Şimdi Ara

Fuji Xpro 1 Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 3 sene önce Nikon D90 DSLR makine aldım ve senelerce kullandım beni hiçbir şekilde yolda bırakmadı gayette memnunum , ama yaş ilerliyor , sağ omuzum yavaş yavaş fazla ağırlık taşımamaya , çökmeye başladı :) , çantada objektifler (en fazla ağırlık yapan) , yedek batarya , filtre vs.. vs.. ekipmanları taşımak artık zor geliyor..kısacası..

Geçenlerde Fujifilm in Xpro 1 (eski tip analog makine tipinde ) fotoğraf makinasını gördüm , küçük boyutlarda bir kaç test fotosu çektim ve sonuçlar gayet iyiydi , bu cihazı almayı düşünüyorum.. Fotografium.com da ürünü 35/1.4 lens ile 3945 TL ye 12 Taksit fiyatiyla gördüm..Bu ABD fiyatıyla hemen hemen aynı , bu siteden ben bugüne kadar hiç alış veriş yapmadım , site güvenilir mi ? Ürünü Fuji Türkiye garantili almak daha cazip geliyor sanki... Ne dersiniz almaya değer mi _?

http://www.fotografium.com/kategori/aynasiz-fotograf-makineler.aspx?brnd=Fujifilm

35/1.4 lens bana cazip geliyor , yok sa başka bir lens mi düşünsem bu konuda da biraz karar sızım , şimdiden yardımcı olan herkeze çok teşekkürler...

• fuji yi tek lensle kullanacaksınız madem bence elinizdeki lensleri bataryayı filtreleri satın.
    Bir tane 35 mm lensiniz olsun. D90 ile devam edin. Hem yükünüz azalır, hem paranız cebinizde kalır ve artar hatta paranız.
    DSLR kullanımı keyifli birşey. O perde sesi bile fotoğraf çekme hevesini artırıyor insanın. O nedenle Hiç maceralara girmeyin bence.

İlla gireceksenizde Olympus OMD-5 alın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

fuji yi tek lensle kullanacaksınız madem bence elinizdeki lensleri bataryayı filtreleri satın.
    Bir tane 35 mm lensiniz olsun. D90 ile devam edin. Hem yükünüz azalır, hem paranız cebinizde kalır ve artar hatta paranız.
    DSLR kullanımı keyifli birşey. O perde sesi bile fotoğraf çekme hevesini artırıyor insanın. O nedenle Hiç maceralara girmeyin bence.

İlla gireceksenizde Olympus OMD-5 alın :)

Yok üstad yaww... onuda elime aldım bariz kalite farkı var Xpro ile , bu xpro yu da aklıma DHA da çalışan bir abim soktu... makine klass eline alınca oturaklı duruyor.. Makinede kararlıyım aslında da lensleri düşünüyorum , cevabın için teşekkürler...
  • Fotografium' dan alışveriş yapan çok arkadaşım var, hiçbiri bir sorun ile karşılaşmadı.

Ben ağırlığından şikayet ettiğimden Nikon D600 setimi satıp Fuji XE-1 kit ve 35 mm lensleri satın aldım, oldukça memnunum performansımdan. Fuji bu yolda çok emin adımlarla ilerliyor. Olympus' a göre en büyük avantajı APS-C sensör kullanması, yani fokal çarpan 1.5x, Oly de ise 2x, bu da doğruda alan derinliğini etkiliyor, ayrıca Fuji için Carl Zeiss lens üretmeye başladı, Haziran' dan itibaren piyasada olacak. Fuji' nin kendi üretimi lensleri de çok iddialı, özellikle sene başına planlanan 56 mm f:1.2 lens şimdiden çok ses getirdi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

Fotografium' dan alışveriş yapan çok arkadaşım var, hiçbiri bir sorun ile karşılaşmadı.

Ben ağırlığından şikayet ettiğimden Nikon D600 setimi satıp Fuji XE-1 kit ve 35 mm lensleri satın aldım, oldukça memnunum performansımdan. Fuji bu yolda çok emin adımlarla ilerliyor. Olympus' a göre en büyük avantajı APS-C sensör kullanması, yani fokal çarpan 1.5x, Oly de ise 2x, bu da doğruda alan derinliğini etkiliyor, ayrıca Fuji için Carl Zeiss lens üretmeye başladı, Haziran' dan itibaren piyasada olacak. Fuji' nin kendi üretimi lensleri de çok iddialı, özellikle sene başına planlanan 56 mm f:1.2 lens şimdiden çok ses getirdi :)

Evet bunu duymuştum , 56/1.2 lens de benim çok ilgili çekti... portre çekimi için biçilmiş kaftan.... Özelikle APS-C sensörle ve 1.2 Diyafram açıklığıyla Leica M tadı vereceğini düşünüyorum... Offf offff

• ben daha önceden burada XF objektifler olduğunu bilseydim buradan alırdım. daha önceden alışveriş yapmıştım tripod da alsan mark 3 de alsan yinede çok ilgileniyorlar hatta yerlerine gidip elden görerek alabiliyorsun. yeri yurdu belli firma iyidir.

