Şimdi Ara

=== FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
765
Cevap
0
Favori
106.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EASTanbul

hayta85 arkadaşım forumu takip etmelisin...
    bak ben 2 saat forumu inceledim ve problemi çözdüm ısınma problemi çok kolay halledilebiliyor daha çok şey yazmıştım ama forum yollamadı postamı neyse kısaca anlatayım...

1.Google a gir notebook hardware monitor yaz
    2.indir kur eğer kuramazsan otomatik olarak microsoftun sitesinden netframeworkü indirecektir sadece sen ileri tıkla :)))
    3.notebook hardware monitoru çalıştır ve cpu speed tabından dynamic switch veya max batary olanı tıkla
    4.atinin control panelinden powerplay sekmesinden En uygun pil ömrü şeklinde yap
    5. 15 dk bekle sonra sessiz arada çalışan bir fanın olsun ağlamayan zırlamayan çalışsa bile sessiz çalışan bi fan nasıl ama

forumu takip etttt....
    ekran görüntü kalitesi bence gayet normal ama daha fazlasını istiyorsan msi notebook harika parlak görüntü süperrrrr benim kuzende var number 1

çok teşekkür ederim. formu takip et demişsin ama o kadar çok şey yazılmışki üffff

• quote:

Orjinalden alıntı: digimurattt

Ben de uzun uğraşlar sonun Evkurdan bu aleti aldım.Alalı 5 gün oldu ve cihaza dair izlenimlerim şunlar:

-Öncelikle şunu belirteyim ki gayet hızlı yazmama rağmen tuş atlama gibi bi problemim olmadı.
    -Sistem tabiiki Home Edition du ve Partition Magic programı ile partisyonları 2 dk. gibi kısa sürede ayarlayarak Pro kurdum.
    -Fan sesi bende de var ama çok da rahatsız edici düzeyde değil.
    -Ara sıra Touch Pad sorun çıkartıyor.Ok kendi kendine rasgele bazı noktalara konumlanıyor ve tıklanmış gibi davranıyor.
    -Ses kalitesi çok da tatmin edici değil.Açıkcası bu kadar ufak hoparlorlerden çok da iyi bir performans beklememek lazım.
    -Wireless imde sorun var.Adaptör takılı değilken 5 dk bağlı kalıyorum ve kopuyorum.Elimdeki modem US Robotics 9110.Şu anda wireless bağlantısı için modem ile verilen stick i kullanıyorum.Stickle bağlanırken veya adaptör takılı iken hiç bi sorunum yok.
    -Hava çıkışı ve girişi sağlıksız yerlerde olduğu için asla yumuşak bir zeminde kullanmayın.Masanın üzerinde kullanırken bile hava akışının daha sağlıklı olması için cihazı mümkün olduğunca masanın arkasında;çıkan hava bi yere temas etmeyecek şekilde tutmaya çalışın.
    -Şu anda korktuğum için sadece NFS Underground 1 i yükledim.1024*768 çözünürlükte ve Full Detail de sorunsuz oynayabiliyorum.Grafikler gayet iyi.
    -Most Wanted yüklemek istiyorum ama ekran kartının yanmasından korkuyorum.
    -Ve son bi hatırlatma...Pilinizin ömrünün daha fazla olmasını istiyorsan sık sık boşalmasını sağlayın ve tekrardan şarj edin.Böylece hem pil performansından hem de pil ömründen kazanacaksınız.
    Bu fiyata bu sistem gayet iyi.Cihazın kullanımına dikkat ettikten sonra çok büyük problemler çıkacağını sanmıyorum(İnşallah...)

