Bizim arkadaş, çırak olarak başlamak zorunda. İster üniversiteli ol, ister ilkokullu.

Zaten yukarıda yazdık, girsin, işi ve ortamı görsün, çevre yapsın; ondan sonra dikiş tutturabilirse, ayda birkaç asgari ücret kazanabilir, onda sıkıntı yok.

• Y jenerasyonunun tipik belirtileri burda öğle belli oluyor ki. bu işte ilk başlıyanlar para nedir bilmiyorlardı benim hocam 3 yıl nerdeyse bedava çalışmış. yeme içme yol çay parasına azıcık harlığa sonrasında ürün katalog ve şimdide iyi gelir elde ettiği reklam fotoğrafçılığına

çalıştığım firmada mülakatlarda yeni memur daha işe alınması kesin değil diyorki kaç yıl içinde genel müdür olurum. şartların iyi gider başarılı olursan 8 yılda müdür yardımcılığına 3 4 yıl sonra müdürlüğe diyorlar oda sağolun ben almıyayım deyip çıkıyor. kos koca bir şirketin 30 bin çalışanlı adam 8 seneden önce genel müdür olmak isteyen 22 yaşındaki bıyığı yeni terlemiş hayatla hiçbir ilgisi olmayan birinin tavrı bu.
    yanlış anlama sen böylesin yada uçarı kaçarısın demiyorum ama. bazı işler staj gibi başlar bu işte de önce bir insanı tanı hayatı gör. sen şimdi öğrenciyken gördüğün tanıdığın arkadaşlardaki yaşamı biliyorsun.akıllısı delisi uçarı kaçarı ne çeşit insanlar gelecek biliyormusun. dış çekimde nelerle karşılaşacaksın kim bilir. kimlerle tartışacaksın. ilerleyen aylarda talebin tabiki asgari üçret altı olmaması. 3 4 ay birşey beklemeden çalışman normal

• üniversite diploması ve tecrübe gerektiren bir işle mehmet abinin fotoğrafçı dükkanını karşılaştırmışsın. Ben genel müdür mi olayım dedim? Verdiğim emeğin ve zamanın karşılığında aylık 300 500 tl beni götürür anlamında konuştum. Ki onu da hakediyorum çoluk çocuk çalıştırıyorlar orada. İş öğrettikleri falan da yok kusura bakmayın. İnsan sömürüyorlar resmen. Ben 3 yıllık fotoğrafçıyım amatör profesyonel fark etmez, 22 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. Gittiğim fotoğrafçıda eline makine almamış bebeler çalışıyotdu 16 17 yaşlarında. Sünnet düğününe gittik zaten orada fotoğrafçılık dediğin makineyi otomatiğe alıp deklanşöre basmak. Bana makineye el bile sürdürtmediler ve çekilen fotoğrafları masa masa sattırdılar 16 17 yaşında eline makine sürmemiş bebeler varken. 22 yaşında adamın mı gelip söylemesi gerekiyor bazı şeyleri yoksa iş verenin çakallık yapmayıp gelip açıkça konuşması mı? Eğer iş öğretmek ayak işleri yaptırmak ise kırtasiyeye getir götür yapmak ise ben almayayım kendim daha iyi öğrenirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelise -- 5 Eylül 2017; 17:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.