Şimdi Ara

Fransa Türkiye Fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba hocalar size sormak istediğim bir konu vardı. Ben mayısta Fransa' ya gideceğim bir halk hikayesi vardırya hani. Ürünler yurtdışında daha ucuzdur. Ben bunu internetten baktım. Aynı markanın fransız ve Türk sitelerine girdim. Ama euro olarak çevirdiğimde bırakın daha ucuz olmasını daha pahalı bile çıkıyor. Bu konuda bilgi sahibi kişiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• fiyat mantığı şöyle

amerikada bir cips 2 dolarsa türkiyede 2 lira.

yani orada 1 doların değeri türkiyede 1 tl.

ama sen gidip türkiyede kazandığın parayla amerikada yaşamaya kalkarsan kâr edemez daha zararlı çıkabilirsin.

ama bir amerikan gelip burada yaşamak istese en az 3 kat daha zengin olacaktır dolar kurundan dolayı.

Ayrıca oradaki kazanc 3le çarpılmadığında bile satın alma gücüne göre bakınca buradan kat kat iyi. bu yüzden senin bu ülkede emeğin en az 3 kat değersiz.

istisnai durumlar var tabii otomobil fiyatları gibi ülkemizdeki kazık vergilerden dolayı. ama ortalama olarak durum bu.

not: ülke, dolar kuru, fiyatlar örnektir. ufak değişimler olabilir.

yani editi: o ülkede yaşar, çalışır ve harcarsan evet her şey bu ülkeye göre kârlı ve rahat hayat var. ama buradan gidip almak o kadar sanıldığı gibi kârlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyumak istemeyen adam -- 8 Mart 2016; 19:28:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok teşekkürler hocam
  • Aga biz tl kullanıyoruz dolarla işimiz yok bilmden yazıyor arkadaşlarımızda kat kat yaşarsın daha ucuzdur orda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hacının demek istediğini anladım haklı biraz, bide fransa da dolar değil euro geçiyo :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türkiye = yeni hindistan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.