Cihaz hakkındaki sorunlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

ben doom3 most w.. pop2 oynuyorum banamısın demio

• selam arkadaşlar
    bende de v2045 var ve aletten çok memnunum.

ben windowsu yeniden kurdum ingilizce sp2.
    normal masaüstü sistemimde kullandıgım ile aynı.
    driverlar filan herşey tam updateler dahil.

yalnız fazla karıştırmadan bu aletle ilgili tecrübesi olan arkadaşlara sormak istiyorum :

fifa 2006yı kuruyorum ama ilk açılış ekran gelirken beraber windows hata bildirim penceresi geliyor.

kısacası fifa 2006yı calistiramadım. driverlar fujitsu orjinal.

neden olabilir ?
  • forumda FIFA2006 nın ekran kartını yaktığını yazanlarda oldu, ayrıca kuramayan 1-2 kişi daha var. ben henüz denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim..
    quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

selam arkadaşlar
    bende de v2045 var ve aletten çok memnunum.

ben windowsu yeniden kurdum ingilizce sp2.
    normal masaüstü sistemimde kullandıgım ile aynı.
    driverlar filan herşey tam updateler dahil.

yalnız fazla karıştırmadan bu aletle ilgili tecrübesi olan arkadaşlara sormak istiyorum :

fifa 2006yı kuruyorum ama ilk açılış ekran gelirken beraber windows hata bildirim penceresi geliyor.

kısacası fifa 2006yı calistiramadım. driverlar fujitsu orjinal.

neden olabilir ?
  • arkadaşlar bu makineden bende de var.Diğer arkadaşlarında dediği gibi fan çok sık çalışıyor.Ayrıca,ekran kartı problem çıkartıyor.Mesela,benim bilgisayar çantadayken küçük bir darbe aldı ve sonra ekran kartı hata vermeye başladı.bilgisayar açılmadı.Servise gönderdim.neyse ki servis kısa sürede halletti.Kısacası makine iyi bir makine.ancak çok hassas ve çok dikkatli kullanmak gerekiyor.
  • quote:

Ben de uzun uğraşlar sonun Evkurdan bu aleti aldım.Alalı 5 gün oldu ve cihaza dair izlenimlerim şunlar:

-Öncelikle şunu belirteyim ki gayet hızlı yazmama rağmen tuş atlama gibi bi problemim olmadı.
    -Sistem tabiiki Home Edition du ve Partition Magic programı ile partisyonları 2 dk. gibi kısa sürede ayarlayarak Pro kurdum.
    -Ara sıra Touch Pad sorun çıkartıyor.Ok kendi kendine rasgele bazı noktalara konumlanıyor ve tıklanmış gibi davranıyor.
    -Ses kalitesi çok da tatmin edici değil.Açıkcası bu kadar ufak hoparlorlerden çok da iyi bir performans beklememek lazım.
    -Wireless imde sorun var.Adaptör takılı değilken 5 dk bağlı kalıyorum ve kopuyorum.Elimdeki modem US Robotics 9110.Şu anda wireless bağlantısı için modem ile verilen stick i kullanıyorum.Stickle bağlanırken veya adaptör takılı iken hiç bi sorunum yok.
    -Hava çıkışı ve girişi sağlıksız yerlerde olduğu için asla yumuşak bir zeminde kullanmayın.Masanın üzerinde kullanırken bile hava akışının daha sağlıklı olması için cihazı mümkün olduğunca masanın arkasında;çıkan hava bi yere temas etmeyecek şekilde tutmaya çalışın.
    -Şu anda korktuğum için sadece NFS Underground 1 i yükledim.1024*768 çözünürlükte ve Full Detail de sorunsuz oynayabiliyorum.Grafikler gayet iyi.
    -Ve son bi hatırlatma...Pilinizin ömrünün daha fazla olmasını istiyorsan sık sık boşalmasını sağlayın ve tekrardan şarj edin.Böylece hem pil performansından hem de pil ömründen kazanacaksınız.
    Bu fiyata bu sistem gayet iyi.Cihazın kullanımına dikkat ettikten sonra çok büyük problemler çıkacağını sanmıyorum(İnşallah...)

ben NFS Most Wanted ı oynuyorum ve bugüne kadar herhangi bir arıza çıkmadı.

• bu PC nin taşınabilirlik özelliği düşünülmemiş herhalde:))) aynı problemi 4-5 kişide dinledim..

quote:

Orjinalden alıntı: velli

arkadaşlar bu makineden bende de var.Diğer arkadaşlarında dediği gibi fan çok sık çalışıyor.Ayrıca,ekran kartı problem çıkartıyor.Mesela,benim bilgisayar çantadayken küçük bir darbe aldı ve sonra ekran kartı hata vermeye başladı.bilgisayar açılmadı.Servise gönderdim.neyse ki servis kısa sürede halletti.Kısacası makine iyi bir makine.ancak çok hassas ve çok dikkatli kullanmak gerekiyor.

