Şimdi Ara

Fujifilm Finepix Av100 & Av150 Kullananlar Derneği (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.814
Cevap
6
Favori
163.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Extralarge

Selam arkadaşlar,

Firmware 1.02' ı İnternete Upload ettim aşağıdaki siteden indirebilirsiniz.

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/l9wovnqv/FPUPDATE.rar.html

Benim cihazda 1.01 versiyonda yeşil ortamda HD çekimlerde kilitleniyordu. Bu güncelleme ile düzeldi ama bu sefer yeşil renkler tam yeşil gözükmüyor. Birde pillerdenmidir bilmiyorum ama bu firmwareden sonra bazen makina zor açılır oldu. Deneyecek arkadaşlara uyarım olsun.

bu av150 firmwaresi mi hocam?

• AV150' de denemedim bilmiğyorum deneyen varmıdır ? Şuan 1.02 versiyonu yüklü cihazda uzun suredir sorun yapmadı. 1-2 defa açılmama sorunu yapmıştı tam garantiye gönderecektim açıldı. :)
  • Gençler, acilen AV200 ler hakkında yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Bana vakit ayırabilirseniz çok sevinirim. 10 taksit falan 149 tl ye nasıldır bu makinalar . Amatör bişiler çekmeye çalışan bir kızım var da.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

AV150' de denemedim bilmiğyorum deneyen varmıdır ? Şuan 1.02 versiyonu yüklü cihazda uzun suredir sorun yapmadı. 1-2 defa açılmama sorunu yapmıştı tam garantiye gönderecektim açıldı. :)

dosya için teşekkürler, indirdim ama henüz denemedim hala emin değilim çünkü. bu başlığın başından beri bunun cevabını da arıyorum aslında. bahsi geçen arıza tam anlamı ile bir ayıp mal arızası neden kimse garanti ile uğraşmamış? yükleme yapmayı düşündüğüm alet benim olmadığı için şu an garantisi dolup dolmadığını bilemiyorum ama eğer hala garanti süresi dolmamış ise yükleme yapmayacağım ve garanti ile uğraşacağım, zaten sanırım bu anlamda resmi olmayan bir sürüm ile güncelleme yapmak garanti kapsam dışı bırakabilir diye tahmin ediyorum.

av150 için uygun değildir diye tahmin ediyorum, şurdan yola çıkarak;
    http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/firmware/a/finepix_av100series/index.html
    bu adresde mevcut firmware av100-av140 arası aynı sayfada listeleniyor. ama tabi resmi olmayan sürüm belki daha geniş bir destek sunuyor olabilir bunu kesin bilebilmek için sürümü kimin yaptığını bilmek ve ona ulaşmak gerekir. ben sadece resmi sitesinden yola çıkarak tahmin yürütüyorum. muhtemelen de bu şekildedir ama.

• AV100 makinemin fotoğraf çekme tuşuna baştığımda; fotoğraf çekmeden, çekilen fotoğrafları izleme bölümüne geçiyor. 1.00 dan 1.01 e tükselttim 10 foto çektim sorun olmadı ama sonra yine aynı sorun oluştu. Şimdide verdiğiniz 1.02 yi yükledim ama değişen birşey yok. Makine fotoğraf çekmiyor deli etti :) Bu arada aynı olayları videoda da yapıyor. Yardımcı olabilecek var mı???
  • Arkadaşlar, video çekerken açık havaya çıkınca aydınlık bir yöne doğrulttuğumda donuyor ve kayıt yapmıyor.

Çözüm önerileri olan varsa sevinirim

teşekkür ederim

* lütfen "bu daha önce soruldu" diye yanıt yazmayınız.
  • @ulaskurt, daha önce hemde hemen bir sayfa önce soruldu-cevaplandı ama.... cevaplıyayım yine de.

firmware hatası olarak söylenmiş. hemen bir sayfa önce verilen 1.02 firmware'sini makinaya yüklemek gerekiyor. Bunu yapınca sorun çözülüyor denmiş ama daha sonra zor açıldığı falan söylendi.

şu an hali hazırda deneyecek 3. kişi olduğunuzu tahmin ediyorum. makina benim olmadığı için deneyemedim, belki hiç denemem bilmiyorum ama bence eğer garantisi dolmamış ise önce garanti yolunu deneyiniz. resmi olmayan firmwareler ürünü büyük olasılıkla garanti kapsamından çıkartır. Araştırmak lazım tabi, sadece tahminimi söylüyorum.

