Şimdi Ara

Fren hidroliği dolu pedal bos ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 206 roland garros bugün sabah kalktim frenler tutmuyor en sona kadar gidiyor anca o zaman biraz tutuyor bu şekilde ise geldim gece aracı bırakırken hiç birşey yoktu hidrolik yağı da tam neden olabilir napmam gerekiyor masrafı nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muratk19 M kullanıcısına yanıt
    Sistemde hava mı var acaba? Hava malumunuz sıkıştırılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren merkezlerinde bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Benim başımada benzer bir olay gelmişti frenleri normal olan araç frene bastığımda düne göre daha zayıf kalıyordu götürdük baktırdık sonuçta merkezlerde kaçak varmış değiştirdik düzeldi

• Yağın belli aralarda değişmesi lazım. Zamanla böyle şeyler yapar hale geliyor. Onun sebebini de okumuştum unuttum. Kaliperin üzerinde küçük bi somun var onu gevşetip freni pompalıyorsun. Sadece temiz havasız yağ gelene kadar. İkisine de yapılacak sağ sol ön tekerler. Sonra normale dönüyor.

1A Auto Partsyoutube
    How to Bleed your Brakes by Yourself
    https://youtu.be/ag-Q_lP0dOk

• etusch kullanıcısına yanıt
    Hidrolik yağı yerine ince motor yağı koymuş benden önceki sahibi zeki arkadaş şimdi yağı değiştirdik hala sanayi deyim ugrasiyoruz başka bisey çıkacak mı bilmiyorum

• Geçen sene benimde başıma geldi ama benim hortumlar patlamış soğuktan o yüzden. Çok kötü bir durum. Ben çok geç farkettim hatta farkettiğimde kırmızıda geçiyor idim.

Hocam motor yağı koyan elemena bunu yaptıktan sonra bi gariplik farketmediniz mi, ne zaman koydular ki hem?

Büyük geçmiş olsun. Biraz geç farketsen kaza yapabilirdin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 fren hidroloği uyarısı
    7 yıl önce açıldı
    Kampana Fren Disk Fren Muhabbeti
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnce motor yağı mı koymuş

Hayır hidrolik de ucuz ki, nasıl bir manyaklık bu
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Aracı yeni aldım temmuz ayında bugün sabah işe gitmek için çalıştırın ca fark ettim usta yağı değiştirdi hala aynı fren merkezini degistircez son çare dedi bilmiyorum ne kadar doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Yağın belli aralarda değişmesi lazım. Zamanla böyle şeyler yapar hale geliyor. Onun sebebini de okumuştum unuttum. Kaliperin üzerinde küçük bi somun var onu gevşetip freni pompalıyorsun. Sadece temiz havasız yağ gelene kadar. İkisine de yapılacak sağ sol ön tekerler. Sonra normale dönüyor.

https://youtu.be/ag-Q_lP0dOk
    Hidrolik bekledikçe havadaki nemi emer ve suyu içinde tutar. Bu içinde tuttuğu su hidroliğin kaynama noktasını düşürür, frenlemelerde kaynamaya başlar ve fren performansını düşürür, pedal şişmeye başlar. Fren hidroliğinin kaynama noktası 200 derecenin üstünde ama suyun 100 derecede kaynadığını biliyoruz.

Soğukken pek hissedilmez etkisi ancak uzun frenlemelerde hissedilir.

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Bende ki tam tersi hocam pedal dibe inene kadar hiç tutmuyor dipte az bisey tutuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: muratk19

Aracı yeni aldım temmuz ayında bugün sabah işe gitmek için çalıştırın ca fark ettim usta yağı değiştirdi hala aynı fren merkezini degistircez son çare dedi bilmiyorum ne kadar doğru
    Fren merkezini değiştir tabiki. Farklı bir yağ içindeki contalara falan zarar vermiştir. Fren mühim hadise...

• quote:

Bende ki tam tersi hocam pedal dibe inene kadar hiç tutmuyor dipte az bisey tutuyor
    İşte fren merkezin bozulmuş olmalı.

Sağolasin ama sikintim devam ediyor sadece en son da tutuyor oda kizakliyor arabayi

Ana fren merkezini mi değiştirmelidir başka bir usta da arka fren merkezleri olabilir demişti tam emin olamadın birde 4 5 aydır sıkıntı yoktu gece bıraktım sabah calistirdim bu halde araç biraz önce zorladim pompaladim filan ama araba da fren hiç tutmuyor en sona dayayinca kizaklayip kut diye stop ediyor

Freni pompalayınca da tutmuyosa başka bir sorunu vardır. Sanayideyim demiştin adam bulamadı mı sorunu

Yok tutmuyor çok uğraştım ustayi pek gözüm tutmadı bir kaç gün dene olmazsa fren merkezidir dedi ozel okulda öğretmenim pazar günleri çalışıyoruz dersin vardı vaktim kalmadığı için çıktım geldim

• quote:

Ana fren merkezini mi değiştirmelidir başka bir usta da arka fren merkezleri olabilir demişti tam emin olamadın birde 4 5 aydır sıkıntı yoktu gece bıraktım sabah calistirdim bu halde araç biraz önce zorladim pompaladim filan ama araba da fren hiç tutmuyor en sona dayayinca kizaklayip kut diye stop ediyor
    Kontroller yapılıp ne gerekliyse onarılmalı veya değişmeli. Senin de onarım sonrası birkaç gün dikkatli kullanman daha doğru olur.

Şuan için sana ne söylediler?

• quote:

Yok tutmuyor çok uğraştım ustayi pek gözüm tutmadı bir kaç gün dene olmazsa fren merkezidir dedi ozel okulda öğretmenim pazar günleri çalışıyoruz dersin vardı vaktim kalmadığı için çıktım geldim
    Birkaç gün dene nedir. Tutmuyorsa kendiliğinden tutmaya mı başlayacak. Uğraşmak istememiş. Sen başka birine git motor yağı çıktı de ona göre kontroller yapılsın, bütün tekerleklerin fren yapıp yapmadığı kontrol edilsin. Onarım sonrası da birkaç gün temkinli gez...

Bir kaç gün dene olmazsa ana fren merkezi dedi yaptırdığım usta diğeri de arka fren merkezinden dedi kararsizim ilçeden ile gitmeyi düşünüyorum ama kendimi geçtim millete sebep olmayım diyorum fren tutmadığı için

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.