Şimdi Ara

=== FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
765
Cevap
0
Favori
106.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu kadar problemden sonra ondan pek satış yapamamışlardır. o yüzden pek yorum yazan olmamış..

quote:

Orjinalden alıntı: anilaybek

arkadaslar peki bundan sonra v2065 modeli cıktı ondada bu sorunllar warmı

• Ben neredeyse 1 yıldır V2045 sahibiyim.Şu an tek sorunum klavyemde kalıbı çıkan M tuşum ve benim hatamdan dolayı harddiskimde bad sector olması...(sağ alt köşeye sert bir cisim düşürmüştüm,o günden beri bir partisyon kullanabiliyorum.)Fakat teknik servisten kaynaklanan çok sorun gördüm.Ben Anakara Data pro'ya vereceğim laptopu,harddisk yaklaşık 8 aydır hatalı...Datapro'dan yana derdiniz oldu mu hiç?
  • Merhaba,

Fujitsu Siemens notebook u iade ettiğinize dair belgeniz varsa bana faxlayabilirmisiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: Lonely_land

Arkadaslar. Problem cıkmadıgı icin su an rahat kullanabiliyorsunuz. Ama benim gibi 30 gün gectiği için tamiratını beklerseniz laptop hakkında düşünceleriniz değişiyor. 30+12 gün gecti ekran kartı yandı . şimdi yeni ekran kartı gelecek 3 hafta diyorlar . teknik servis bakımında 30 gün gecerse yenisini verecekler . ama gene aynısı olursa ??? . Hala almakta kararlı mısınız. Bimeks $999 dolar a dell 6000 veriyor . Şimdi olsa gider onu alırım . FS hatalı bir bilgisayarla piyasa fiyatlarını assagıya cekiyor . Bir sürü bilgisayar teknik serviste ....

Datapro arıza kayıt takibi
    arıza takip tıklayın

Hepsi aynı tarihte acılmıs tesadüf mü HATA MI?

231875 231876 231879 231891 231892 231894

ARIZA KAYIT NO: 231875
    Açılış Tarihi/Saati: 13.12.2005 / 14:10:19 Status : Parça Bekleniyor

ARIZA KAYIT NO: 231894
    Açılış Tarihi/Saati: 13.12.2005 / 14:41:06 Status : Parça Bekleniyor

Fujitsu siemens Türkiyedeki bilgisayarlarını toplasın yazık milletin parasına .....

Hala almak istiyormusunuz . Bİrde aşşagıyı okuduktan sonra karar verin ....

ben fujitsu-siemens marka bilgisayar kampanyasına, siemens ismine güvenerek aldım ancak ithalatçı şirket olan YAMAN BİLİŞİM LTD öylesine 2.sınıf ticaret şirketi olarak karşıma çıktıki tam olarak hayatım karardı. 7 haftadır bilgisayarımı almak için çabalıyorum ve halen alamadım lanet olsun, bundan sonra hiçbir siemens markası taşıyan aleti almıyacağım ve kullanmayacağım.
    Lanet olsun tıklayın

Ben İbrahim Turhan, YSAI024762 seri nolu amilo 7440 note book kullanıcısıydım. Cihaz alındıktan sonra 2 ay geçmeden arızalandı. 4440372 müşteri hizmetlerinden İzmir Dataproya servise vermem istendi ve
    Fujitsu Siemens Ayıbı Tıklayın

1. TEKNOSA Yasayı Hiçe Sayıyor
    10.06.2005 tarihinde Profilo Mecidiyeköy TeknoSa’dan almış olduğumu Fujitsu Siemens Amilo A 1640 notebooku, ethernet kartı ve sürekli kilitlenmelerden dolayı geri iade etmek istediğimde mağaza ve çağrı merkezleri bunun mümkün olmadığını söylediler.
    TEKNOSA Yasayı Hiçe Sayıyor Tıklayın

Hala amak istiyormusunuz. Bizim formu baştan assagıya okuyun

TEKNOSA DAN FS ALDIM :VE BAŞIMA GELENLER Tıklayın.
    Benimde başıma şimdi aynısı geliyor

• FSC AMİLO PRO V 2045 FAN gürültüsüne KESİN ÇÖZÜM.