• quote:

Wireless ile yaşadığın sorun muhtemelen kartın güç ayarlarıyla ilgili.

• 1)vakit varken touchpad'i dikkate alsan iyi olur.zira ben önemsemedim cihaz şu an serviste ben de tüketici hakem heyetindeyim.Önemli bir sorun anakart falan değişiyor çözülmüyor ona göre...
    2)Pile gelince şu an toshiba kullanıyorum. En az 1 saat fark atar.Fuji de pili dolu gösteriyor.Diyelim 3:30 yazıyor.Saat tut 2 saatte bitiyor.Yani en azından benim ki böyleydi.
    3)Wireless'ı fuji de kullanamadım.Zira o zaman modemim kabloluydu.Ama şansa bak ki bende USR 9110 aldım.Şu an toshiba da senin yaşadığın sorunu yaşıyorum.Stick'siz kullanıyorum ama arada bir "onar" yapıyorum.Yoksa kopuyor.Zannedersem sorun USR 9110'da.Performansı iyi olmayabilir.
    quote:

• Sorunlarımı yavaş yavaş çözüyorum

Zaman geçtikçe neyin ne olduğunu insan daha iyi anlıyor.

1-Touch Pad olayını hemen hemen çözdüm gibi.Touchpad in belli bölgelerine belirli yönlerde temas yapılınca (mesela virtual scrool) mouse oku belirli noktalara konumlanıyor.Touch pad ayarlarından bölge davranışlarını ayarlayarak bu sorun hemen hemen ortadan kalkabiliyor.

2-Wireless konusunda önemli bir bilgi edindim.Eğer airties rt 210 veya us robotics 9110 türevi bi modem kullanıyorsanız şunu bilmeniz gerekir ki bu modemler intel wireless kartlarla uyum sorunu yaşıyor.Eğer şifreleme sistemi olarak WPA kullanırsanız bende de olduğu gibi sürekli bağlantınız kopar.Şifreleme sistemimi WEP olarak değiştirdim ve şu anda hiç bir sorun yaşamıyorum.

Herkese iyi günler.DONANIM HABERE TEŞEKKÜRLER

(Most Wanted ı 1024x768 ve Full detail oynuyorum ama tırsarak oynuyorum)

• merhaba

benim sorunlarım başta pil süresi olmak üzere 5-6 farklı katagoride.

1) pil ömrü bana söylediği gibi 4-5 saat değil sadece 2 saat, hatta oyun oynadığımda daha az.
    2) bu sitede öğrendiğim herkesin yaşadığı klavye atlama problemi.
    3) DVD oynatıcının hata vermesi.
    4) aşırı fan sesi.
    5) görüntüde dönem dönem kararmalar.
    6) aşırı ısınma. (daha önceki notebook bunun yarısı kadar ısınmıyordu)

kısaca bunlar ve ben bu problemlere bu cihazı ne yapacağımı bilmiyorum:(((
  • arkadaşlar ben foruma yeni katıldım. bende fujitsu siemens mağdurlarından biriyim. geçen eylülde fs 2040 modelinden ve teknosadan almıştım. benimde klavye sorunum var. bios güncellemesi için fs nin sitesini aradım fakat 15 eylülde yayınlanan güncelleme yoktu onun yerine şubat ayında yayınlanan güncellemelerden birini indirdim. forumda okuduğum bios güncelleesini adım adım yaptım fakat kbc yazıp enter yaptığımda bana ingilizce olarak verdiğiniz komut yada dosya adı tanınmadı gibi birşeyler yazdı. bu yüzden güncellemeyi yapamadım. bilgisayarında 15 eylül bios güncellemesi kayıtlı olan bir arkadaş bana gönderebilirmi? eğer gönderirseniz gerçekten minnettar olurum. çünkü çağrı merkezini aradım bilgisayarımı istanbula göndermemi istediler. eğer gönderirsem ne zaman geri gelir artıkbilmiyorum. mail adresim: ismalan@mynet.com

