Şimdi Ara

FOTOTRANSİSTÖR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biyasada kolay bulabileceğim bir fototransisitöre ihtiyacım var
    önerebileceğiniz varmı?

Yapacağım uygulama ise anahtarlığımdaki lazer ve bir fototrans ile bir sensör yapmayı düşünüyorum araya bi cisim gelince sinyal alabileceğim bi sitem.

• Karaköyde bulabilirsin Tabii İstanbulda oturuyorsan çok kolay bulunur ve ucuzdur

Çığır elektronikten alabilirsin en çok çeşit onda var...
  • Endüstriyel olarak yaklaşım sensörleri var. Kapasitif, endüktif veya ultrasonik yada lazer gibi değişik mesafeler için üretilmiş sensörler var. Foto trasnsistör mantığında ortamdaki ışık şiddetinin değişmesini tolere etmek için baya bir uğraşman gerekecek
  • kullanacağım yer çok loş bi yer oldduğu için ortamdaki ışıktan fazla etkileneceğini sanmıyorum

piyasada çeşit çeşit sensör olduğunu biliyorum hatta masamda bu konu hakkında 2000 sayfalık katalog var ama ben maliyeti neredeyse sıfıra indirmeye çalışıyorum

sizden yaygın olarak kullanılan piyasada rahat bulunan fototransistör ismi istiyorum

elektronikciye gittiğim zaman "ta128(mesela) istiyorum" dediğimde bana foto versin, bizim elektronikçiler işin sadece ticaretini bildiği için fotottransistörden anlamaz, and kapısı dediğim zaman dükkanın kapısına bakarlar

eğer kullandığınız rahat bulabileceğim bi fototrans varsa şimdi konuşun yada sonsuza kadar susun :)
  • sizden yaygın olarak kullanılan piyasada rahat bulunan fototransistör ismi istiyorum

Tek isim:" BPW14 " İstanbul Karaköy piyasasında her yerde sebil misali bulunur Tanesi 3.ytl
  • teşekkürler şu anda datasheetini inceliyorum işime yarayacak gibi görünüyo

• Laser led yerine IR led kullanmak daha uygun değil mi? (Görünmez ışık, daha az elektirik tüketimi vs.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smd Kondansatör Arızası?
    9 yıl önce açıldı
    7805 Regülatör Devresi
    11 yıl önce açıldı
    Kondansatör gerilimi farkları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tür çalışmaları zamanında bende yapmıştım algılayıcı ister foto transistör olsun ister fotodiot algılayıcı devreye göre seçim yapmalısın sadece fototransistör elde etmek ile bitmez kullanacağın devrenin özelliğine göre algılayıcı eleman kullanmalısın yarıiletken algılayıcıya göre devre yapılmaz.
    Sanıyorum çok basit bir şekilde olsun istiyorsun ancak ortam ışığına göre bir ayarlama yapman gerkirki o da zor çünkü her ne kadar düşük ışık olan yerde kullansanda bu sana göre az ışıkdır ya da yoktur, halbu ki kullanacağın ortamda gözün algılayamadığı düşük ya da yüksek dalga boyunda ışık olabilir mesela odanın karanlığında Tv'in kumandasını kullanabiliyoruz ve hiç bir ışık göremeyiz yada odada gözümüzün görebildiği dalga boyunda yüksek oranda ışık olabilmekte ama TV etkilenmiyor neden Tv de ki algılayıcıya hiç ışık düşmemektemi? evet ışığı görebilmekte ışığı gördüğünde misal foto diot'un ters polaritede bağlı olmasına rağmen iletkenliği artmakta üzerinden bir miktar enerji geçebilmektedir. işte bu noktadan sonra algılamayı sağlayan elektronik devre seçi olabilmektedir yani bir Filtre vardır kesintisiz ya da filtrenin kabul ettiğin sınırlar arasında değilse ışık foto trasnisistöre yada diot'a düşse bile algılayıcı devre işlem yapmaz.
    Yani senin ışık kaynağın belli bir frekansda ışığı yakıp söndürecek mesela 5Khz ile ve karşı tarafda fototransistör ya da diot'un bağlı olduğu devre gelen 5Khz'lik sinyali filtresinden geçirip bir aç kapa dervesini çalıştırabilir 5Khz den farklı ışık geldiğinde ise hiç bir işlem yapmaz.
    Bu şekilde bir yapılandırma ile ortam hangi ışık durumunda olursa olsun doğru çalışma yapacakdır.
    Başarılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.