Şimdi Ara

FULL'den Mazot Aldım Çekiş Düştü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amacım uygun fiyatlarla temiz yakıt sattığını düşündüğüm FULL firmasını kötülemek değil... Yalnız iki gün önce mazotunu aldıktan sonra aracın çekişinde hissedilir bir düşme oldu. Eskisiyle aynı hızda gitmek için gaza biraz daha fazla basmak zorunda kaldım. Bu da forumda sürekli iddia edilen "mazotu ucuz ama daha az menzili var" sözünü doğrular mahiyette...

Dün bilindik bir markadan mazot aldıktan sonra aracın ivmelenmesinde hissedilir bir artış oldu.

Kısacası, FULL temiz akaryakıt satıyor olabilir ama yakıtın yanıcılığı ve performansı kesinlikle daha az...

• Total Excellium Eurodiesel'den şaşmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 defa daha alıp motorun yakıta alışmasını sağlayın. Ondan sonra karar verin.

Farklı markaların yakıtları karıştığında yada yakıt değiştiğinde motor ilk başta farklı tepki verebiliyor.
  • Ben en az 6-7 ay FULL den aldım.Sonrasında Petrol Ofisinden almaya başladım aracımın çekişi arttı ve 100 tllik koyunca kaç km gideceği göstergesi çabuk düşmüyor

not: yakıt dizel
  • Inanın hepsi aynı terane, shell gtl de denedim, full un mazotunuda denedim, hepsinle kadranda gördüğüm son hız 245-250 oldu.
  • aynı şey mazottan ziyade benzinde de geçerli, yakıt tüketimi 100kmde abartsızız 1litre farkediyor, inanmayacaksınız ama totalle opetle kıyasladığımda vardığım sonuç bu, en az 5000km yol yaptı şu son 3 ayda ve de ciddi anlamda bu farkı görebiliyorum.
  • Full'u Excelium, V-Power gibi katkılı mazotlarla değil, 8-10 kuruş daha ucuza satılan katkısız mazotlarla kıyaslamak gerekir.

Ben deposunda Full mazotu olan babamın arabasını kullanıyorum ara sıra, bir fark göremiyorum.

Ben bu olayın biraz psikolojik olduğunu düşünmeye başladım.

Yakıtı her zaman aldığımız yerden alınca "performansı nasıl" diye düşünmeden ve dikkat etmeden arabayı kullanıyoruz. Ama Full'den veya ucuz satan başka bir yerden alınca aracın sesine, çekişine dikkat eder, motor sesini dinler hatta takıntı haline getiriyoruz.

Bu arada çekişin düşmesi, menzilin azalacağı anlamına gelmeyebilir. Mesela LPG'de de Aygazın çekişi iyidir ama menzili kısadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fullden mazot alip cekis dusuklugu yasadim arabam fecii kara duman atiyor hala gecmedi

Bir daha yanina bile yanasmiyorum sadece indirim kartimiz var diye hanimin araca benzin aliyoruz benzinden bir sikinti yasamadim daha

• Neden katkısız yakıtlarla kıyaslayayım ki? Araba ikisiyle de gidiyor. Katkılı yakıt pahalı olmasına rağmen menzili artırarak maliyeti düşürüyor, motorun daha düzgün çalışmasını sağlıyor ve çevreye daha az zarar veriyorsa ben neden onu kıyaslayıp, almayayım?