FSC deki düşüncesiz mühendisler iki tane ısı kaynağını ( biri
    intel in CPU diğeri de Ati nin GPU ) azcık bakır ve yarısı boşta
    çalışan bir fan ile sogutmaya çalışmışlar AMA sizin de çok iyi
    bildiğiniz gibi BAŞARAMAMIŞLAR.

Siz de SÜREKLİ ÇALIŞAN fanınızdan bunaldıysanız aşağıda gördügünüz
    sisteme benzer bir şekilde SOGUTMAYI deneyin. Ben çok faydasını
    gördüm. İşlemci sıcaklığı 45-47 civarında SABİT kalıyor. Fan sesini
    neredeyse UNUTTUM denilebilir.

>>>>>>>> Bu işlem için aletin altındaki vidaları sökmek gerekiyor.
    Bu vidaları söktüğümüzde garanti gidiyorsa "VOID WARRANTY" diye
    uyarmaları gerekirdi bence. Benim vidalara bakınca açıldığı belli
    oluyordu, ben de o vidaları BOYADIM. Artık diğerlerinden farkı yok.

>>>>>>>>> USB deki 5 volt ve 100 miliamper lik akım yetersiz olduğu
    için "Notebook Hardware Control" programını kurup CPU voltage deger-
    lerini herbir çarpan için 0,2 volt azaltırsanız daha iyi oluyor.

• wauuvv
  • ------------------------------------------------------------------------------------------
    Beyler bende de prov2045 modeli var. bu foruma makeniyi almadan önce
    bakmıştım eylül aylarında sonra tez ile uğraşmaya daldım.bugün baktığımda dünya
    kadar yazı olmuş. problemli makinesi olan bayağı arkadaş varmış. klavye ve fan
    problemi bende de var.

Birde EKRAN sorum olacak ekran pille çalışırken normal gibi,şarja
    takınca birden parlaklaşıyor ve öyle parlak kalıyor. fişi çekip pile
    dönünce yine eski haline dönüyor sizinkilerde de aynı mı?

• Bu sadece fs 2045 te değil bütün notebook larda olan birşey.Doğal olarak pilden şarja geçince ekran netleşiyor.Artık sana kalmış ister prizde ister pilde kullan.Hoş 2045 ide ne kadar pilde kullanırsın o da ayrı bir mevzu...
  • Yaklaşık olarak 1.5 aydır fs v2045 kullanıcısıyım almadan önce çok yorum okudum (nede olsa teknolojik alet çok para veriyrsan yanlış bir karar ile çok fazla zarar edebiliriz) ve yorumlarda iki şey dikkatimi çekti toshiba %90 oranında tavsiye ediliyor ama pahallılık bakımından puan kaybediyor fujitsu lar ise çoğu yerde eleştiriliyor bazı yerlerdede memnun kalanlar var şuan size v2045 ten yazıyorum :) şimdiye kadar bir sorun görmedim gayet iyi bir performans alıyorum tek bir sorunum var oda xp pro yükleyememem onuda az önce öğrendim bios ayarlarını ve sata sürücüsünü güncelleştirmem gerekiyormuş bunuda teknosaya götürüp yaptıracağım çünkü site güncelemeden kaynaklanan sorunları üstlenmiyor o yüzden teknosaya yaptıracağım...

Son olarak bence gayet güzel bir alet (hovarda kullanırsanız her elektronik cihaz hasar verir bu birde laptoplar kadar nadir cihazlarsa çok dikkatli olmak gerekir...)

• quote:

Orjinalden alıntı: fecihi

------------------------------------------------------------------------------------------
    Beyler bende de prov2045 modeli var. bu foruma makeniyi almadan önce
    bakmıştım eylül aylarında sonra tez ile uğraşmaya daldım.bugün baktığımda dünya
    kadar yazı olmuş. problemli makinesi olan bayağı arkadaş varmış. klavye ve fan
    problemi bende de var.