• touchpad olayını açık birşekilde anlatsanda herkes faydalansa....tşk

quote:

Sorunlarımı yavaş yavaş çözüyorum

1-Touch Pad olayını hemen hemen çözdüm gibi.Touchpad in belli bölgelerine belirli yönlerde temas yapılınca (mesela virtual scrool) mouse oku belirli noktalara konumlanıyor.Touch pad ayarlarından bölge davranışlarını ayarlayarak bu sorun hemen hemen ortadan kalkabiliyor.

2-Wireless konusunda önemli bir bilgi edindim.Eğer airties rt 210 veya us robotics 9110 türevi bi modem kullanıyorsanız şunu bilmeniz gerekir ki bu modemler intel wireless kartlarla uyum sorunu yaşıyor.Eğer şifreleme sistemi olarak WPA kullanırsanız bende de olduğu gibi sürekli bağlantınız kopar.Şifreleme sistemimi WEP olarak değiştirdim ve şu anda hiç bir sorun yaşamıyorum.

• Touchpad'i çözmene sevindim.Ama yine de takip et derim çünkü benimki de hemen hemen aynıydı.
    Wireless'a daha bir sevindim.Touchpad'im için yapıcak birşey yok ama wireless eğer dediğin gibi wep'le bitiyorsa ne yapalım daha az güvenlik öncelikle kullanım deriz.Zamanla insan özellikle bu ülkede (başka bir yerde yaşamadığım için hayallerimle kıyastır) elindekine pardon elindekinin bir kısmına da şükretmeyi öğreniyor.Kardeşim teşekkürler...
    quote:

Sorunlarımı yavaş yavaş çözüyorum

• Merhaba Arkadaşlar,

Ben de bir FSC V2045 sahibiyim. Makinemi Ekim sonlarında Teknosa'dan kampanya ile almıştım. (1.73GHz,512MB DDR2,128 MB ATI R X300)Bugüne kadar da bir iki ufak tefek problem dışında (klavye problemi) sorun olmadı. Onu da bios update ile çözdüm. Bu forumu henüz yeni keşfettim ve ilk defa mesaj yazıyorum. Forumu keşfettiğimden beri bu konu altındaki ekim'den beri olan bütün mesajları okudum. Doğrusu dilim damağım tutuldu. Bu kadar mı sorunlu bi aletmiş? Ekran kartı yananlar mı dersiniz, sistemi çökenler mi dersiniz. Ancak allah'a şükür benim sistemim problemsiz. Şimdi, şu ana kadar yaşadığım sorunların çözümünü yazacam ve tartışmadaki konulara da maddeler halinde cevap vermek istiyorum.

1- Benimki ile aynı partiden mala sahip olup da touchpad'in yanında USB'den MS Intellieye mouse kullanan var mı? Böyle bir durumda mouse ilk başlarda normal çalışıyor. Ancak bazen inanılmaz şekilde yavaşlıyor. Sanki ayarlardan sensitivity'i azaltmışsınız gibi. Mesela doom oynarken aniden oluveriyor bu. Bu sorunu şöyle çözdüm:

Sistem ile beraber gelen DVD'deki Synaptics sürücüsü sorunlu. Çakışma yok gibi gözükse de mutlaka bir çakışma var. Denetim masasındaki fare ayarlarından touchpad'i disable ederseniz, bu ayar sadece o oturumda geçerli oluyor,sistemi yeniden başlatıp ayara bakarsanız tekrar enable oluyor. Bunun için program ekle/kaldır'dan synaptics driver'ını kaldırın. Touchpad driver'ı standart PS/2'ye dönecek. Ancak ayarlardan yoksun olacaksınız. O yüzden sistem/aygıt yöneticisi sekmesinden touchpad'i seçin ve "bir önceki sürücüye dön" seçeneğini seçin. Artık sorun çözüldü. Ayarı disable ettiğinizde siz yeniden değiştirene kadar aynı kalacaktır.