Edit: Ekleme

ilk etapta gelen amaçlı kullanacaksan 18-55mm al. Keşke makine ilk çıktığında bu lens olsaydı daha yeni çıktı ben hemen aldım bir tane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuDunyadaTek -- 16 Mayıs 2013; 17:02:02 >
  • quote:

Fotografium' dan alışveriş yapan çok arkadaşım var, hiçbiri bir sorun ile karşılaşmadı.

aynı sorun bende de vardı şimdi rahatladım 4 katı ağırlık taşıyordum çekime giderken :) Carl Zeisler içinde 85mm macro da olsa tadından yenmeyecekti ama yapmamışlar. aralarından 50 var ilginç bakalım fiyat ne olacak burada merak ediyorum .

burda çıkacak olan lensler ver.

http://fujifilm-x.com/xf-lens/en/about/roadmap/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony a7 ii body ve 28-70 lens
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ozangunay nickli arkadaş Netfotomarket diye bir yerden fiyat almış aşağıdaki gibi. Aşağıdaki başlıkta paylaşmış. Belki işinize yarar.

http://forum.donanimhaber.com/m_67963749/mpage_3/f_//tm.htm#75211467

X-Pro1 2.799,00 TL
    35/1,4R 1.149,00 TL
    18/2,0R 1.149,00 TL
    60/2,4R 1.349,00 TL
    14/2,8R 1.599,00 TL
    18-55mm 1.399,00 TL
  • hemen bakiyim , 50 lira da ucuz alsam bide filtre sıkıştırırım araya Teşekkürler ozan üstat...
  • Merhaba beyler - konu çok ilgimi çekti bende yazmak istedim
    Pro için bu Zeiss lensler bildiğim kadarıyla manuel kullanılıyor, bu durumda Fuji AF lensler daha kullanışlı değil mi ?
    X pro1 i kuzenim ingiltereden almış ve buradaki fiyat niye ingiltereden daha ucuz oluyor ?? bir terslik olmasın burada - fatura veriyorlarmı bu sitede ?
  • şimdi sordum veriyorlarmış - garanti fln sorun yok diyorlar...
  • yurt disindaki fiyat ile ayni neredeyse muhittin bey , garanti turkiye oldugu icin bu siteden almayi dusunuyorum . iyi geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhittin Abi

Merhaba beyler - konu çok ilgimi çekti bende yazmak istedim
    Pro için bu Zeiss lensler bildiğim kadarıyla manuel kullanılıyor, bu durumda Fuji AF lensler daha kullanışlı değil mi ?
    X pro1 i kuzenim ingiltereden almış ve buradaki fiyat niye ingiltereden daha ucuz oluyor ?? bir terslik olmasın burada - fatura veriyorlarmı bu sitede ?

Çünkü İngiltere pahalı bir ülke. Örneğin ABD de 1000 USD ye satılan bir makine İngiltere'de 1000 GBP ye satılıyor. Poundun ne kadar yüksek olduğunu düşününce İngiltere'de pahalı olması çok normal.
  • Fuji için yapılacak olan Zeiss lensler AF formunda olacak ama bence aradaki farka değmez, daha doğrusu bütçeye bakar. Fuji' nin 35 mm f:1.4 ünü kullanıyorum, fazlasıyla memnunum, Nikon' un tam kare gövdedeki karşılığı 50 mm f:1.4 ten çok daha başarılı. Açık diyaframda bile keskinlik jilet gibi :)

Geçtiğimiz yıllarda Fuji, Nikon gibi çalışıyordu, kendisi ofis açmaktansa distribütörlük aracılığıyla getiriyorlardı. Yakın zamanda Fujifilm Türkiye olarak ofis açtılar ve de ürünleri kendileri getiriyorlar, dolayısıyla çılgın bayi marjları ortadan kalktı. Örneğin, Fuji XE-1 almadan önce piyasada fiyatları sorguladım, X Pro 1 için sadece gövde fiyatını 4000 TL verdiler, şu anda 4000 TL ye garantili 35 mm lens ile birlikte bulabiliyorsunuz. Sanırım bayiler EURO üzerinden alıyorlardı, dolayısıyla kur farkından ciddi bir fiyat farkı çıkıyordu, Fujifilm büyük bir ihtimalle USD üzerinden alım yapıyor ve de satıyor. İngiltere' de Sterlin/Pound üzerinden satıldığını düşünürseniz arada fiyat farkı olması gayet normal.