• Zamanında (yaklaşık 1,5 sene önce) ilk kez full'den dizel alınca benim arabamda da olmuştu ama ikinci alıştan sonra düzelmişti, o günden beri de kullanmaya devam ediyorum. Eğer önce aldığınız yakıt tam bitmeden başka yerden alırsanız yani iki farklı yakıt karışınca çekişten düşme vs. oluyor, bu yüzden karar vermeden önce yeni yakıtı en az 5-6 depo kullanmak gerekir. Ayrıca şimdiye kadar full dizelde hiç sorun yaşamadığımı belirtiyim.
  • Bugüne kadar almadım almamda tavsiyede etmem full bana ucuz etin yahnisi gibi geliyor
  • İlk alışta bende sorun yaşamıştım. Ama depoda başka yakıt kalmayınca geçti.
    Dün acilen mecbur kalıp 20 TL'lik Opet aldığımda araba ufak ufak teklemeler yaptı düşük hızlarda.
    Geçen hafta 3 saat civarı yüksek hız ve devirde de denedim en ufak bir performans sorunu yaşamadım.
    Malatya'dan istanbul'a tek depo benzinle geldim. 1150km.
  • Dar gelirliliğin alemi yok

Shell GTL

Cihan hocamız mazotu kötü fakat benzinde bir problem yok demişti.

Bodrum'da bayi açmışmı full bilginiz var mı en son Turgutreis marinanın içinde yatlar için bi istasyonu vardı
  • İki kurus indirim yapıyor diye ne oldugu belirsiz yakıtlar almayın. Depoyu fulleseniz 10 liralık fark yapmaz. Bildiginiz markadan sasmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

İki kurus indirim yapıyor diye ne oldugu belirsiz yakıtlar almayın. Depoyu fulleseniz 10 liralık fark yapmaz. Bildiginiz markadan sasmayın.

Ucuz satılması kalitesizliği göstermez.Hem kendi istasyonu hemde rekabet olayı ucuz satılmasını sağlıyor.Eğer dendiği gibi sorunlu yakıt olsa bilindik markalar çoktan tv haberlerinde ipini çekmiş olurdu full ün.Ayrıca aynı marka bile her istasyonda aynı kalitede değil.
  • ha full den yakıt almışsınız

ha shellden yakıt alıp klimayı açmışsınız...

klima açınca nasıl aracın sesinde bi degisiklik ve gidisinde bir zorlanma oluyorsa full yakıt alıncada durum aynı... bide klimayı açsan hepten ölü...

trabzona gelirken yolda 3.20 ye bile mazot vardı... full bunların yanında solda sıfır kalır...

po da Motorin-Yeni Prodizel 10 (TL/lt) 3.62
    full de euro diesel 3.53

şimdi benim depo 55lt...

full den doldusam 194.15tl tutacak...

po dan doldursam 199.1tl tutacak...

hesap belli 4.95 tl 55 lt de kar var...

tahmini %2.5 falan daha ucuz... yüzde 5 zaten hikaye...

şu full severler niye savunuyorlar anlamış degilim... 5 lira ucuza alcam diye bosu bosuna dunya yol yapıp full istasyonuna gidenler var şaşıyorum yani...

neyse herkesin aklı kendine...
  • moil akar..(dizel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1. Selim -- 28 Haziran 2012; 11:34:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

İki kurus indirim yapıyor diye ne oldugu belirsiz yakıtlar almayın. Depoyu fulleseniz 10 liralık fark yapmaz. Bildiginiz markadan sasmayın.

ne oldugu belirsiz olacak kadar kötü yakit satsalar iki kurus indirim yapmazlar.

yorum yaparken mantikli yapalim. adamlar 60-70 kurus ucuza satmiyor. 10 kurus civarlari. soylendigi kadar yakitlarina hile katsalar inanin daha ucuza satarlar. adamlar sürümden kazaniyor. her yakiti kaliteli adamlarin. rahatlikla yakit alin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 28 Haziran 2012; 11:41:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Dar gelirliliğin alemi yok

Shell GTL

Bodrum'da bayi açmışmı full bilginiz var mı en son Turgutreis marinanın içinde yatlar için bi istasyonu vardı

D-marin dışında yok gördüğüm kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Dar gelirliliğin alemi yok

Shell GTL

D-marin dışında yok gördüğüm kadarıyla

D-Marine araç girmiyor bildiğim kadarıyla yakıt almak için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.