Şimdi Ara

FPS 400W pusuya HD 5770 taktım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün shappire hd 5770 aldım klavuzunda min 450w yazıyordu bende kullanmadığım için güçten tasarruf yapsın diye DVD-RW güç kablosunu çıkarttım bilgisayar açıldığında xp ye girerken reset attı birkaç defa tekrarladı bende pc yi kapatıp tekrar açtım bu sefer xp ye girdi sorun yoktu sonra Catalyst centere girim 850 olan cpu hızını 500 çektim birkaç oyun açtım performansına bakmak için sonra pc yi yeniden başlattım bu sefer reset atmadı beni endişelendiren acaba yanlışmı yapıyorum 400w mutlaka değiştiememmi gerekiyor karta 270ytl verdim birde şimdi psuya para vermek çok masraflı olacak illaki psu değiştirmrm mi gerekiyor ileride sorun olabilirmi ? tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum

güç hesaplama programından pc nin ihtiyacı 392W çıkmıştı

sistem

AMD X2 5800
    2GB RAM
    250GB HDD
    M3N anakart
    DVD+RW (çıkartıldı)
    Cooler Master kasa

• quote:

Orijinalden alıntı: 0rka

Bu mesaj silindi.
    Watt olarak yetebilir ama amper değerleri yetmiyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0rka

Bu mesaj silindi.
    o psu'nun verimlilik oranı muhtemelen %70 civarındadır.yani 400 watt diye geçen o psu maximum 320 watt civarı verir gibi

kartın güzel,pire için yorgan yakma bence,iyi bir psu almanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

o psu'nun verimlilik oranı muhtemelen %70 civarındadır.yani 400 watt diye geçen o psu maximum 320 watt civarı verir gibi

Alıntıları Göster
    ileride reset atma ve donma problemlerı yasaya bılırsın pc de besleme cok onemlıdır.
    performansta bıle cıddı anlamda degısıklık yaratabılır!
    verımlı ve stabıl kullanmak ıstıyorsan bence degıstır
    butcene gore kalıtelı bır psu sec en yakın zamanda
    aksı halde donanımın zarar gorebılır bu yuzden.

• Alacaz o zaman mecburen tehlikeliyse başka çare yok 22 inç monitörde rahat bir nfs undercover oynamak için yaptığımız masrafa bak aslında bendeki fsp de kaliteli gerçek 400w yeni sayılırdı daha garantisi devam ediyor bu zamanda oyun oynamak için kesenin ağzını açmak gerekiyor onu anladım
    bende bakayım yavaş yavaş 450-500w lık psulardan uygun olan birtane
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihks

Alacaz o zaman mecburen tehlikeliyse başka çare yok 22 inç monitörde rahat bir nfs undercover oynamak için yaptığımız masrafa bak aslında bendeki fsp de kaliteli gerçek 400w yeni sayılırdı daha garantisi devam ediyor bu zamanda oyun oynamak için kesenin ağzını açmak gerekiyor onu anladım
    bende bakayım yavaş yavaş 450-500w lık psulardan uygun olan birtane
    madem o kadar para verdın %2 tehlıkelı ıhtımal bıle olsa ornek !
    ben sansa bırakmam sahsen yanı :)
    bırde almısken 650 w falan al bence cunku 2-3 sene sonra sıstem yukseltırsın bu defa gene degıstırmek zorunda kalmassın en azından bır kere alırsın psu sende kalır sureklı.
    ben 2 sene once 650 w hıgh power absolute aldım kafam rahat x2 amd kullanıyorum x6 alıcam yakında nasıp olursa
    degıstırmıcem kalıcak psu bende 180 lıra vermıstım cok zoruma gıttı :D bır anda ama suna ınan performansta bıle zamanla anlıyorsun durumu 2 ay boyunca asus 400 w kullandım verım alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerrah. -- 4 Mayıs 2011; 23:47:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cerrah.

madem o kadar para verdın %2 tehlıkelı ıhtımal bıle olsa ornek !
    ben sansa bırakmam sahsen yanı :)
    bırde almısken 650 w falan al bence cunku 2-3 sene sonra sıstem yukseltırsın bu defa gene degıstırmek zorunda kalmassın en azından bır kere alırsın psu sende kalır sureklı.
    ben 2 sene once 650 w hıgh power absolute aldım kafam rahat x2 amd kullanıyorum x6 alıcam yakında nasıp olursa
    degıstırmıcem kalıcak psu bende 180 lıra vermıstım cok zoruma gıttı :D bır anda ama suna ınan performansta bıle zamanla anlıyorsun durumu 2 ay boyunca asus 400 w kullandım verım alamadım.