• quote:

Fuji için yapılacak olan Zeiss lensler AF formunda olacak ama bence aradaki farka değmez, daha doğrusu bütçeye bakar. Fuji' nin 35 mm f:1.4 ünü kullanıyorum, fazlasıyla memnunum, Nikon' un tam kare gövdedeki karşılığı 50 mm f:1.4 ten çok daha başarılı. Açık diyaframda bile keskinlik jilet gibi :)

Geçtiğimiz yıllarda Fuji, Nikon gibi çalışıyordu, kendisi ofis açmaktansa distribütörlük aracılığıyla getiriyorlardı. Yakın zamanda Fujifilm Türkiye olarak ofis açtılar ve de ürünleri kendileri getiriyorlar, dolayısıyla çılgın bayi marjları ortadan kalktı. Örneğin, Fuji XE-1 almadan önce piyasada fiyatları sorguladım, X Pro 1 için sadece gövde fiyatını 4000 TL verdiler, şu anda 4000 TL ye garantili 35 mm lens ile birlikte bulabiliyorsunuz. Sanırım bayiler EURO üzerinden alıyorlardı, dolayısıyla kur farkından ciddi bir fiyat farkı çıkıyordu, Fujifilm büyük bir ihtimalle USD üzerinden alım yapıyor ve de satıyor. İngiltere' de Sterlin/Pound üzerinden satıldığını düşünürseniz arada fiyat farkı olması gayet normal.

X-pro1 body ABD amazon fiyatı 1.399 USD / Peşin artı buraya gönderim..kargo vs gibi masrafları var. Sadece peşin alış fiyatı 2.532 TL ediyor. fotografium.com da body 2.799 TL ama 12 ay taksitli, TR garantili, ve bazı lensler ABD den daha ucuz sanki...

• Aynen öyle, mesela Fujifilm XF 14 mm f:2.8 lensin TR fiyatı KDV dahil 1599 TL, ABD fiyatı Amazon' da 899 USD, TL karşılığı 1975 TL ye geliyor bugünkü kur değerleri üzerinden. Ebay üzerinden Japonya' dan satışı 790 USD, yani TL karşılığı 1445 TL. Her anlamda çok makul fiyata geliyor buradan almak, şahsen ben yeni lanse edilen 55-200 lensin fiyatını bekliyorum, büyük bir ihtimalle 18-55 kit lens ile aynı olacak burada çünkü yurtdışında aynı fiyat ile satılıyor (699 USD), Amerika' ya gidip gelen birisine komisyon vermektense burada 100 TL fazlasına 12 taksitle almak çok daha mantıklı. Tek sorun yurtdışına göre lenslerin 1-2 ay geç gelmesi.
  • evet bende öyle düşünüyorum... çok az fark ama 12 taksit
  • quote:

Aynen öyle, mesela Fujifilm XF 14 mm f:2.8 lensin TR fiyatı KDV dahil 1599 TL, ABD fiyatı Amazon' da 899 USD, TL karşılığı 1975 TL ye geliyor bugünkü kur değerleri üzerinden. Ebay üzerinden Japonya' dan satışı 790 USD, yani TL karşılığı 1445 TL. Her anlamda çok makul fiyata geliyor buradan almak, şahsen ben yeni lanse edilen 55-200 lensin fiyatını bekliyorum, büyük bir ihtimalle 18-55 kit lens ile aynı olacak burada çünkü yurtdışında aynı fiyat ile satılıyor (699 USD), Amerika' ya gidip gelen birisine komisyon vermektense burada 100 TL fazlasına 12 taksitle almak çok daha mantıklı. Tek sorun yurtdışına göre lenslerin 1-2 ay geç gelmesi.

Bu ay sonu bir ödeme gelecek , nasip olursa Xpro 1 i alacağım..

• quote:

Orijinalden alıntı: love_boy

quote:

Aynen öyle, mesela Fujifilm XF 14 mm f:2.8 lensin TR fiyatı KDV dahil 1599 TL, ABD fiyatı Amazon' da 899 USD, TL karşılığı 1975 TL ye geliyor bugünkü kur değerleri üzerinden. Ebay üzerinden Japonya' dan satışı 790 USD, yani TL karşılığı 1445 TL. Her anlamda çok makul fiyata geliyor buradan almak, şahsen ben yeni lanse edilen 55-200 lensin fiyatını bekliyorum, büyük bir ihtimalle 18-55 kit lens ile aynı olacak burada çünkü yurtdışında aynı fiyat ile satılıyor (699 USD), Amerika' ya gidip gelen birisine komisyon vermektense burada 100 TL fazlasına 12 taksitle almak çok daha mantıklı. Tek sorun yurtdışına göre lenslerin 1-2 ay geç gelmesi.

Bu ay sonu bir ödeme gelecek , nasip olursa Xpro 1 i alacağım..

Nereden almayı düşünüyorsun Hocam ?

• Nasıl ama aşık oldum makinaya yawwwwwww
     Fuji Xpro 1 Hakkında...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.