Birde EKRAN sorum olacak ekran pille çalışırken normal gibi,şarja
    takınca birden parlaklaşıyor ve öyle parlak kalıyor. fişi çekip pile
    dönünce yine eski haline dönüyor sizinkilerde de aynı mı?

Fn+F8 tuşuna basarsan ekran ışığını kısarsın Fn+F9 tuşuna basarsan ekran ışını artırırsın. En üstteki F tuşlarına bakarsan üstlerinde semboller görürsün hepsinin bir fonksiyonu var.

• Muhtemelen teknosa yeni işletim sistemi yüklemeyi kabul etmeyecektir. Servise gönderelim diyecek, serviste garanti kapsamında olmadığından sizden para talep edecektir. İşletim sistemini kendi imkanlarınızla kurmak zorundasınız. başarılar dilerim.

quote:

Orjinalden alıntı: LuNaTiCiM

Yaklaşık olarak 1.5 aydır fs v2045 kullanıcısıyım almadan önce çok yorum okudum (nede olsa teknolojik alet çok para veriyrsan yanlış bir karar ile çok fazla zarar edebiliriz) ve yorumlarda iki şey dikkatimi çekti toshiba %90 oranında tavsiye ediliyor ama pahallılık bakımından puan kaybediyor fujitsu lar ise çoğu yerde eleştiriliyor bazı yerlerdede memnun kalanlar var şuan size v2045 ten yazıyorum :) şimdiye kadar bir sorun görmedim gayet iyi bir performans alıyorum tek bir sorunum var oda xp pro yükleyememem onuda az önce öğrendim bios ayarlarını ve sata sürücüsünü güncelleştirmem gerekiyormuş bunuda teknosaya götürüp yaptıracağım çünkü site güncelemeden kaynaklanan sorunları üstlenmiyor o yüzden teknosaya yaptıracağım...

Son olarak bence gayet güzel bir alet (hovarda kullanırsanız her elektronik cihaz hasar verir bu birde laptoplar kadar nadir cihazlarsa çok dikkatli olmak gerekir...)

• 01.04.2006 da yayınlanan nhc_1.9_beta03 programında “fan control : ready in the next release” diyordu. Nihayet
    http://www.pbus-167.com/nhc/nhc.htm adresinde yeni sürüm yayınlandı. FAKAT maalesef ACPI-fan kontrol için
    kullanıcıya PROGRAMLAMASI gereken kısımları bırakmışlar.

>>>>>>>>>http://www.pbus-167.com/nhc/nhc_advanced.htm#anchor_acpi_programming adresindeki
    “Programming the ACPI Control System” işlerini C++; C# programlamasını bilen birinin halletmesi
    gerekiyor.

Bu iş içinhttp://developer.intel.com/technology/iapc/acpi/downloads.htm adresinden iasl.exe ile olusturulmus
    dsdt_W40.dsl (ekte verdim) dosyasını kullanarak NHC nin kullanması için ekte verdiğim ikinci dosya olan
    samsung.cs gibi bir fujitsu.cs dosyası elde etmemiz lazım.

>>>>>>>>> Bu cs dosyasını bi elde etsek “fan gürültüsü” sorunumuz büyük ölçüde giderilecek. ACPI den
    kontrol ederek fanın on/off değerlerini 50/48 yerine 65/55 olarak ayarlayabilsek fan şimdiki 20 sn yerine en
    az 10 dakika sessiz çalışacaktır. Dış ortam sıcaklığının sıcaklığı 49 derecede değil de 64 derecede olan bir
    bakır plakayı soğutacağı için fanın çalışma süresi de 20-30 saniyeyi geçmeyecektir.

>>>>>>>>>>>>>>> Bu .cs i bi elde edebilsek sıkıntı kalmıyacak. Benim biraz yukarıda resmini verdiğim
    garip görünüşlü sisteme de gerek kalmayacak. Ayrıca bu .cs her amilo pro v2045 için geçerli olacağı için
    bir dosyayı bu forumda yayınlayıp isteyene ulaştırabileceğiz.