2-Fan gerçekten de problemli idi. Ancak forumu takip ederek NHC yazılımını kurdum. Şimdi çok daha iyi. En azından ne olup bittiğini, sıcaklıkları okuyabiliyorsunuz. Ve gerektiğinde işlemciyi minimum hızda çalıştırabiliyorsunuz.

3-Ekran kartı ile ilgili bir tartışmadır gidiyor. Yok efendim ATI'nin böyle bi kartı yokmuş da, yarı paylaşımlıymış da... Arkadaşlar yarı paylaşımlı bir kart diye bir şey yok. Evet, ATI'nin resmi olarak böyle 128 MB versiyon olan bir X300'ü yok. Ancak ben ekim'de alırken bile şunu biliyordum ki bu sistemler fabrikasyon çıkışı hatalı üretildiler. Sağolsun Fujitsu Siemens Computers fabrikasından yanlışlıkla 128 MB' a sahip sistemler çıktı. İşte o sistemler bunlar. Teknosa'daki elemanlar bile partiden hangilerinin böyle olduğunu bilmiyordular..Bu böyle biline. Ayrıca ekran kartı çok performanslı. Son derece başarılı.

4- Bir arkadaşın söylediği gibi ekranın alt orta bölümü ve sol hoparlör gerçekten de bayaa ısınıyor.

5- Son olarak işlemci sıcaklığı açılış derecesi 32'den başlıyor. Normalde 47-48 derece civarında iken doom3 gibi sistemi yoran bir oyun oynadıktan sonra çıkışta 64-70 derece civarında olduğunu gözlemledim. Sonra tabii tekrar 49 dereceye iniyor. CPU sıcaklıklarının normal olup olmadığını lütfen takip eden bir arkadaş söyleyebilir mi?

• eğer manisa dan aldıysanız bende manisa dan aldım demek siz şanslımışsınız. evet ekran kartını teknosa personelide bilmiyor sadece satarken bana ekran kartı 64 yazıyor ama büyük ihtimal 128 çıkacak dedi. hatta evden telefon etti kesin al 128 çıkacak diye. yanındaki hediyelerede kanıp hediye olarak aldım ama resmen rezil oldum. şimdi mahkemede uğraşıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: WARRIOR

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de bir FSC V2045 sahibiyim. Makinemi Ekim sonlarında Teknosa'dan kampanya ile almıştım. (1.73GHz,512MB DDR2,128 MB ATI R X300)Bugüne kadar da bir iki ufak tefek problem dışında (klavye problemi) sorun olmadı. Onu da bios update ile çözdüm. Bu forumu henüz yeni keşfettim ve ilk defa mesaj yazıyorum. Forumu keşfettiğimden beri bu konu altındaki ekim'den beri olan bütün mesajları okudum. Doğrusu dilim damağım tutuldu. Bu kadar mı sorunlu bi aletmiş? Ekran kartı yananlar mı dersiniz, sistemi çökenler mi dersiniz. Ancak allah'a şükür benim sistemim problemsiz. Şimdi, şu ana kadar yaşadığım sorunların çözümünü yazacam ve tartışmadaki konulara da maddeler halinde cevap vermek istiyorum.

1- Benimki ile aynı partiden mala sahip olup da touchpad'in yanında USB'den MS Intellieye mouse kullanan var mı? Böyle bir durumda mouse ilk başlarda normal çalışıyor. Ancak bazen inanılmaz şekilde yavaşlıyor. Sanki ayarlardan sensitivity'i azaltmışsınız gibi. Mesela doom oynarken aniden oluveriyor bu. Bu sorunu şöyle çözdüm:

Sistem ile beraber gelen DVD'deki Synaptics sürücüsü sorunlu. Çakışma yok gibi gözükse de mutlaka bir çakışma var. Denetim masasındaki fare ayarlarından touchpad'i disable ederseniz, bu ayar sadece o oturumda geçerli oluyor,sistemi yeniden başlatıp ayara bakarsanız tekrar enable oluyor. Bunun için program ekle/kaldır'dan synaptics driver'ını kaldırın. Touchpad driver'ı standart PS/2'ye dönecek. Ancak ayarlardan yoksun olacaksınız. O yüzden sistem/aygıt yöneticisi sekmesinden touchpad'i seçin ve "bir önceki sürücüye dön" seçeneğini seçin. Artık sorun çözüldü. Ayarı disable ettiğinizde siz yeniden değiştirene kadar aynı kalacaktır.

