Şimdi Ara

FUJİ S6500FD KULLANIM YARDIMI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun makinemle gunduz ve gece cekimler yaptım.Merak ettiğim hususları sorayım istedim,kullanımı kolaylastıran puf noktaları bilenler paylasırsa sevinirim.Orneğin auto modunda gunduz sorun yok gece iso cok yuksek oluyor.Gunduz M modunda cekimler yapabildim.Enstantene ile oynayarak ekranın sagındaki cubugun ustundeki sekli ortaya gelecek sekilde ayarlayarak bu modu kullandım.Sonuc guzel ancak alan derinligine hukmedemedim.F degerini degistiremedim bir turlu.
    Enstanteneyi makine ayarlasa iso ve F degerinibenim değistirebileyim istiyorum.Yardımcı olurmusunuz?

• kazar imzanı değiştir bakiim... Ne o DFM öyle...

M(Manual) modunda +/- yi basılı tutup yukarı-aşağı ile diyaframı değiştirebilirsin...
    A(Aperture) modunda diyaframı değiştirirsin, pozlama otomatik ayarlanır
    S(Shutter) modunda pozlamayı değiştirirsin, diyafram otomatik ayarlanır

Normal kullanımda da auto değil de P modunu tercih edebilirsin. Bu mod otomatik gibi, kompakt makineler gibi iso vb ayarlanıyor sadece....
  • Eyvalah kardeşim hızır gibisin bende turkce kılavuzu hatmediyorum.Fotoların %80'i istediğim gibi.Ama bu (eski)imzamdaki fotoya cok alısmısım.Onda otomatiklestiğim icin yalpalıyorum biraz,kısa surede alısacagım makine cok guzel.
  • Rica ederim... :)

Ben de eski kompakt'ım da prat,kleştiğimden başlarda bu zor geldi ama alışınca süper oluyo...

Mesela normalde Pde duruyo.
    Ansızın 2 sn pozlama ile f8 de iso100 ile çekim yapmak istiyorum...

Düğmeyi çevirip ayarları yapmam 2 sn bile sürmüyo, alışınca süper...
  • Çok mutluyum sonunda aldım s6500'ümü. Çanta, şarjlı pil ve tripod aldıktan sonra temel ihtiyaçlar bitti sayılır Çanta olarak Lowepro Edit 120 düşünüyorum. Tripodu İstanbul'a gelince Sirkeci'den alacam, baya gezdikten sonra. Size sorum şarjlı pil olarak hangi marka ve kaç kapasiteyi önerirsiniz? Yani siz ne kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: haziran15

Çok mutluyum sonunda aldım s6500'ümü. Çanta, şarjlı pil ve tripod aldıktan sonra temel ihtiyaçlar bitti sayılır Çanta olarak Lowepro Edit 120 düşünüyorum. Tripodu İstanbul'a gelince Sirkeci'den alacam, baya gezdikten sonra. Size sorum şarjlı pil olarak hangi marka ve kaç kapasiteyi önerirsiniz? Yani siz ne kullanıyorsunuz?

Paraya biraz kıy çanta olarak Lowepro Nova 1 al hem daha geniş ve kullanışlı. Pil konusunda ise Varta Photo Accu serisi 2500 Lük al
  • Su canta isini ve uvfilitre isini dusunuyorum ne yapsak acep?Canakkale'den bulamadım filitre...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru aslında, ebay'dan açık arttırma sonucunda Nova 1'i shipping dahil 24 dolara alabileceğim gibi. Açık arttırmanın bitmesine 7 saat kaldı, bakacaz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haziran15 -- 31 Ağustos 2007; 18:51:09 >
  • nova 1, Edit 120'den 15 ytl gibi daha pahalı. Teknosa Extra Metro City içinde Edit 120 30 YTL'ye bulabilirsin. Ben aldım gayet memnunum içine tam oturuyor makina fazla da büyük olması iyi durmaz diye düşünüyorum kafan göre takıl. Pil olarak da varta power accu 4.2500mah'lıklar var şart aletiyle 50 YTL Teknoa'da alabilrsin.

@kazar P modu mükemmel şimdilik onu kullan ayarları kendi ayarlıyor ve sana gösteriyor ne zaman nerde ne gibi ayar yapmanı en iyi kavratan mod. Ancak diğer modlarıda dene direk benim gibi M modunu deneme sonra niye karanlık bu resimler diye düşünürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 31 Ağustos 2007; 19:27:54 >

• Bu gun insanlık icin kucuk benim icin buyuk adımlar attım arkedesler.P modu okey.A ve S modları ok.M modu enstantene dun ok di bugun fdegerini de ayarlayabildim.Sonuclar yuz guldurucu.Ancak hız konusunda vasatım.Modlarda neleri degistirebiliyoruz tam bilmiyorum.1 haftada bu isi cozecegim sanırım.
  • kazar tebrik ederim bende 2 gün içinde ufaktan mantığını kavradım sanırım.fuji cafeye fotoları koyuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Michael Scofield

nova 1, Edit 120'den 15 ytl gibi daha pahalı. Teknosa Extra Metro City içinde Edit 120 30 YTL'ye bulabilirsin. Ben aldım gayet memnunum içine tam oturuyor makina fazla da büyük olması iyi durmaz diye düşünüyorum kafan göre takıl. Pil olarak da varta power accu 4.2500mah'lıklar var şart aletiyle 50 YTL Teknoa'da alabilrsin.

@kazar P modu mükemmel şimdilik onu kullan ayarları kendi ayarlıyor ve sana gösteriyor ne zaman nerde ne gibi ayar yapmanı en iyi kavratan mod. Ancak diğer modlarıda dene direk benim gibi M modunu deneme sonra niye karanlık bu resimler diye düşünürsün.

Valla artık gelince oraya bakacam. Tek sorun makinayı Türkiye'ye nasıl getirecem? Omzumamı asıyım, kutusunamı koyuyum(kutuda getirirsem gümrükte sorun çıkar mı?) Bir çanta olsa fena olmazdı

• omzuna as getir sorun çıkacağını zannetmiyorum.
  • Öyle yapacam valla, pilleri ve çantayı ve tripod'u ve filtreleri Türkiye'den iyice araştırarak almayı düşündüm. Pil ve çanta konusunda bizim memleket sanki daha ucuz. Filtreler daha pahalı ama araştırdıktan sonra almaya değer. Tripod? Tam bir derya, görecez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.