>>>>>>>>>>>>>>>> Samsung.cs deki script ler biraz uzun olabilir. Ama bizim için sadece fan control
    ile alakalı class lar lazım. Diğerleri olmasa da olur. Hatta o .cs in yazıldığı samsung laptop ile bizim 2045
    in biosları ( PhoenixBIOS 4.0 release 6.1) ve sürümleri aynı olduğu için o samsung script de küçük
    birkaç değişiklik ile 2045 e uyarlanabilir belki ( C++ bilsem bu işi belki çoktan yapmıştım ama ).

>>>>>>>>>>>>>>>>> LÜTFEN HERKES C++,C# BİLEN BİR
    TANIDIĞINDAN BU DURUM İÇİN YARDIM İSTESİN.

NOT : Bu iş için bir de manufacturer : FUJITSU SIEMENS , product : AMILO Pro V2045 bilgileri lazım.
    Ayrıcahttp://www.p35-forum.de/board/portal.php deki forum da yardımcı olabilir.

Kodu ayarlayan arkadaşa şimdiden teşekkürler.

Mehmet TOPSAKAL .
    metosa@boun.edu.tr .

Dosyalar

1 http://rapidshare.de/files/28089741/dsdt_W40.dsl.html
    2 http://rapidshare.de/files/28089852/Samsung.cs.html

• hayırlı akşamlar. arkadaşlar benim amilo 2045 de hdd yi görememe gibi bir arıza çıktı bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim acele cevaplar bekler hayırlı çalışmalar dilerim. ayrıca lazım olursa msn adr sbnmax@hotmail.com
  • akadaşlar ben de de klavye sorunu var.tuşlar atlatma yapıyor.bu sorunu çözen bazı arkadşlarımız olmuş.nasıl çözdüğünüzü yazarsanız sevinirim.fujitu-siemensin sitesinden bi program indirip hallemişler.ama şu an o tarihli program yok sitede.15eylül tarihli bios güncelemesi deniyo ama sitede yok öyle bişey...
  • quote:

Orjinalden alıntı: geographic

akadaşlar ben de de klavye sorunu var.tuşlar atlatma yapıyor.bu sorunu çözen bazı arkadşlarımız olmuş.nasıl çözdüğünüzü yazarsanız sevinirim.fujitu-siemensin sitesinden bi program indirip hallemişler.ama şu an o tarihli program yok sitede.15eylül tarihli bios güncelemesi deniyo ama sitede yok öyle bişey...

çok değil, biraz araştırsaydın bu topicte ve başka onlarca topicte bahsettiğin sorunun çözümünü bulabilirdin...
  • evet biçok çözüm önerisi var.ama şu anda o çözüm önerisi olarak gösterilen adreslerde denilen bios programı yok maleseff..
  • arkadaşlar KLAVYE sornum var biri Allah rızası için şu bios udapte yi bana yolayabilirmi...şimdiden teşekkürler...edurucu@hotmail.com veya edurucu@gmail.com
  • kardeş yazdığın linke grmeyi denedim daa öncede başka arkadaşlar yazmış zaten.ama bu linke tıklayınca girmiyo biyere malesefff...yine de tşekkürler...
  • merhaba arkadaşlar arabacı72 nickli arkadaş sağolsun bios dosyasını bana yolladı.artık sorunsuzca kullanabilkiyorum.ben gaziantepte yaşıyorum ve şuan buranın sıcaklığı 40 derecenin üzerinde fanın uzun süre çalışması bana göre kötü bi durum sayılmaz bu durumda...arabacı72 arkadaşa tekrar teşekkürler...
  • arkadaslar meraba fujitsu siemens amilo pro m1451g almayı dusunuyorum bu özelliklere en uygun fiyat bu makinaya ait .forumu okudun ama acaba aynı sorunları amilo pro m1451g icin de yasarmıyım...acil cevap yazarsanız sevirim
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.