Şimdi Ara

Fujifilm Finepix Av100 & Av150 Kullananlar Derneği (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.814
Cevap
6
Favori
163.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babam fujifilm finepix av110 almış. iyi midir?
  • Bende AV150 modeli var acilen bir kaç resim çekmem lazım.Hafıza kartı yok.
    Dahili hafıza ayarı nasıl yapılıyor bilginiz var mı acaba teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Bende AV150 modeli var acilen bir kaç resim çekmem lazım.Hafıza kartı yok.

ayar yapılmıyor zaten kart yoksa direk çektiğin fotolar oraya kayıt oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Bende AV150 modeli var acilen bir kaç resim çekmem lazım.Hafıza kartı yok.

Dahili belleği çok düşük olduğundan yüksek kalitede en fazla 1-2 fotoğraf çekebilirsiniz. Çözünürlüğü düşürerek dahili hafıza ile çekilebileceğiniz fotoğraf sayısını artırabilirsiniz
    Çekim Seçenekleri>Görüntü Boyutu
    Burada Sol taraftaki 12M, 11M pikseli, sağ taraftaki rakamlar ise ilgili piksel seçilerek kaç fotoğraf daha çekilebileceğini belirtir.
    Örneğin benim makinemde 4GB hafıza kartı var. Çekebileceğim fotoğraf sayıları
    Çözünürlük Ekran Boyutu Çekilebilecek Fotoğraf Sayısı
    12M 1256
    11m (3:2) 1408
    9M (16:9) 1664...
    şeklinde devam ediyor.

• Selamlar ben AV200 aldım, ama başka kamerayla çektiğim videoları buna yükleyince videoyu tanımıyor.Ne yapmam gerekiyor acaba?
  • Ona neden yüklüyorsunuzki ? Yaptığınız ilginç bir yöntem. Her makina her makinayı destekleyecek diye birşey söz konusu değil.
  • bunlarda benim av 160 ın marifetleri :)

• panaromik..

• quote:

Orijinalden alıntı: RolePlayGamer

Selamlar ben AV200 aldım, ama başka kamerayla çektiğim videoları buna yükleyince videoyu tanımıyor.Ne yapmam gerekiyor acaba?

Bizim cihazlar sadece mp4 formatında kayıt yapıyor diye biliyorum. Eğer izlemeye çalıştığınız video mp4 formatında değil de 3gp ya da başka bir formatta ise çalışmayabilir. Ama aslında çözünürlükle ilgili bir sıkıntı olması daha büyük bir ihtimal. Başka kamerada çektiğiniz videoyu izlemeye çalıştığınız makine bu çözünürlüğü desteklemiyorsa bu nedenle de görüntüleyemiyor olabilirsiniz. Bana da ilginç geldi, neden buna ihtiyaç duydunuz acaba? Eğer söylerseniz işinizi görmesi adına fikirler üretebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfkmrc

quote:

Orijinalden alıntı: RolePlayGamer

Selamlar ben AV200 aldım, ama başka kamerayla çektiğim videoları buna yükleyince videoyu tanımıyor.Ne yapmam gerekiyor acaba?

Bizim cihazlar sadece mp4 formatında kayıt yapıyor diye biliyorum. Eğer izlemeye çalıştığınız video mp4 formatında değil de 3gp ya da başka bir formatta ise çalışmayabilir. Ama aslında çözünürlükle ilgili bir sıkıntı olması daha büyük bir ihtimal. Başka kamerada çektiğiniz videoyu izlemeye çalıştığınız makine bu çözünürlüğü desteklemiyorsa bu nedenle de görüntüleyemiyor olabilirsiniz. Bana da ilginç geldi, neden buna ihtiyaç duydunuz acaba? Eğer söylerseniz işinizi görmesi adına fikirler üretebiliriz.

internetteki bir videoyu bu kamera aracılığı ile başkalarına göstermek istiyorum.
    bütün formatları denedim ama kesinlikle tanımıyor.
    diğer makineden çektiğimden umudum kalmadı zaten tüm programları denedim ama olmuyor.
    bu internetten mesela youtubeden indirdiğim videoyu bile açmaması beni deli etti.
    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Av150 kullanıyorum. Video kalitesi iyi fakat boyutu çok büyük bir çok programlar denedim küçültmek için ama kalite kaybı çok oluyor ama boyut o kadar değişmiyor. Bu videoları kaliteden çok fazla ödün vermeden küçültmek mümkün mü?
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Makinam bazı otomatik çekim modlarında durduk yere resim çekmemeye başladı. Ama görüntü kaydı yapabiliyorum sadece bu modlar için resim çekmiyor.

