Şimdi Ara

Fuji F80EXR- Leica D-LUX 4- Nikon Coolpix S1000pj- Canon PowerShot SD3500 IS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Leica D-LUX 4
    Nikon Coolpix S1000pj
    Canon PowerShot SD3500 IS

Bu makinalardan birini nisan ayı içinde almayı düşünüyorum..

Aslında Leica'yı alıp bir daha arkama bakmamak en iyi çözüm.. Fiyatı ve kalitesi paralel gitsede benim gibi fotograf çekerken eli titreyenler için titreme önleyicinin olmaması benim için en büyük handikap..

Diğer makinalarda titreme önleyici var.. En azından incelediğim sitelerde bu özellik özellikleri arasında geçiyor..

Bende sırf bu yüzden kararsız kaldım..

Sizlerden ricam iç çekimi ve karanlık çekimi başarılı, titreme özelliği kullanışlı olan ve iso değerleri ile beni tatmin edecek ürünü tavsiye etmeniz..

Yukarıdaki modellere bağlı kalmadan da tavsiye yazabilirsiniz.. Ancak bütçenin 1000tl'yi geçmemesi lazım.. Birde slr değil hepsi bir arada compact bir model istediğim için öneriler o sınıftan gelirse sevinirim..

Teşekkürler şimdiden tüm tavsiye ve yorumlara..

• Leica yerine Panasonic Lumix LX-3 alin, aradaki fiyat farkiyla flas, tripod vs.. akliniza ne gelirse alabilirsiniz. Ikisi de ayni makine. Ya da G11 dusunun. LX-3'un fiyatini bilmiyorum, G11'in spot fiyati 750-850 arasiydi saniyorum.
  • G11 dediğiniz Canon sanırım.. Birde G10 var Canon'da.. Acaba piksel dışında ne farklar var aralarında..
  • G11'in iki buyuk farki var: Daha iyi yuksek ISO performansi ve donen ekran. Bunun disinda, G10'un iso200'e kadarki fotograf kalitesi su anda hala en iyisi (kompakt makinelerde).
  • Hocam fuji f80 exr'yi henüz kullanan olduğunu sanmıyorum,size tavsiye edebilmesi açısından.Kullanan varsa buraya görüşlerini yazarsa çok faydalı olacaktır.
  • Fujifilm F80EXR kayıt sırasında zoom yapan bir makine mi olacak acaba? Bu konuda bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 15 Mart 2010; 15:16:51 >
  • Leica D-Lux 4, compact sınıfın Mercedes'idir.. En üst noktasıdır. Amma velakin biraz tuzludur!

Aynı makina, sadece işlemcisi farklı olan Panasonic LX-3 öneririm. O.I.S de (titreşim önleyici) mevcut olması gerek.

Alınabilecek en iyi compact makinalar bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

G11'in iki buyuk farki var: Daha iyi yuksek ISO performansi ve donen ekran. Bunun disinda, G10'un iso200'e kadarki fotograf kalitesi su anda hala en iyisi (kompakt makinelerde).

Leica D-Lux 4 veya Panasonic LX-3'ün fotoğraflarını gördünüz mü acaba?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

G11'in iki buyuk farki var: Daha iyi yuksek ISO performansi ve donen ekran. Bunun disinda, G10'un iso200'e kadarki fotograf kalitesi su anda hala en iyisi (kompakt makinelerde).

ozturert yaptığı karşılaştırma
    http://halkboyleistiyor.blogspot.com/

• Şuanda en iyi seçenek G11 sanırım.. Birazcık da hafif olsa çok iyi olacakmış ama o kadar kusur kadı kızında da olur..
  • bir'de f/p olarak f200 inceleyin
  • quote:

quote:

