Şimdi Ara

FOTOĞRAFÇILIKTA UTANMA , ÇEKİNME VE KORKU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Fotoğrafçılıkta yeniyim ve maalesef fotoğraflarımı kalabalık ortamlarda çekeceğim zaman bir utanma duygusu beliriyor bende. Tripotumu alıp çıkasım gelmiyor. Nedense bu durumu yaşıyorum. Size de oluyormuydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NZM_TURKEİ -- 17 Nisan 2016; 14:52:13 >

• Rahat ol. Hele metropolde yasiyorsan hiç sıkıntı yapma. Kimse kimsenin umrunda değil. Çıkar çek fotonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 17 Nisan 2016; 15:24:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer durum bende de var. Tripod hiç almadım o nedenle :) 10 yıldır fotoğraf çekerim, en sonunda geçen yıl mini, cebime sığan Manfrotto PIXI aldım . Fakat ben biraz sokak fotoğrafçılığına benzer birşeyler de yaptım cesaret edip. Yani sizin kadar çekingen değilim ama var bende de.Bu durumun kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum ben. Kendinizi tanımadığınız kişiler tarafından fotoğraflanıyorken hayal ettiğinizde nasıl hissedebileceğinizi bir hayal edin, ailenizi ve var ise çocuklarınızı da hayal edin... Mesela parkta çocuğunuz oyun oynarken birisi de gelmiş takır takır fotoğrafını çekiyor. O kişinin utanmazlığı iyi bir şey diyebilir miyiz ? ! Hele ki şu son günlerde yurdum insanının hallerini gördükçe neyse ki güzel gözlüklerimiz var da görmeyebiliyoruz böyle şeyleri. Halka açık ortamda da olsa kişilerin habersiz bir şekilde fotoğraflanıp bu fotoğraflarının haberleri olmadan, izinleri olmadan biryerlerde yayınlanması bana göre hukuken uygun değil, ahlaken de !.. Sırf fotoğrafçılık hobisi nedeni ile birkaç kez yaptım ama kendimi fotoğrafı çekilen konumda düşünerek içimde hep rahatsızlık hissetmişimdir. Bu nedenlerle bana göre hissettiğiniz şeyin adı "utangaçlık" veya "çekingenlik" değil, karşınızdaki insanın kişilik haklarına duyduğunuz saygıdan kaynaklanıyor olabilir.

• bende selfie için nx mini aldım ama çıkartıp çekemiyorum böyle kimse olmayınca çıkartıp çekiyorum bendede var o utangaçlık biraz sosyal fobiden kaynaklanan bişey diye düşünüyorum
  • Aslında sosyal fobi değil de. AA bak kamerası var o ne vb gibi olmasın.
    Tripot ne ya tripotluk fotoğraf mı bu ? Lafı olmasın
    Yada habersiz çekim yapmayayım gibisinden biraz.
  • bahsedilen hisleri az çok herkes yaşamıştır. kimi aşmıştır, kimi takılı kalmıştır. ben şahsen takılı kalanlar tarafına düşüyorum

insalara fiziksel olarak yeterince uzak durarak, alenen bir kişiyi hedef almadan, alıyorsan da belli etmeden çekebilirsin.

bazen de gidip, kibarca izin isteyip, insanların fotoğraflarını çekebilirsin. seyyar satıcılar, el işi yapanlar, zanaatkar diyebileceğimiz insanlar, çok büyük ihtimalle çek birader deyip poz bile verir. tam tüccar kafasında olan pis adamlarsa, muhtemelen kaba ifadelerle (küfür değil, kaba ) sana yol verirler. o tipleri de salla.

yolda yürüyen herhangi bir adamın/kadının fotoğrafı olayı ise, karışık konu . ben çekmiyorum, çektiğim nadir karelerde de, yukarıda bahsettiğim "çaktırma" yöntemini kullanıyorum . yapabilene de eyv diyorum.

• Makineyi ilk öğrendiğim zamanlar 4 ay evin penceresinden çekim yapmıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    sniper gibi, perde arkasından
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam

• Başta aynı duyguyu bende yaşadım. Sonradan alışıyorsunuz, hatta bana bellek kartı verip fotoğrafını çekmemi isteyen bile oldu. Geçenlerde yolda yürüyen 2 dedenin fotoğrafını çektim, yanımdan geçerlerken Amca fotoğrafınızı çektim ama hakkınızı helal edin dedim. Onlar gülümsedi helal olsun yeğenim dedi geçtiler. Sürekli aynı yerde duran (sokak satıcısı vs) kişilerden fotoğraflarını çektiğim kişilere baskısını alıp sonraki görüşümde hediye ediyorum.

Saygılar....
  • çok güzelmiş gerçekten.

BitterliLokum

Zaten şu arkadaşların , ne gerek var telefonlarda çekiyor aynısını laflarından gıcık oluyorum.
  • Uzun zamandır dslr kullanıyorum ve sokak fotoğrafçılığına ilgim var, şu ana kadar şikayetçisi olduğun durumu birçok kere yaşadım halen daha bazen yaşıyorum ama fotoğraf çekme isteği daha ağır bastığı için o sıkıntının üstesinden gelebiliyorum. Bu sıkıntıya neden olan en büyük etken maalesef dslr'ın kendisi, daha küçük, dikkat çekmeyen bir cihazla da sokak fotoğrafçılığı sürdürülebilir, bir de öyle dene

Dslr oldukça kaba, ağır ve dikkat çekiyor. Elinde veya boynunda o varken dikkat çekmemen neredeyse imkansız, perde sesi ayrı bir olay. Zaten milletimiz fotoğrafçıları çok sevdiği(!) için kendilerine doğrultulan şeye silahmışçasına tepki veriyor, öyle bir tepkiyle karşılaşınca olan az bir özgüveninde yerle bir olabiliyor

Çalışma şekli açısından maalesef filmlerdeki kiralık katillere benzemeliyiz, sessiz, sakin ve işi bitince olay yerinden uzaklaşan insanlar gibi Orada hiç bulunmamışsın gibi hell yeah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 20 Nisan 2016; 0:09:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.