Bebek, doğa gibi bi kaç modda çekim yapıyor ama diğerlerinde tuşa basınca hiç birşey olmuyor.

Bunun sebebi ne olabilir?

Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuykil -- 12 Ağustos 2012; 17:50:47 >
  • Arkadaşlar elimde AV100 var. 100 fotoğraf çekmemişimdir toplamda. İhtiyaç fazlası olduğundan tam takım (Kılıf dahil, piller hariç) satıyorum fiyat 120 TL. İlgilenenler PM atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 3 Kasım 2012; 20:18:51 >
  • AV110 makine var ve artık PC,cihazı tanımıyor!!!

Çektiğim resimleri(4Gb lık SD kartında olan) genelde,PC deki dosyama atıyorum,ancak dünden beri PC,bir türlü cihazı tanımıyor??
    gerek kasadaki USB slotlar gereksede MB nin arkasındaki USB slotları deniyorum ama tık yok!

Ayrıca arada elimdeki bazı USB flash ları veya ext.HDD yide,PC nin tanımaması durumu olabiliyor ama MB deki USB çıkışları
    genelde sorunsuz oluyor veya PC yi kapatıp açtığımda yine sorunsuz tanıyor,belliki(ilk aklıma gelen bu oldu)PC de bir HW veya
    SW hatası var/olabilir??? veya bazı ayarları mı yapmak gerekiyor,2 senedir 110 cihazı kullanıyorum böyle bir sorun hiç olmamıştı!

++
  • Yakın zamanda AV100 sahibi oldum. Oldukça güzel bir makine, bu fiyat aralığında alacak olanlara tavsiye ederim. Güzel çekimler dilerim...
  • arkadaşlar firmwre güncelleme yapmaya çalıştım bir türlü olmadı.
    disp/back tuşuna basılı tutunca update ekranı gelmesi gerekir diye yazıyor resmi sitesinde. ancak ona basılı tutunca dinginlik kipi kapalı/açık yapıyor

upgrade eden varsa nasıl yaptığını anlatırsa sevinirim
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulaskurt

arkadaşlar firmwre güncelleme yapmaya çalıştım bir türlü olmadı.
    disp/back tuşuna basılı tutunca update ekranı gelmesi gerekir diye yazıyor resmi sitesinde. ancak ona basılı tutunca dinginlik kipi kapalı/açık yapıyor

teşekkürler

Selam arkadaşım,

Öncelikle çok sorun yaratmayacaksa kartını formatla, daha sonra bilgisayara takarak Frimware güncellemesini kartın direk içine kopyala. Fotoğraf makinası kapalıyken kartını makinaya tak. Sonra Disp/Back tuşuna basılı tutarak cihazını aç, ilk açılışta zaten direk firmware güncelleme bulundu diye uyarı gelecek ordan yapabilirsin. Çok kolay bir iş aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

quote:

Orijinalden alıntı: ulaskurt

arkadaşlar firmwre güncelleme yapmaya çalıştım bir türlü olmadı.

teşekkürler

Selam arkadaşım,

Öncelikle çok sorun yaratmayacaksa kartını formatla, daha sonra bilgisayara takarak Frimware güncellemesini kartın direk içine kopyala. Fotoğraf makinası kapalıyken kartını makinaya tak. Sonra Disp/Back tuşuna basılı tutarak cihazını aç, ilk açılışta zaten direk firmware güncelleme bulundu diye uyarı gelecek ordan yapabilirsin. Çok kolay bir iş aslında.

çok teşekkür ederim. ben açtıktan sonra basılı tutuyordum. açarken basılı tutmak nasıl da aklıma gelmedi :) oysa o kadar uydu alıcıya aynı yöntemle yazılım atmıştım.
    teşekkür ederim 1.02 ye yükselttim. sonucu merak edenler için bir değerlendirme yaparım

• Rica ederim arkadaşım, benim cihazda ilk aldığımda yeşile karşı bir alerjisi vardı. HD dış ortam çekimlerinde (yeşil çimen ve agaç) cihaz kilitleniyordu. 1.02 ye yükseltince sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 29 Eylül 2012; 11:57:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.ao

AV100 makinemin fotoğraf çekme tuşuna baştığımda; fotoğraf çekmeden, çekilen fotoğrafları izleme bölümüne geçiyor. 1.00 dan 1.01 e tükselttim 10 foto çektim sorun olmadı ama sonra yine aynı sorun oluştu. Şimdide verdiğiniz 1.02 yi yükledim ama değişen birşey yok. Makine fotoğraf çekmiyor deli etti :) Bu arada aynı olayları videoda da yapıyor. Yardımcı olabilecek var mı???

Aynı sorun bende de var malesef nasıl çözeriz acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.