2-Fan gerçekten de problemli idi. Ancak forumu takip ederek NHC yazılımını kurdum. Şimdi çok daha iyi. En azından ne olup bittiğini, sıcaklıkları okuyabiliyorsunuz. Ve gerektiğinde işlemciyi minimum hızda çalıştırabiliyorsunuz.

3-Ekran kartı ile ilgili bir tartışmadır gidiyor. Yok efendim ATI'nin böyle bi kartı yokmuş da, yarı paylaşımlıymış da... Arkadaşlar yarı paylaşımlı bir kart diye bir şey yok. Evet, ATI'nin resmi olarak böyle 128 MB versiyon olan bir X300'ü yok. Ancak ben ekim'de alırken bile şunu biliyordum ki bu sistemler fabrikasyon çıkışı hatalı üretildiler. Sağolsun Fujitsu Siemens Computers fabrikasından yanlışlıkla 128 MB' a sahip sistemler çıktı. İşte o sistemler bunlar. Teknosa'daki elemanlar bile partiden hangilerinin böyle olduğunu bilmiyordular..Bu böyle biline. Ayrıca ekran kartı çok performanslı. Son derece başarılı.

4- Bir arkadaşın söylediği gibi ekranın alt orta bölümü ve sol hoparlör gerçekten de bayaa ısınıyor.

5- Son olarak işlemci sıcaklığı açılış derecesi 32'den başlıyor. Normalde 47-48 derece civarında iken doom3 gibi sistemi yoran bir oyun oynadıktan sonra çıkışta 64-70 derece civarında olduğunu gözlemledim. Sonra tabii tekrar 49 dereceye iniyor. CPU sıcaklıklarının normal olup olmadığını lütfen takip eden bir arkadaş söyleyebilir mi?

• ya arkadaşlar benim fs 2045 in sol hoparlörü sustu. ne yaptıysam açamadım. ses aygıtı sürücüsünü güncellesem düzelirmi? daha 5 aylık makine ya. topu topu 10-15 kere kullanmışımdır. servise götürmek istemiyorum. başıma neler gelir kimbilir. benim yapabileceğim bişi varsa söyleyebilirmisiniz?
  • servis e gönderirsen başına herşey gelebilkir. kendin halletmeye çalış..

quote:

Orjinalden alıntı: viciasativa

ya arkadaşlar benim fs 2045 in sol hoparlörü sustu. ne yaptıysam açamadım. ses aygıtı sürücüsünü güncellesem düzelirmi? daha 5 aylık makine ya. topu topu 10-15 kere kullanmışımdır. servise götürmek istemiyorum. başıma neler gelir kimbilir. benim yapabileceğim bişi varsa söyleyebilirmisiniz?
  • arkadaşlar bunları okumasaydım bugün yarın bende almıştım.şimdi size sorum oyun için aynı fiaytlarda hangi marka laptopu tavsiye edersiniz.teşekkürler
  • cihazı iade etme kararı aldım ama teknosa kabul etmedi. bende tüketici hakem heyetine başvurup sonraki prosedürü izleyeceğim

quote:

Orjinalden alıntı: BANUA

merhaba

benim sorunlarım başta pil süresi olmak üzere 5-6 farklı katagoride.

1) pil ömrü bana söylediği gibi 4-5 saat değil sadece 2 saat, hatta oyun oynadığımda daha az.
    2) bu sitede öğrendiğim herkesin yaşadığı klavye atlama problemi.
    3) DVD oynatıcının hata vermesi.
    4) aşırı fan sesi.
    5) görüntüde dönem dönem kararmalar.
    6) aşırı ısınma. (daha önceki notebook bunun yarısı kadar ısınmıyordu)

kısaca bunlar ve ben bu problemlere bu cihazı ne yapacağımı bilmiyorum:(((
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.