Gordum, ve karsilastirdim:http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/03/kramer-kramere-karsi-2-saatlik-g11-ve.html
    G10 da gordum, ve hayran kaldim (ama kesinlikle iso200 altinda, iso400'de idare eder, daha uzeri LX3 ve G11'den daha kotu).
    G10-G11-LX3 iyi de ucuz degiller yazik ki. Fujiler "genelde" daha iyi f/p veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 16 Mart 2010; 10:43:04 >

• quote:

quote:

quote:

Gordum, ve karsilastirdim:http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/03/kramer-kramere-karsi-2-saatlik-g11-ve.html
    G10 da gordum, ve hayran kaldim (ama kesinlikle iso200 altinda, iso400'de idare eder, daha uzeri LX3 ve G11'den daha kotu).
    G10-G11-LX3 iyi de ucuz degiller yazik ki. Fujiler "genelde" daha iyi f/p veriyor.

BAYILDIM İNCELEMENE
    bu kadarmı hoş bi anlatım olurtebrikler
    Arkadaşım dediğin fiyat aralığında kesinlikle en iyi makina canon g11 dir

• quote:

Gormuş ve karşılaştırmışsınız, dolayısıyla LX3'ün imaj kalitesi olarak G10'dan daha üstün olduğunuda bilmeniz gerekli.
    Incelemenizi okudum. Ellerinize sağlık. Ve fiyat performans oranında dediğiniz gibi, Fujifilm her daim diğerlerinden önde. Bir F200 kullanıcısı olarak rahatça önerebilirim..

• quote:

quote:

Gormuş ve karşılaştırmışsınız, dolayısıyla LX3'ün imaj kalitesi olarak G10'dan daha üstün olduğunuda bilmeniz gerekli.
    Incelemenizi okudum. Ellerinize sağlık. Ve fiyat performans oranında dediğiniz gibi, Fujifilm her daim diğerlerinden önde. Bir F200 kullanıcısı olarak rahatça önerebilirim..

Ben oyle gormedim, ve sebepleriyle acikladim. Siz neye dayanarak bu kaniya vardiniz?

• GG`de G11 resmi ithalatçı garantili fiyatı 1.100 liraya düşmüş. Garip geldi. 1600 lerdeydi. Erkaylar garantili mi yani acep? yoksa bir alicengiz mi var.
  • Ürünler için birkaç yere baktım ama hiçbirinde yoktu..

Kendimde her iki ürünü görüp kıyas yapacaktım.. Artık ne zaman gelirse o zaman deneyeceğiz..

Fuji F80 çıkarsa onuda görmek istiyorum.. Kağıt üzerinde çok hoş özellikleri var ama pratikte nasıl acaba..
  • Makinaları biraz kurcalama imkanım oldu..

Sanırım G11'den daha iyi gibi geldi bana F200..

Fujinin bu makinasına bayıldım..

Panasonic yeni modeli T10'u çıkarınca açıkçası biraz daha kafam karıştı..

Onuda test edebilirsem son kararı vereceğim..

Tavsiyelere teşekkürler.. Ürün alana kadar yeni tavsiyelerede açığım..
  • F80EXR henüz Tr'de resmi satışa başlamadı. Ben Ocak 2010 'da Amazon üzerinden 199 usd ye F70EXR aldim. Halen kullanıyorum. F80 daha da iyi özelliklere sahip, ama 299 usd vermezdim şu an bile. Fujiyi eline bir kez alırsan bırakamazsın. Netlik, gece çekimleri, renk derinliği, manuel ayarlar, hız, işçilik ve malzeme kalitesi vb. teknik detaylar dışında, bu kadar ufak, zarif ve ince bir kasaya bunların sığmış olması harika. Takım elbisenin iç cebine koyuyorum!

Buradan tüm diğer detaylı forumalamalara yelken açılabilir:

http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=f70exr&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

quote:

Orijinalden alıntı: diabrek

Hocam fuji f80 exr'yi henüz kullanan olduğunu sanmıyorum,size tavsiye edebilmesi açısından.Kullanan varsa buraya görüşlerini yazarsa çok faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 22 Mayıs 2010; 14:30:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.