Alıntıları Göster
    en az gerçek 500 watt power kulanırsan daha sağlıklı olacaktır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hd 5670 fan çıkmıyor
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

Bencede en ideali 500w almak kartla biraz oyun denedikten sonra kesinlikle 400w yeterli olmayacağını anladım NFS de oyunun hızlandığı bir anda (bugaddiyle giderken Pc den uyarı sesi geldi bu açıkça gösteriyorki kaldırmayacak. bende kartı çıkarttım eski kartımı taktım yeni psu alana kadar

yalnız birşey soracağım psu alırken neye dikkat etmeliyim kutusunda şöyle yazıyor (power supply with one 75w 6-pin pci ) alacağım herhengibir 500w psuda 75w 6pinli çıkış olacakmı ? yoksa bu çıkışlı olan birtanemi bulmam gerekiyor ? yardımlarınız için teşekkür ederim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

Bencede en ideali 500w almak kartla biraz oyun denedikten sonra kesinlikle 400w yeterli olmayacağını anladım NFS de oyunun hızlandığı bir anda (bugaddiyle giderken Pc den uyarı sesi geldi bu açıkça gösteriyorki kaldırmayacak. bende kartı çıkarttım eski kartımı taktım yeni psu alana kadar

yalnız birşey soracağım psu alırken neye dikkat etmeliyim kutusunda şöyle yazıyor (power supply with one 75w 6-pin pci ) alacağım herhengibir 500w psuda 75w 6pinli çıkış olacakmı ? yoksa bu çıkışlı olan birtanemi bulmam gerekiyor ? yardımlarınız için teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Anlattıklarına bakılırsa gerçekten güç kaynağınız yetersiz gibi duruyor. Değiştirmeniz uygun olur.

Ancak;

Ben, Q6600 işlemci(OC 3200 Mhz), 4X1 Gb Ram, 2 Hdd, DVD Rw, MSI Hd 6850 ekran kartı (Gpu 950, Ram 4800 Mhz) oluşan sistemi Highpower 430Watt power ile sorunsuz kullanıyorum. Daha önce de Zotac 8800GT AMP kullanmıştım. Sizdeki FSP 400Watt power suply kaliteli olarak bilinen bir marka. SAizin sistemde, hele ki Hd5770 gibi az güç tüketmesiyle ünlü bir ekran kartı ile sorun çıkarmaması gerekir diye düşünüyorum. Örnek olması açısından, PC Labs incelemesinde, 5770 takılı sistem 190 Watt civarı güç harcıyor.http://www.pclabs.com.tr/2009/10/15/orta-seviyeye-directx-11-radeon-hd-5770-incelemesi/6/

Psu'nuzda başka bir sorun olmadığına emin olduktan sonra değiştirme yoluna giderseniz daha iyi olur. Belki de gücün yetmemesinden değilde başka bir sorun sebebiyle problem çıkartıyordur. Hazır garantisi devam ederken tamir ettirebilir veya değiştirebilirsiniz.

Not: Sonradan aklıma geldi. Ekran kartının güç girişi bağlantısını yaptınız değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 5 Mayıs 2011; 15:23:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: std350

Merhaba.

Anlattıklarına bakılırsa gerçekten güç kaynağınız yetersiz gibi duruyor. Değiştirmeniz uygun olur.

Ancak;

Ben, Q6600 işlemci(OC 3200 Mhz), 4X1 Gb Ram, 2 Hdd, DVD Rw, MSI Hd 6850 ekran kartı (Gpu 950, Ram 4800 Mhz) oluşan sistemi Highpower 430Watt power ile sorunsuz kullanıyorum. Daha önce de Zotac 8800GT AMP kullanmıştım. Sizdeki FSP 400Watt power suply kaliteli olarak bilinen bir marka. SAizin sistemde, hele ki Hd5770 gibi az güç tüketmesiyle ünlü bir ekran kartı ile sorun çıkarmaması gerekir diye düşünüyorum. Örnek olması açısından, PC Labs incelemesinde, 5770 takılı sistem 190 Watt civarı güç harcıyor.http://www.pclabs.com.tr/2009/10/15/orta-seviyeye-directx-11-radeon-hd-5770-incelemesi/6/

Psu'nuzda başka bir sorun olmadığına emin olduktan sonra değiştirme yoluna giderseniz daha iyi olur. Belki de gücün yetmemesinden değilde başka bir sorun sebebiyle problem çıkartıyordur. Hazır garantisi devam ederken tamir ettirebilir veya değiştirebilirsiniz.

Not: Sonradan aklıma geldi. Ekran kartının güç girişi bağlantısını yaptınız değil mi?

Alıntıları Göster
    Zamanında FSP400W psu ile

oc edilmiş Q6600
    oc edilmiş GTS250
    4 gb ram
    3 hdd
    5 kasa fanı
    2 usb cihaz
    1 dvd rw
    1 fdd

Olan sistemi 1 yıl kullandım. Hiçte sorun olmadı. Yazdığınız sistem yük altında 200-220W çeker. FSP 400W o sisteme rahat rahat yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

Yanlış bilgi. Verimlilik verebildiği gücü değil, o gücü verirken şebekeden çektiği gücü gösterir. Yani 400Watt PSU %80 verimliliğe sahipse, yine 400Watt verir fakat şebekeden 480Watt çeker.