Eğer garantisi dolmuş ise, hemen bir sayfa, bir iki mesaj önce verilen firmware'i (sorumluluğu size ait tabi) yükleyip sonucu buraya yazabilirseniz, memnun oluruz.

kolay gelsin.
  • Evet benim cihazda 1.02 frimware yüklü. Kendi orjinal frimwaresi ile cihaz yeşil çekimlerde donuyor. Garantiye gönderecektim ama bana böyle bir sorun olmadığını söylediler o yüzden garantiyede gitse pek birşey yapacaklarını pek sanmıyorum. Bu cihaz bu kadar arkadaşlar. Sakın büyük beklentiler içine girip almayın. Kesinlikle beklentilerini karşılamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 12 Mart 2012; 9:48:55 >
  • @qazzzz yanıtın için teşekkür ederim. 1.02 yi indirdim ama yüklesem mi karar veremedim.
  • @ulaskurt, rica ederim. Buradaki üçüncü kararsız kişisin, bakalım yükleyenler durumları yazarsa bize de faydası olur.

@Extralarge, durum tam "ayıplı mal" durumu aslında. Yani firmalar kabul etmese bile üzerlerine gidince geri adım atarlar diye düşünüyorum. Ya pek uğraşmak istenmiyor ya da eksik bilgi yüzünden firmaların istediği oluyor. Sorun hep tekrar eden, kolaylıkla ispat edilecek bir sorun. Çimlerde çekim yapmayın falan diyecek halleri yok herhalde.
  • Arkadaşlar ben av150 ile çok boyutlu videolar çekiyorum. HD olarak 9 dk. felan ama VGA olarak 30 dk.ya yakın kayıtlar yapıyorım ve bunları pc'mde saklamam zorlaşıyor. HDD'dem ağzına kadar dolu ve bu videoların hepsi, anılar, hatıralar içeriyor. Bu dosyaları kalitesi pek düşmeden nasıl küçültebilirim? (Örn; 2 saatlik HD film 550 Mb .mkv doysası oluyor.)
  • Arkadaşlar bana sadece kaliteli video için bir makine lazım bu fiyatlarda fujifilm av100 veya av150 yi önerir misiniz?
    Açık alanda uzun süreli çekimler yapacağım... çokça ekleyip silip durdurup devam ettireceğim yani fonksiyonel bir şey arıyorum.
  • Herkeze slm bende fujıfılm av100 kullanıcısı olarak sorun yaşıyorum. Sıfır pil takıyorum pil seviyesi full gösteriyor denklanşöre bastığım anda şarj yok uyarısı göstererek kapanıyor sizce sebebi nedir pc ye fotoğraf aktardıktan sonra oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Arkadaşlar bana sadece kaliteli video için bir makine lazım bu fiyatlarda fujifilm av100 veya av150 yi önerir misiniz?
    Açık alanda uzun süreli çekimler yapacağım... çokça ekleyip silip durdurup devam ettireceğim yani fonksiyonel bir şey arıyorum.

av 100 video kalitesi fiyatına göre iyi diyebilirim av 150 daha iyiyse ona yönel derim . Netlik ve çözünürlük açısından bu video sana yardımcı olarabilir videodaki balık larvaları pirenin yarısı kadar anca varlar.

http://www.youtube.com/watch?v=fdnLffAHOyw

• Başlangıç için HD video çekimleri için idare eder. Fotoğraf kalitesi güneşli ortam hariç, iç mekan ve gece çekimleri iyi değil.
  • merhaba öğretmen bir arkadaşımın AV150 makinası devamlı kart hatası veriyor ekranda bu şekilde yazıyor Sorun ne olabilir.Normal SD kart takıyorum 5 tane kartta da aynı hatayı verdi.Bu makina başka tür bir kart kullanıyor olabilir mi acaba?
  • Bendeki kart sorunuda başka şekilde. Bilgisayarımın kart okuyucusu diğer cihazların sd kartını okuyorken bununkini okumuyor. Bu arada benim sorunun cevabını bilen kimse yokmu sıfır pil takıyorum bir iki çekimden sonra deklanşöre bastığımda boş pil uyarısı verip kapanıyor.panasonic,kodak,atc,eveready,power-b, markalarını denedim sonuç aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.ao

AV100 makinemin fotoğraf çekme tuşuna baştığımda; fotoğraf çekmeden, çekilen fotoğrafları izleme bölümüne geçiyor. 1.00 dan 1.01 e tükselttim 10 foto çektim sorun olmadı ama sonra yine aynı sorun oluştu. Şimdide verdiğiniz 1.02 yi yükledim ama değişen birşey yok. Makine fotoğraf çekmiyor deli etti :) Bu arada aynı olayları videoda da yapıyor. Yardımcı olabilecek var mı???

Arkadaşlar makineyi servise yolladım ve yaptılar. Bu arada 1.02 güncellemesini yapmıştım ve garantiden çıkmadı
  • Arkadaşlar AV100 makinem var. Bu cihazın pil ayarları nasıl oluyor. 5 dk da şarzlı pil bitiyor. yardım lütfen...
  • Ayarlar bölümünden pil tipini "Alkalin" değil "Ni-mh" olarak değiştirmeyi dene.Belki işe yarayabilir
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.