Ayrıca 400Watt FSP normalde o sisteme ala ala yetecektir. Bağlantıları, sürücüleri falan kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Yanlış bilgi. Verimlilik verebildiği gücü değil, o gücü verirken şebekeden çektiği gücü gösterir. Yani 400Watt PSU %80 verimliliğe sahipse, yine 400Watt verir fakat şebekeden 480Watt çeker.

Ayrıca 400Watt FSP normalde o sisteme ala ala yetecektir. Bağlantıları, sürücüleri falan kontrol edin.

Yanlış bilgi.

Şebekeden 500W çeker %80 i olan 400W ıda sistemdeki bileşenleri besler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Zamanında FSP400W psu ile

oc edilmiş Q6600
    oc edilmiş GTS250
    4 gb ram
    3 hdd
    5 kasa fanı
    2 usb cihaz
    1 dvd rw
    1 fdd

Olan sistemi 1 yıl kullandım. Hiçte sorun olmadı. Yazdığınız sistem yük altında 200-220W çeker. FSP 400W o sisteme rahat rahat yeter.

Alıntıları Göster
    Evet güç giriş kablosunu takmıştım... sabah kartı aldığım vatan bilgisayara gittim görevli bana fiyatı uygun XILENCE 580W önerdi çok kaliteli bir marka değil ama sana yeter dedi vatandaki görevli bana kartın komple 450w istediğini söyledi bende şok olmuştum nasıl olur? Shappire 5770 özelliklerinde kartın ihtiyacı 108w yazıyordu biraz garibime gitti eğer gerçekten kart komple 450w istiyorsa ben komple pc ye 400w kullanmak intihar olurdu mecburen almak zorunda kaldım FSP kadar kaliteli bir marka değil belki ama 580w olması durumu kurtarıyor 140ytlye aldım

YENİ NESİL EKRAN KARTI ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM KESİNLİKLE EN AZ GERÇEK 500W YADA ORTA SEGMENT BİR 580-600W PSU ALMALARIDIR SONRADAN PROBLEM YAŞANMAMASI İÇİN

• quote:

Evet güç giriş kablosunu takmıştım... sabah kartı aldığım vatan bilgisayara gittim görevli bana fiyatı uygun XILENCE 580W önerdi çok kaliteli bir marka değil ama sana yeter dedi vatandaki görevli bana kartın komple 450w istediğini söyledi bende şok olmuştum nasıl olur? Shappire 5770 özelliklerinde kartın ihtiyacı 108w yazıyordu biraz garibime gitti eğer gerçekten kart komple 450w istiyorsa ben komple pc ye 400w kullanmak intihar olurdu mecburen almak zorunda kaldım FSP kadar kaliteli bir marka değil belki ama 580w olması durumu kurtarıyor 140ytlye aldım

YENİ NESİL EKRAN KARTI ALACAK ARKADAŞLARA TAVSİYEM KESİNLİKLE EN AZ GERÇEK 500W YADA ORTA SEGMENT BİR 580-600W PSU ALMALARIDIR SONRADAN PROBLEM YAŞANMAMASI İÇİN

Alıntıları Göster
    Hem gereksiz yere PSU almışsınız hem de yanlış PSU yu almışsınız. 30,00 TL daha ekleyip seasonic 620W alınabilirdi.

• quote:

quote:

quote:

Yanlış bilgi.

Açıklamak istediğim kısmı açıklayabildiysem bu baş ağrısıyla, rakamlara takılmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 5 Mayıs 2011; 20:10:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlış bilgi.

Açıklamak istediğim kısmı açıklayabildiysem bu baş ağrısıyla, rakamlara takılmamak lazım.

Alıntıları Göster
    sen ordakı degelrrı okurmusun mesela 12v kaç amper verıyo gıbı

• quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

sen ordakı degelrrı okurmusun mesela 12v kaç amper verıyo gıbı

Alıntıları Göster
    2 kere geçmiş olsun.
    Biri 270 liraya 5770 aldığınız için.
    Diğeri Vatan'da kandırılıp 140 liraya kötü psu aldığınız için.
    400w FSP fazlasıyla yeterli olurdu o sisteme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

2 kere geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    İmzamdaki sistemde 400 wattlık fsp ile kullanıyorum bende sorunsuzca çalışıyor sistem başka bir arkadaşımda 350wattlık aopen psu ile 9800GT kullanıyor overclock yapılmadığı sürece problem çıkarmaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 5 Mayıs 2011; 18:42:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

2 kere geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    High Power 500 W almanı öneririm +80

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-plus-serisi-500w-80-guc-kaynagi.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/vtx3d-ati-hd5750-1gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html 198 TL
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-plus-serisi-500w-80-guc-kaynagi.html 109 TL

toplam: 305 TL civarı geçmiş olsun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanarslan20 -- 5 Mayıs 2011; 18:47:07 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.